Gadgetzone.nl - Home

Google lanceert Android 4.2

 29 oktober 2012 21:15:03, door Robert Hagen,  


Google heeft Android 4.2 gelanceerd. De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem biedt uiteraard weer een flink aantal vernieuwingen, zoals een verbeterd instellingenmenu in de notificaties-pulldown en ondersteuning voor meerdere gebruikersprofielen. Dat laatste zal vooral handig zijn voor tablets, die bijvoorbeeld in een gezin vaak door meerdere mensen worden gebruikt. Via het lockscreen kun je voortaan eenvoudig van profiel wisselen.




Ook nieuw is ondersteuning van Miracast, waarmee je vrijwel alle content op je tablet, zoals films en games, naar een compatible scherm kunt streamen. Tevens zijn er grafische vernieuwingen en aanpassingen aan de interface voor 10 inch tablets. Zo zijn navigatieknoppen naar het midden van het scherm verplaatst en de notificaties naar de bovenkant. Dit moet ervoor zorgen dat de gebruikerservaring op tablets en smartphones weer ongeveer gelijk is.

Een andere nieuwigheid is Photo Sphere, een functie om 360 graden panoramische foto's te maken. Hiermee kun je een foto maken van alles om je heen. Die foto kun je vervolgens op Google+ plaatsen, of in Google Maps. Nog een nieuwe toevoeging is 'Gesture Typing' voor het toetsenbord en er is een nieuwe screensaver, Daydream genaamd, die nieuws, foto's en andere content kan weergeven.

Tot slot heeft ook Google Now een update gekregen, met functies om je Gmail te checken op belangrijke content, zoals vluchtnummers. Hotel- en restaurentreserveringen worden weergeven als kaarten en Google Now kan je aan bepaalde afspraken of evenementen herinneren, waarmee de gewone agenda in Android min of meer overbodig wordt.





zie ook Zie ook:
Google onthult smartphones Pixel 3 en 3 XL (video)
Sharp keert terug op Europese smartphonemarkt met nieuwe Android-toestellen
Android-gebruikers zijn loyaler dan iOS-gebruikers
Nieuwe foto's verschenen BlackBerry met Android
Apple gaat korting geven op iPhone in ruil voor oude Android-telefoon
Google kondigt Nexus 6 met 5,96 inch scherm en Android Lollipop aan (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
30.10.2012 03:27 • benjamin040
Ik wil ook 4.2jelly bean. Samsung Google nexus smartphone.WHAAAAAA. Wanneeeeeeeeer.

01.11.2012 16:37 • Ben
Best dom dat ze de notificatiebalk niet gewoon in die knoppenbalk steken. Nu word je scherm (vooral op kleinere smartphones) toch nog een heel stuk kleiner en zeker in landscape mode. En dan nog zijn 2 balkjes boven en onder enkel beter op smartphones. Op 'n tablet is het toch beter om meer de ICS? look te gebruiken? Dus de 3 knopjes links, in het midden de notificaties en rechts de klok etc? Dan moet je je tablet niet de hele tijd loslaten aan een kant om op een knop te drukken die bij de vorige versie mooi in een hoekje vlak bij je duim staat.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy