Gadgetzone.nl - Home

#ThisHappened in 2019: dé hashtags van het jaar op Twitter

  9 december 2019 22:55:58, door Robert Hagen,  


Twitter heeft bekendgemaakt wat de meest gebruikte en opvallendste hashtags en Tweets van 2019 waren. Daarbij is er een nieuwe nummer één als het gaat om de meest gebruikte hashtags, waarmee de hegemonie van #vacature is doorbroken.

Op Twitter stond 2019 vooral weer in het teken van het laatste nieuws, sportieve hoogte- en dieptepunten, televisieprogramma's en maatschappelijke thema's. Dit is goed terug te zien in de top-10 van meest gebruikte hashtags. Bovenaan deze lijst staat echter #dtv (durf te vragen). Opvallend, omdat #vacature tot dusver steevast de nummer één was. Mogelijk wordt Twitter minder populair om personeel te werven, want #vacature is zelfs gezakt naar de vierde plaats. Na #dtv volgen hashtags over de Brexit en het boerenprotest.

De volledige top-10 meest gebruikte hashtags van 2019:


1. #dtv
2. #brexit
3. #boerenprotest
4. #vacature
5. #ajax
6. #eurovision
7. #esf19
8. #fvd
9. #mytwitteranniversary
10. #trots

Meeste likes voor Maarten van der Weijden


Naast de populairste hashtags meldt Twitter ook welke Tweets de meeste likes hebben gekregen. Hier staat Maarten van der Weijden op één met zijn Tweet waarin hij laat weten dat hij per post een echt elfstedenkruisje heeft gekregen:De top-5 van Tweets met meeste likes:


1. Maarten van der Weijden:
https://twitter.com/mvdweijden/status/1144282077581516800

2. Arjen Lubach:
https://twitter.com/arjenlubach/status/1193629554126004227

3. Maarten van der Weijden:
https://twitter.com/mvdweijden/status/1143551155974344704

4. Max Verstappen:
https://twitter.com/Max33Verstappen/status/1145394310617214978

5. Duncan Laurence:
https://twitter.com/dunclaurence/status/1129905302558728192

Opvallendste gesprekken


Een van de opvallendste gesprekken op Twitter was volgens het sociale medium zelf #Nashvilleverklaring. Aan het begin van het jaar kwam naar buiten dat 20.000 voorgangers van de protestantse kerk in Nederland de Nashvilleverklaring hadden getekend, waarin de traditionele kijk op het huwelijk en gezinnen wordt uiteengezet en de ondertekenaars zich uitspreken tegen homoseksualiteit en transseksualiteit. Twitter was hier niet over te spreken en gebruikers spraken hun steun uit voor de LGBT-gemeenschap.

Opvallende gesprekken waren er ook over het klimaat, met hashtags als #klimaatspijbelaars en #klimaatverandering. Uit gegevens van Twitter blijkt dat het klimaat in 2019 een hot topic was: #klimaat, #klimaatakkoord en #co2 komen allen terug in de top-100 meest gebruikte hashtags.

Dat Ajax na 22 jaar in de halve finale van de Champions League stond, ging op Twitter ook niet onopgemerkt voorbij. Veel supporters vonden elkaar via #ajax, #ajatot en #juvaja. Ajax werd wereldwijd zelfs een van de meest besproken voetbalteams op Twitter met een achtste plaats op de ranglijst.

Andere opvallende gesprekken waren er rond de hashtags #boerkabuddies, #eenzamejongeren en #SamenSterk, dat door voetbalclub Excelsior in het leven werd geroepen nadat Excelsiorspeler Ahmad Mendes Moreira racistisch was bejegend tijdens een wedstrijd tegen FC Den Bosch. Twitter-gebruiker Ellen Gerritsen wilde een tegengeluid laten horen en riep Twitter op om een lief kaartje naar de voetballer te sturen. De postbus van de club stroomde daardoor in een mum van tijd vol.

Opvallendste gesprekken wereldwijd


Wereldwijd zijn er ook diverse trends te bespeuren. Zo waren sportclubs uiteraard populair, met FC Barcelona als nummer één. Ook het nieuws over de Notre Dame in Parijs werd veel besproken. De film 'The Avengers: Endgame' voert de filmranglijst aan, terwijl 'Game of Thrones' de populairste serie was.

Twitter top-10 sportclubs


Twitter top-10 nieuws


Twitter top-10 films


Twitter top-10 tv-series

zie ook Zie ook:
Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)
Eerste elektrische passagiersvliegtuig maakt succesvolle testvlucht (video)
Levert Black Friday je nu echt voordeel op?
YouTube Rewind 2019: wat waren de populairste video's van het jaar? (video)
JetPack Aviation haalt miljoenen op voor prototype vliegende motorfiets (video)Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy