Gadgetzone.nl - Home

Selfiestick op steeds meer plaatsen verboden

  9 maart 2015 21:10:24, door Robert Hagen,  


De selfiestick, een telescopisch verlengstuk voor je arm om betere zelfportretten te kunnen maken, wordt op steeds meer plaatsen verboden. Nadat het hulpmiddel al in een aantal Britse voetbalstadions niet meer wordt toegelaten, gaan nu ook steeds meer musea over tot het verbieden ervan.


Foto: quartz


In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, moet je in het beroemde Smithsonian je selfiestick in je tas laten en ook bij onder andere het Getty Center in L.A., de National Gallery of Art in Washington, het Museum of Contemporaty Art in Chicago en musea in New York en Seattle is het gebruik van de selfiestick officieel verboden. Bij Versailles en Centre Pompidou in Parijs is een formeel verbod nog slechts een kwestie van tijd en bij het Louvre moet je je selfiestick inleveren bij de bewaking.

Een woordvoerster van het Museum of Art in Seattle stelt dat de selfiestick om dezelfde reden wordt verboden als statieven en paraplu's: vooral om (onopzettelijke) schade aan kunstwerken te voorkomen. Daar voegde ze echter nog aan toe: "Er is ook nog de irritatiefactor."

Nederland
Ook in Nederland is de selfiestick inmiddels op een aantal plaatsen verboden, zoals De Hermitage, het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum in Amsterdam. Gewone selfies mag je in de meeste gevallen nog wel maken, maar dan dus wel zonder stick.

In Museum Arnhem, dat de selfies vooral als 'goede publiciteit' ziet, is nog geen verbod ingesteld en dat lijkt er ook niet te gaan komen. Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam heeft de 'fotostok' ook nog niet verboden, maar het is de vraag of dat zo blijft. "Je kunt er kunstvoorwerpen mee van een sokkel afstoten of een werk mee beschadigen. Ik kan me voorstellen dat we ze in de toekomst verbieden", aldus hoofd Presentatie Cathy Jacob.

[Engadget, Volkskrant]

zie ook Zie ook:
Wearable selfiestick op Kickstarter
Advertorial: selfies maken makkelijker dan ooit met selfiestickReageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy