Gadgetzone.nl - Home

Jaguar Land Rover onderzoekt 'virtuele ogen' op zelfrijdende auto's

 29 augustus 2018 01:24:16, door Robert Hagen,  


Zelfrijdende auto's zijn in de toekomst wellicht voorzien van 'virtuele ogen' die oogcontact met voetgangers en fietsers zoeken om hen te laten weten dat ze zijn gezien. Jaguar Land Rover doet hier onderzoek naar.

Jaguar Land Rover onderzoekt ogen op zelfrijdende auto's


Lang niet iedereen heeft het volste vertrouwen in de technologie die in zelfrijdende auto's zit. Zo blijkt uit onderzoek van Jaguar Land Rover dat 63 procent van de voetgangers het niet veilig vindt om een straat over te steken als er zelfrijdende auto's rondrijden. Het is een probleem waar alle fabrikanten van autonoom rijdende voertuigen mee te maken hebben.

In het kader van het UK Autodrive-project onderzoekt Jaguar Land Rover nu hoe het gevoel van veiligheid bij voetgangers en fietsers kan worden verhoogd en hoe zelfrijdende auto's hen informatie kunnen geven. Een van de opties waaraan wordt gedacht, zijn 'virtuele ogen' op de auto's. Het idee is dat de ogen andere weggebruikers kunnen aanstaren, zodat zij weten dat de auto hen gezien heeft.

Voor het onderzoek wordt het gedrag van mensen geanalyseerd die een gesimuleerde 'straat' oversteken waarop zelfrijdende, door het Britse Aurrigo ontworpen 'pods' rijden. De pods zoeken 'oogcontact' met de voetgangers en vervolgens wordt gemeten of laatstgenoemden er daardoor meer vertrouwen in hebben dat de pods voor hen zullen stoppen.

Volgens Pete Bennett, 'future mobility research manager' van Jaguar Land Rover, is het onze tweede natuur om bestuurders van naderende auto's aan te kijken. "Het is belangrijk om te begrijpen hoe dit vertaald kan worden naar de geautomatiseerde wereld van de toekomst. We willen weten of het nut heeft om mensen informatie te geven over de 'bedoelingen' van een voertuig, of dat het simpelweg volstaat hen te laten weten dat ze herkend zijn om het vertrouwen te verbeteren."

[TechRadar]

zie ook Zie ook:
Jaguar Land Rover verwerkt elektronica in interieuronderdelen
Jaguar onthult zijn eerste virtuele elektrische raceauto (video)
Zelfrijdende Range Rover met succes getest (video)
Jaguar gaat hybride supercar van een miljoen dollar produceren
Google Maps Navigatie geïntroduceerd in NederlandReageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy