Gadgetzone.nl - Home

New York Times: Apple komt met goedkope 'iPad mini'

 16 juli 2012 13:01:18, door Robert Hagen,  


Apple komt met een kleinere en goedkopere iPad om te concurreren met de Nexus 7 van Google. Dat meldt The New York Times, nadat The Wall Street Journal en Bloomberg al met soortgelijke berichten kwamen. De zogeheten 'iPad mini' zou voorzien zijn van een 7,85 inch scherm, waarmee het apparaat net iets groter is dan de 7 inch tablets die momenteel verkrijgbaar zijn. De prijs komt naar verluidt rond de 200 dollar te liggen.

Volgens de New York Times ligt de kleinere iPad dit jaar al in de winkels en wordt het product mogelijk volgende maand al door Apple onthuld. Over de naamgeving wordt nog druk gespeculeerd. In plaats van een kleinere iPad, kan Apple het apparaat ook positioneren als een grotere iPod touch.

Een voormalige medewerker van Apple, die jaren geleden een bijdrage leverde aan de ontwikkeling van de eerste iPad, stelt dat Apple destijds al een prototype van een 7 inch iPad had gemaakt. Toenmalig ceo Steve Jobs vond dat formaat echter te klein voor een tablet, vooral omdat het beperkingen zou opleveren voor de touch-interface.

Inmiddels is echter veel veranderd en zijn er veel betere schermen met hogere resoluties verkrijgbaar. Het scherm van de 'iPad mini' wordt hoogstwaarschijnlijk een Retina-display met zeer hoge resolutie, dat uitermate geschikt is voor e-books en andere media. Bovendien is het scherm met 7,85 inch net iets groter dan dat van bijvoorbeeld de in Amerika succesvolle Kindle Fire en de Nexus 7.

Analisten denken dat Apple met de kleinere iPad goud in handen heeft en wederom concurrenten als Google, Amazon en Samsung op achterstand zal zetten. Dat zal mede te danken zijn aan het waarschijnlijk superieure scherm en de aantrekkingskracht van iOS en de App Store, maar er is nog een reden. Een kleinere en lichtere iPad zou ook gewild zijn onder vrouwen, die nu vaak voor de kleinere Kindle-modellen kiezen. Volgens Leslie Grandy, een vrouwelijke ex-werknemer van Apple, past het kleinere design gemakkelijker in handtasjes en de steeds populairdere 'messenger bags', die veel door fietsers en forenzen worden gebruikt.

Het enige dat nog twijfels oproept, is de vraag of Apple wel genoeg winst kan maken met de kleinere iPad. Google heeft immers toegegeven dat op de Nexus 7 helemaal geen winst wordt gemaakt en Amazon verkoopt de Kindle Fire eveneens onder de kostprijs. Apple staat juist bekend om zijn enorm winstgevende producten. Zo zijn de iPad en de iPhone verreweg de meest winstgevende producten op respectievelijk de tablet- en de smartphonemarkt.

Het zou voor het eerst zijn dat Apple een product op de markt brengt waarmee niet of nauwelijks geld wordt verdiend en dat puur bedoeld lijkt om meer inkomsten te genereren via de iTunes/App Stores en om simpelweg de tabletmarkt te kunnen blijven domineren. Met de iPhone heeft Apple al aangetoond dat je helemaal geen marktleider hoeft te zijn en toch veruit de meeste winst kunt binnenhalen.





zie ook Zie ook:
Apple introduceert iPad mini 3
Apple onthult superdunne iPad Air 2
'Apple komt in maart met grotere iPad'
Apple kondigt nieuwe iPad mini met Retina-scherm aan
Apple onthult vederlichte iPad Air
Apple ziet aandeel op tabletmarkt slinken



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy