Gadgetzone.nl - Home

'Volgende twee iPhones ontworpen onder Steve Jobs'

  2 april 2013 13:34:43, door Robert Hagen,  


De eerstvolgende twee iPhones, waarschijnlijk de iPhone 5S en iPhone 6, zijn nog ontworpen voordat Tim Cook de leiding bij Apple overnam van Steve Jobs. Dat zou Apple hebben laten weten in een gesprek met George Cascon, officier van justitie van San Francisco. Gascon wil iets doen aan de diefstal van mobiele telefoons in zijn regio en sprak over dit onderwerp met Michael Foulkes van Apple.

Volgens Cascon vertelde Foulkes feitelijk erg weinig tijdens het een uur durende gesprek, maar liet hij wel weten dat de volgende twee iPhones nog zijn ontwikkeld voordat Tim Cook ceo van Apple werd. Dat zou betekenen dat Steve Jobs nog betrokken was bij het concept en het ontwerp van de nog te verschijnen iPhones.

Jobs overleed in oktober 2011. Het lijkt wellicht onwaarschijnlijk dat Jobs toen al met een iPhone bezig was die pas in 2013 wordt geïntroduceerd, maar zo ongebruikelijk is dat niet. Als fabrikanten van mobiele telefoons een nieuw model introduceren, zijn ze vaak allang bezig met het volgende model. Horace Dediu, een voormalig werknemer van Nokia en eigenaar van consultancybureau Asymco, stelt zelfs dat fabrikanten op dit moment al werken aan nieuwe producten voor 2016. Ook aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld de BlackBerry Z10 en Q10 is meer dan twee jaar gewerkt.

Kill switch
Officier van justitie Cascon sprak met Foulkes over de toenemende diefstal van iPhones en iPads. Vooral in de grote steden worden enorm veel iPhones gestolen. Burgemeester Michael Bloomberg van New York wijdt zelfs de lichte stijging van de algehele criminaliteitscijfers van zijn stad aan de diefstal van iPhones en iPads.

Apple zou bezig zijn met een 'kill switch'-technologie om diefstal tegen te gaan. Dit houdt in dat gebruikers op afstand hun toestel permanent kunnen uitschakelen als deze gestolen is. Vorig jaar vroeg Apple tevens patent aan op een anti-diefstalsysteem voor smartphones, dat een alarm laat afgaan als het toestel zelf heeft vastgesteld dat het is gestolen.




[CNET]





zie ook Zie ook:
Apple onthult 4,7 en 5,5 inch iPhones
'Apple heeft half miljard iPhones verkocht'
Apple komt volgens insiders met 4,7 en 5,7 inch iPhones
Apple ziet verkoop iPhones toenemen
Consumer Reports vindt Samsung Galaxy S4 beter dan iPhones
Apple onthult nieuwe iPhones op 10 september



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (5)
02.04.2013 19:01 • Jones
Iemand een idee wanneer de 6 zou uitkomen?

03.04.2013 12:56 • Petra
Ha, ha, ha....

Wie er serieus gelooft dat een CEO zich met het ontwerpen van nieuwe producten bezig houdt begrijpt niets, maar dan ook echt niets van hoe een bedrijf werkt.

03.04.2013 13:55 • Robert
[quote]Petra schreef op 03.04.2013 12:56:
Ha, ha, ha.... Wie er serieus gelooft dat een CEO zich met het ontwerpen van nieuwe producten bezig houdt begrijpt niets, maar dan ook echt niets van hoe een bedrijf werkt. [/quote]
Jij weet zelf klaarblijkelijk niet waar je het over hebt. Ik raad je aan de biografie van Steve Jobs maar eens te lezen...

03.04.2013 18:00 • Ramon
Lol petra, je maakt jezelf een beetje belachelijk met deze uitspraak, als je ook maar over Steve Jobs gelezen hebt weet je wel beter.

08.04.2013 15:48 • jason
Petra denk alsjeblieft na voordat je iets zegt

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy