Homecontact  Instagram  Twitter  Facebook

Dutch Windwheel-project krijgt overheidssubsidie

 15 januari 2018 14:52:31, door Robert Hagen,  

Realisering van het Rotterdamse 'Dutch Windwheel' is een stapje dichterbij gekomen. Het project en de bedrijven die daarbij betrokken zijn krijgen een kleine drie ton aan subsidie van de overheid, zo is maandag bekendgemaakt. Het Dutch Windwheel moet een 160 meter hoog gebouw worden in de vorm van een ring, dat zichzelf volledig van energie kan voorzien en ook energie levert aan de omgeving.De overheidssubsidie is toegekend door het Rijk, de provincie en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, omdat voor het project tal van nieuwe duurzame technologieën worden ontwikkeld. In de ring van het gebouw wordt windenergie opgewekt en daarnaast is het pand voorzien van zonnecellen. Middels een computersysteem wordt ervoor gezorgd dat alles in het gebouw zo energiezuinig mogelijk werkt.

In het Dutch Windwheel komen onder meer woningen, hotels en kantoren. Op welke plek het bouwwerk precies moet komen, is nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat de locatie binnen twee tot drie maanden bekend kan worden gemaakt. Om daadwerkelijk met de bouw te kunnen beginnen, moet nog wel genoeg geld worden opgehaald. De initiatiefnemers gaan ervan uit dat het project in 2024-2025 moet zijn gerealiseerd.

[RTV Rijnmond] 
ouder artikel   nieuwer artikel

zie ook Zie ook:
Dutchtronics lanceert PConTV Windows/MacReageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
20-02'Spotify werkt aan eerste fysieke producten'

05-02Fabriek Ford eerste ter wereld waar werknemers exoskeletten gebruiken (video)

01-02Nintendo kondigt Mario Kart Tour aan voor smartphone

01-02Eerste elektrische Harley-Davidson dit jaar bij de dealer (video)

31-01Mazda Vision Coupe uitgeroepen tot mooiste conceptcar

31-01GameStore biedt onbeperkt toegang tot Android-games voor vast bedrag per maand (video)

30-01PocketStar is eerste console zo groot als een sleutelhanger

30-01Skagen lanceert Android Wear-smartwatch Falster

 
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Volg Gadgetzone

Uit de oude doos...
Fujitsu T8140 tablet-pc
Fujitsu T8140 tablet-pcDe nieuwe Fujitsu T8140 is een tablet-pc die lichter, kleiner en energiezuiniger is dan zijn voorgangers. Het apparaatje heeft een 12,1 inch scherm (1280x800), een Intel 1,06GHz U7500 Core 2 Duo ULV-processor, een 32GB SSD en een batterij die maar liefst 11,3 uur meegaat (of 'slechts' 7,2 uur met de lichtere standaardbatterij). » 

GADGETZONE © 2005-2018
Contact
Tip ons!
Algemene voorwaarden

Twitter Facebook RSS-feed