Gadgetzone.nl - Home

Microsoft onthult nieuwe gameconsole Xbox One (video)

 21 mei 2013 20:39:04, door Robert Hagen,  


Microsoft heeft dinsdag de langverwachte opvolger van de Xbox 360 aangekondigd: de Xbox One. De nieuwe gameconsole, die de concurrentie moet aangaan met de PlayStation 4, wordt door Microsoft omschreven als een 'all-in-one' systeem voor in de woonkamer, waarbij de focus niet alleen op games ligt maar nu ook sterk op live televisie en andere media. Daarnaast is Kinect beter geïntegreerd, evenals bellen via Skype.




De Xbox One heeft specificaties die vergelijkbaar zijn met die van de PlayStation 4, zoals een 8-core processor, USB3.0, Wi-Fi direct, Blu-ray-drive, een 500GB harddisk, Wi-Fi 802.11n en HDMI-in- en uitgangen; welke grafische processor er in zit, is nog niet bekend. Dankzij deze specs is de One tot veel meer in staat dan zijn voorganger, waaronder nog indrukwekkendere games en multitasking.

De zwarte console kan nu ook zeer snel switchen tussen live televisie, games, Internet Explorer of andere media. De vernieuwde interface ondersteunt Kinect voice-commands en gebaren om te navigeren door het menu. Een vernieuwde Kinect-sensor, met 1080p groothoekcamera, wordt standaard bijgeleverd. Nieuw hierbij is ook 'Xbox On', hetgeen inhoudt dat je de Xbox kunt aanzetten door simpelweg "Xbox On" te zeggen.

De Xbox One laat nu ook notificaties zien zoals in Windows 8 en ondersteunt de 'Snap'-functie. Ook nieuw is de Xbox One Guide, een tv-gids waarin onder meer 'trending' programma's, je favoriete series en opgeslagen kanalen te vinden zijn. De gids laat ook beschikbare on-demand content zien en informatie over de reguliere tv-zenders.





Xbox Live heeft eveneens een flinke update gekregen. Er zitten nu 300.000 servers achter in plaats van 15.000 en er is een dvr-achtige functie toegevoegd waarmee je beelden van de game die je aan het spelen bent kunt opnemen om later aan je vrienden te kunnen showen. Daarnaast zijn er verbeteringen op het gebied van multi-player, waaronder de mogelijkheid om een ander spel te gaan spelen terwijl je wacht tot een multi-player sessie kan beginnen.

De nieuwe console draait volgens Microsoft in principe op niet één, maar op drie besturingssystemen. Voor de gamingkant is er Xbox OS, voor apps is er een vereenvoudigde versie van Windows
8 en om deze twee samen te laten werken is er ook nog een derde OS. Door deze aanpak is het bijvoorbeeld mogelijk dat je tijdens het spelen van een Xbox-game tegelijkertijd een venster open kunt hebben met daarin een app, Skype-gesprek of andere media.





Tot slot is tevens de controller flink aangepakt, met meer dan 40 veranderingen in het design, nieuwe knoppen met feedback en ondersteuning van Wi-Fi direct.

Helaas is het nog niet bekend vanaf wanneer de Xbox verkrijgbaar is. EA Games heeft echter al gemeld dat de eerste sportgames voor de Xbox One ergens in de komende twaalf maanden zullen uitkomen, dus je kunt erop rekenen dat de Xbox One in ieder geval binnen een jaar in de winkels ligt.




[Electronista]





zie ook Zie ook:
Microsoft onthult nieuwe Xbox: de Xbox Series X (video)
Planet Coaster komt uit voor de Xbox One en PlayStation 4 (video)
Microsoft komt met speciale Terminator-Xbox
Nieuwe gameconsole Mad Box moet gaan concurreren met PS5 en Xbox Two (video)
Microsoft lanceert in 2020 nieuwe Xbox
'Doodgewone' jongen verdient tonnen met Fortnite spelen (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy