Gadgetzone.nl - Home

Review Bluetooth-luidspreker Teufel BT Bamster

 30 mei 2014 20:43:00, door Robert Hagen,  


Het Duitse Teufel kwam een tijdje geleden met zijn eerste portable speaker, de BT Bamster. Gadgetzone kreeg onlangs de mogelijkheid om deze strak vormgegeven gadget, die via de website van Teufel verkrijgbaar is voor 99,99 euro, een keer uit te proberen. De resultaten hiervan kun je nu lezen in deze review.

Teufel staat in Duitsland en inmiddels ook in Nederland al jaren bekend om zijn hoogwaardige audio-apparatuur. Dat dit merk nu voor het eerst ook de markt voor Bluetooth speakers betreedt, is dan ook erg interessant. Kan de BT Bamster de hoge verwachtingen die een merk als Teufel met zich meebrengt waar maken?



Duitse degelijkheid
De BT Bamster wordt geleverd in een strakke verpakking die meteen laat zien dat je geen goedkope rommel in je handen hebt. En dit gevoel wordt nog eens versterkt als je de BT Bamster uit het luxe doosje haalt. De BT Bamster is gemaakt van metaal (aluminium) en voelt zeer solide aan. Het cliché 'Duitse degelijkheid' is hier van toepassing. Mooi weggestopt tussen het foam in het doosje zit een kabel, een oplader en een handleiding.



De BT Bamster die Teufel ons ter beschikking heeft gesteld is zwart-rood, maar voor mensen die meer van wit houden is ook een wit-rode uitvoering verkrijgbaar.

De vormgeving van de BT Bamster, die afmetingen heeft van 30 x 4,4 x 5,2 cm, is te omschrijven als een kleine soundbar. Het 0,59 kg wegende apparaat is niet heel klein en wellicht dus wat minder portable dan andere Bluetooth-speakertjes, maar dit komt waarschijnlijk alleen maar de audiokwaliteit ten goede.



Eenvoud
De korte handleiding die bij de BT Bamster zit heb je niet nodig, want alles wijst zich eigenlijk vanzelf. Aan de voorkant zit een grote draaiknop en aan de achterkant is één klein schakelaartje te vinden. Met dat schakelaartje kun je switchen tussen de aux- en Bluetooth-functie, of de BT Bamster helemaal uitschakelen. Naast het schakelaartje zit de aux-aansluiting: een usb-poortje dat tegelijk ook kan worden gebruikt om het apparaat op te laden.

Dat laatste zou voor sommigen wellicht een minpuntje kunnen zijn. De BT Bamster is in de eerste plaats natuurlijk een Bluetooth-speaker die je meestal draadloos gebruikt, maar in sommige gevallen kan een aansluiting met snoer gewenst zijn. Het is niet voor niets dat de BT Bamster die mogelijkheid ook biedt. Door die afwijkende usb-aux-aansluiting kun je niet je eigen audiokabel gebruiken, mocht je dat willen, maar moet je de bijgeleverde kabel gebruiken.



Die bijgeleverde kabel is zowel voor het geluid als voor het opladen van de BT Bamster en wordt aan het uiteinde dus gesplitst in een standaard 3,5 mm-audioplug en een standaard usb-stekker, die je in de bijgeleverde oplader kunt stoppen. Het voordeel is dat je maar één kabel hebt in plaats van twee, maar het kan wel een beetje lastig zijn in het waarschijnlijk niet vaak voorkomende geval dat de batterij leeg is en je via de aux-aansluiting naar muziek wilt luisteren, bijvoorbeeld omdat je audiobron geen Bluetooth heeft. De audiobron moet dan immers altijd dichtbij het stopcontact liggen. Bij gebruik met een laptop of pc, die voorzien zijn van een usb-poort om op te laden, speelt dit 'probleem' natuurlijk helemaal niet.



Gebruik
Het via Bluetooth koppelen van de BT Bamster met een audiobron gaat supereenvoudig. Je hoeft het schakelaartje alleen maar op 'BT' te zetten en op je smartphone of tablet het koppelingsproces te starten. Binnen no-time is de verbinding tot stand gebracht (kenbaar gemaakt via een audiosignaaltje) en kun je draadloos naar je muziek luisteren.

Zoals gezegd zitten er weinig toeters en bellen op de BT Bamster. Met de grote draaiknop, die een mooie blauwe verlichting heeft, kun je het volume aanpassen. Ook kun je de muziek op pauze zetten door op de knop te drukken.

De Bluetooth-verbinding is zeer goed en constant; van haperingen is gelukkig geen sprake. Ook is het bereik een positief punt. Je kunt in huis zelfs makkelijk twee verdiepingen omhoog zonder dat de verbinding wegvalt.

De batterij gaat volgens de specificaties van Teufel tot 8 uur mee, maar in de praktijk gaat hij soms nog wel langer dan 8 uur mee.

Geluidskwaliteit
Voor een Bluetooth-speaker in deze prijsklasse en met dit formaat is de geluidskwaliteit zeer goed te noemen. De twee geïntegreerde breedbandluidsprekers en het 'Double Bass System' (twee 56 mm-woofers) zorgen er in combinatie met een Class D-versterker voor dat het apparaatje aardig wat power in huis heeft en het geluid mooi helder en gebalanceerd klinkt. De bas had wel wat zwaarder gemogen, maar dat kan ook bijna niet anders zonder losse subwoofer. Als je het volume echt behoorlijk hoog zet (bijna voluit), dan begint het geluid wel licht te kraken, maar dat is ook niet zo gek met een apparaatje van dit formaat en in dit prijssegment.

Conclusie
De Teufel BT Bamster is een mooi vormgegeven, zeer solide Bluetooth-speaker die makkelijk in gebruik is en een verrassend goed, natuurlijk geluid geeft, zeker voor een apparaatje in deze prijsklasse. De BT Bamster is momenteel verkrijgbaar voor 99,99 euro en voor die prijs zal het lastig worden om een betere Bluetooth-speaker te vinden.





zie ook Zie ook:
Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2
Nieuwe Bluetooth-speaker Teufel Rockster Go is robuust en waterdicht
Philips introduceert stijlvol audiosysteem BTB4800
Teufel introduceert koptelefoon AIRY
Winactie Teufel Bluetooth-speaker: and the winner is...
Winactie: win een Teufel BT Bamster Bluetooth-speaker!



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy