Gadgetzone.nl - Home

Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen

 19 november 2019 15:19:02, door Robert Hagen,  


Iedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig.

Dieven hebben namelijk een eenvoudige manier gevonden om te kijken of er apparaten in auto's liggen: Bluetooth. Naar verluidt hebben veel criminelen een goedkoop Bluetooth-scanapparaatje waarmee ze snel kunnen zien of er een apparaat in de auto ligt. Dat apparaat moet dan natuurlijk wel voorzien zijn van Bluetooth, maar bij laptops en tablets is dat vaak het geval en op bijvoorbeeld smartphones is Bluetooth tegenwoordig natuurlijk een standaard functionaliteit.

Deur op slot, buit eruit!
Foto: Staff Sgt. Wesley Farnsworth/U.S. Air Force


Overigens is een speciaal apparaatje niet eens nodig. Er zijn ook al smartphone-apps in omloop die als Bluetooth-scanner kunnen worden gebruikt. Je hebt er geen enkele technische kennis voor nodig en die apps geven vaak zelfs ook nog weer om wat voor type apparaat het gaat.

Mocht je, om wat voor reden dan ook, tóch je laptop in de auto willen laten liggen, dan is het dus verstandig om deze in ieder geval volledig uit te schakelen. Volgens beveiligingsdeskundige Jake Williams van Rendition is helemaal uitschakelen van belang, omdat Bluetooth bij sommige laptops ook in slaapmodus gewoon blijft werken. Maar nog verstandiger natuurlijk is: deur op slot, buit eruit!

zie ook Zie ook:
MSI Wind-laptop gaat nog geen 500 dollar kostenReageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy