Gadgetzone.nl - Home

Broadway 2T verstuurt live tv-beelden naar je smartphone

 13 april 2011 21:27:11, door Robert Hagen,  


PCTV Systems introduceerde woensdag de Broadway 2T, een apparaatje waarmee live tv- of andere videosignalen van thuis via Wi-Fi of 3G kunnen worden doorgestuurd naar je iPhone, iPad, netbook, laptop of computer, waar ook ter wereld. Zodra je onderweg bent, kun je tv-beelden van thuis kijken via de webbrowser, er is zelfs geen speciale software (app) vereist. PCTV Systems dicht hiermee naar eigen zeggen het gat tussen tv en internet.




Volgens PCTV Systems hoeft je de Broadway alleen maar op een goede plek voor tv-ontvangst te plaatsen en draadloos (802.11n) of bedraad verbinding te laten maken met je router. De Broadway 2T kan vervolgens tv- of videosignalen via WLAN of internet doorsturen naar de eerder genoemde apparaten. Nog in het tweede kwartaal wordt via te downloaden firmware de lijst met ondersteunde clients bovendien nog uitgebreid met Android-smartphones en -tablets.





De Broadway 2T beschikt over een dubbele DVB-T ontvanger, een MPEG-4 H.264 hardware-encoder en Wi-Fi 802.11n. Een externe videobron (bijv. Digitenne- of kabeldecoder, videocamera) kan aangesloten worden op de S-Video of composiet video-ingang en er is een stereo-ingang voor geluid. Live tv-beelden worden hardwarematig geconverteerd naar het H.264-formaat en vervolgens doorgestuurd via LAN of internet naar het mobiele apparaat of de computer. De conversie van MPEG2 live tv naar het H.264-formaat leidt tot betere beeldkwaliteit en een langere batterijduur op het mobiele apparaat. De iPad, iPhone en soortgenoten hebben immers native hardware-ondersteuning voor het afspelen van H.264 video.

Volgens PCTV Systems is de Broadway momenteel de enige beschikbare stand-alone tv-ontvanger voor consumenten die draadloos verbinding maakt met een router en een live tv-signaal kan versturen via internet. Het apparaat is per direct verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 199,95 euro. Het product wordt geleverd met een DVB-T antenne, een netwerkkabel en een wall mounting kit.







zie ook Zie ook:
NETGEAR introduceert Push2TV



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (4)
13.04.2011 22:00 • muisje88
gericht op een kleine doelgroep smartphone gebruikers die veel geld hebben en het geen ramp is als zij hun data limiet overscrijden

23.08.2011 16:57 • Zjorz
Datalimiet met DVB-T ??

22.07.2012 11:01 • borsjea
Ook leuk voor de expat/emigrant die in het buitenland de Nederlandse ongecodeerde zenders wil ontvangen. Je hebt dan alleen nog iemand in Nederland nodig waar je dit apparaat neer kan zetten

17.01.2013 23:56 • Joop
Hey kloothommels wat is met internationaal werkende mensen die een week of 5 aan 1 stuk in rusland zitten. Heeft niks met geld te doen ie puur een kwestie van op de hoogte blijven van wat er gebeurt in eigen land.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy