Homecontact  Instagram  Twitter  Facebook

HBO ontwikkelt virtual-realityversie van tv-serie Westworld

  1 december 2016 17:41:02, door Robert Hagen,  

HBO heeft een virtual-realityversie gemaakt van het park uit de populaire tv-serie Westworld. Het gaat om een game met een geheel eigen verhaal, maar net als in de serie kun je je als bezoeker van het park gedragen (of misdragen) hoe je maar wilt. De bedenkers van de serie, Jonah Nolan en Lisa Joy, werkten mee aan de ontwikkeling van de game, die alleen met de HTC Vive vr-bril te spelen is.Westworld is een populaire tv-serie die meer kijkers heeft in het eerste seizoen dan bijvoorbeeld Game of Thrones had in het debuutjaar. Geen wonder dus dat een tweede seizoen al is aangekondigd en dat fans nu de kans krijgen om Westworld zelf te ervaren.

HBO investeert al enkele jaren in virtual reality en heeft een complete vr-divisie bestaande uit verschillende teams van grafische ontwerpers, geluidstechnici, UX (user experience) designers en technici met een achtergrond in high-end gaming. Het Amerikaanse bedrijf heeft er hoge verwachtingen van en is volop aan het experimenteren om creatieve en technische mensen zo optimaal mogelijk samen te laten werken om tot de best mogelijke vr-ervaring te komen.De Westworld vr-game, die draait op de Unreal Engine 4 van Epic Games en waarin zowel 360-video als real-time CG virtual reality worden gebruikt, werd tegelijkertijd met de tv-serie geproduceerd. Net als bij de serie deed Michelle MacLaren, ook bekend van Breaking Bad, de regie. Sommige scènes voor de game werden op dezelfde set als voor de serie opgenomen.

Als speler kun je beslissingen nemen die invloed hebben op het verloop van het verhaal. Ook kun je zelf bepalen of je een held of een slechterik bent, maar tegelijkertijd blijf je wel onderdeel van het verhaal op een manier die volgens HBO nog niet eerder is vertoond.

Voor HBO is Westworld een belangrijke mijlpaal, maar ook nog maar het begin als het gaat om virtual reality. Het bedrijf heeft grote plannen voor de lange termijn en gaat zeker ook van andere tv-series virtual-realityversies maken.

[bron]virtual reality
 
ouder artikel   nieuwer artikel

zie ook Zie ook:Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
15-01Smartphonefabrikant OnePlus ziet omzet verdubbelen

15-01Dutch Windwheel-project krijgt overheidssubsidie

11-01Robomart ontwikkelt zelfrijdende 'mobiele supermarkt'

10-01Inneembare sensorcapsule ontdekt nieuw immuunsysteem

10-01Nieuwe smartspeaker ThinQ WK9 van LG heeft 8 inch touchscreen

10-01Google kondigt VR180-camera's aan van Lenovo en Yi (video)

08-01Nieuwe koelkast Samsung voorzien van voice-assistent en AKG-speakers

03-01Chinese startup Byton onthult elektrische suv op CES 2018

 
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Volg Gadgetzone

Uit de oude doos...
Digitaal fotolijstje van Packard Bell
Digitaal fotolijstje van Packard BellPackard Bell heeft een digitaal fotolijstje aangekondigd, de PiXcape 700. Deze heeft een 7 inch hoge resolutie TFT-scherm, een omlijsting uitgevoerd in hoogglans wit en een modern design. De PiXcape beschikt over slechts vier knoppen, dat volgens Packard Bell voor meer gebruiksgemak zorgt. » 

GADGETZONE © 2005-2018
Contact
Tip ons!
Algemene voorwaarden

Twitter Facebook RSS-feed