Gadgetzone.nl - Home

Nokia: jongeren zijn iPhone zat en snappen Android niet

 13 december 2011 23:11:04, door Robert Hagen,  


Nokia is ervan overtuigd dat Windows Phone het populairste smartphonesysteem onder jongeren gaat worden. Dat zei Niels Munksgaard, die bij Nokia de functie van 'Head of Global Portfolio & Product Marketing' bekleedt, dinsdag in een interview. Volgens Munksgaard is de iPhone van Apple momenteel té populair, waardoor jongeren zich ervan zullen afkeren. "Wat wij zien is dat de jeugd genoeg heeft van de iPhone", zo stelt hij. "Iedereen heeft een iPhone."

Munksgaard verwacht ook dat jongeren Android de rug zullen toekeren. "Velen zijn niet gelukkig met de complexiteit van Android en het gebrek aan beveiliging. Wij zien dus in toenemende mate dat de jongeren die voor de 'cutting edge' gaan en iets nieuws willen proberen zich nu richten op het Windows Phone-platform."

Of de verwachtingen van Munksgaard ook reëel zijn, is nog maar de vraag. De iPhone laat nog steeds een stijgende lijn zien, terwijl het nog harder groeiende Android inmiddels het grootste smartphoneplatform ter wereld is geworden. Tegelijkertijd zou het aandeel van Windows Phone zelfs al dalende zijn en op slechts 1,5 procent liggen, aldus cijfers van onderzoeksbureau Gartner.

Toch is het optimisme bij Nokia niet onterecht. De Lumia 800 is immers zeer goed ontvangen en de verkoopcijfers zijn hoopgevend. Bovendien is dit nog maar het begin en zullen er komend jaar nog veel meer WP-toestellen bij komen.




[Electronista]





zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Jongeren hebben meer dan 2.000 euro over voor nieuwste iPhone
iPhone Xr is 'betaalbaardere' iPhone X (video)
Apple presenteert iPhone Xs en Xs Max (video)
Sharp keert terug op Europese smartphonemarkt met nieuwe Android-toestellen
Gouden 'iPhone Xs' kost 111.000 euro



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (21)
14.12.2011 01:55 • lolwut
Dat iOS populair is heeft een reden, ze hebben namelijk een behoorlijk stabiel besturingssysteem, en een aanbod in apps die WP7 lang niet kan evenaren.
Daarnaast lijkt me de stelling dat Android te ingewikkeld zou zijn een behoorlijke belediging van het intellect van de jongeren.
Daarnaast heeft Google Android met de nieuwste versie [4.0/Ice Cream Sandwich] een behoorlijke facelift gekregen waarmee het allemaal net even wat mooier, makkelijker en nieuwer is als wat we al konden.
En wat veiligheid betreft mag microsoft niet al te hard spreken, aangezien het altegoed weet hoe het zit in de digitale wereld en ook zij zullen [weer] een belangrijk doelwit worden zodra de populariteit van WP7 groeit.
[Meen zelfs vanochtend gelezen te hebben over een SMS bericht die de WP7 telefoon opnieuw kan opstarten.]

Ik vind de stelling van Nokia dus- wishful thinking.
Jammer dat het weer over de rug van andere moet want het besturingsysteem WP7 is best aardig, en heeft op zich genoeg te bieden.

Ps: Dit klinkt bijna alsof Steve Ballmer ze de woorden heeft ingefluisterd.
Maargoed...

14.12.2011 12:32 • Mic92
Nokia is natuurlijk door dit toestel wel weer terug gekomen hea;) Vandaar deze visie denk ik;)

14.12.2011 13:46 • Hagenees
De jeugd van tegenewoordig weet niet eens dat Nokia nog bestaat

14.12.2011 15:31 • Techmode
Als iedereen een iphone heeft, is het ook niet zo gek, de meeste iphone bezitters weten niet beter. En komen het toch het zijn een stelletje schapen. Geef brood en spelen en ze kunnen niet meer kiezen.

14.12.2011 21:00 • Michael
hmmm zou ik ook zeggen als ik concurrent was dat aanzienlijk lager staat. Zit toch we een kern van waarheid in.

15.12.2011 00:17 • Dipsss
Een groot deel van de 'jeugd' koopt meestal gewoon wat een ander heeft. Dus dat ze de Iphone zat worden, zie ik nog niet zo gauw gebeuren. Niet dat nou iedereen een Iphone heeft. Dan is er nog dat deel van de 'jeugd' dat bepaalde telefoons koopt omdat 'ze er leuk uitzien!' . En volgens mij is het deel van de 'jeugd' dat een telefoon puur koopt omdat die er mee kan omgaan vrij klein. De meeste kopen volgens mij iets omdat ze andere er mee zien lopen, en van horen zeggen gehoord hebben dat het een geweldige telefoon is.
En, zo ingewikkeld is andriod nou ook weer niet? Het lijkt vrij veel op Ios.
Als je het mij vraagt is 90% van de 'jeugd' tevreden als ze maar kunnen, bellen, smsen, watsappen/pingen, facebook-en, en twitteren. Al is denk ik voor de meeste bellen en ping/Wapp tegenwoordig genoeg.

15.12.2011 02:20 • Mic92
ach ja! lekker boeie

15.12.2011 12:31 • Tja
Ik ga er binnenkort een aanschaffen. Android is me behoorlijk tegengevallen, vooral de hoeveelheid updates die fabrikanten nog uitrollen voor toestellen. Na Froyo was het gebeurd voor m'n HTC Legend. Vooral op dit punt zijn de iPhone en WP7 beter in mijn ogen. Bleef de keuze tussen iOS en WP7 en dit toestel (Lumia 800) heeft me over de streep getrokken.

Lage verkoopcijfers hebben volgens mij voor een deel ook te maken met slecht geïnformeerd personeel in de winkels die mensen standaard naar Android en iPhone praten. Met het WP7 OS is als je het serieus bekijkt echt weinig mis.

Belangrijkste kritiekpunt dat echt hout snijdt is de hoeveelheid apps denk ik.

15.12.2011 18:06 • Yeah
WP7 is eigenlijk ook al een aardige tijd door vooral de media in het verkeerde daglicht gezet. Door elke keer verhalen dat er zo weinig apps zijn en, dat dat komt doordat de regels anders zijn ofso. Als de gemiddelde persoon dat vaak genoeg hoort denkt die volgensmij gewoon dat het een slechte O.S is.

16.12.2011 08:54 • michel
[quote]Techmode schreef op 14.12.2011 15:31:
Als iedereen een iphone heeft, is het ook niet zo gek, de meeste iphone bezitters weten niet beter. En komen het toch het zijn een stelletje schapen. Geef brood en spelen en ze kunnen niet meer kiezen. [/quote]

De meesten met een WIndows computer weten ook niet beter en maar klagen over dit systeem, het zijn net een stel schapen.

16.12.2011 17:49 • Erwinus
Wat een arrogantie, zegt waarschijnlijk iets over het product. Als het niet erg bijzonder is moet je toch wat roepen om het bijzonder te doen lijken.

Bijvoorbeeld, de zoekengine op een WP toestel kun je niet wijzigen. Bing, een zoekengine met een gebruikerspercentage van 0,1% wereldwijd. Hele Bing zoekengine is een lachertje, ook de developerstools voor Bing functioneren niet!

Je zult echt met iets HEEEEEEL bijzonders moeten komen wil je de iPhone en Android uit de markt kaatsen. Iets HEEEEEEEL bijzonders is Windows Phone absoluut niet. Te laat? Ja dat wel

17.12.2011 09:48 • Marc

Nokia weet dat dit eindelijk een goede telefoon is, niet super geweldig dat niet...

Dat Jongeren android en ios niet snappen is natuurlijk onzin
Maar als je maar vaak genoeg zegt
En super veel reclame er voor het toestel maakt

Gaan mensen dit vanzelf geloven...

Ik vindt de 800 een leuk toestel om te zien, ik kan hem binnenkort 2 weken testen...
Ik ben benieuwd want ik ben altijd trouwe aanhanger van hun geweest tot de n96..
Heb nu trouwens een iphone..


17.12.2011 17:08 • YOYO
- verwijderd -

17.12.2011 20:09 • merveil
@YOYO

heb je daar een marktplaats advertentie van?

17.12.2011 20:40 • YOYO
- verwijderd -

17.12.2011 23:01 • Patrick
Ik heb dit toestel (de blauwe) nu een paar weken en heb daarvoor met ene HTC Radar en een Samsung Omnia 7 gewerkt. De Nokia is echt wel een slagje anders dan de andere Windows Phones.
Dit marketingewauwel van Nokia slaat echter natuurlijk nergens op. Android te moeilijk? Je kan het toch zo moeilijk maken als je zelf wil?

Het argument van "weinig apps" valt ondertussen ook wel mee. Het zijn er nog lang niet zo veel als op iOS of op Android, maar met ruim 40.000 apps vind ik "weinig" lichtelijk overdreven.

Binnenkort komt Nokia met de 710, het kleinere broertje van de Lumia 800. In het voorjaar moet de 900 komen, wat juist een iets grotere variant wordt (met een scherm van 4,3 inch). De echt grote veranderingen met WP7 zullen we echter waarschijnlijk pas over 10 maanden zien bij de update naar WP8. Dan komen ook dual-core processors en hogere resolutie schermen op het menu te staan.

18.12.2011 23:02 • merveil
@YOYO

ja zou fijn zijn als je dat kan doen.
kan je die advertentie dan naar me mail sturen?
merveil@live.nl

grt

19.12.2011 13:22 • Marc
En ook naar marc_scholtenss@hotmail.com

19.12.2011 14:17 • YOYO
@beide heren hierboven.

komt goed jongens ik mail jullie met een half uurtje. IK heb momenteel nog 2 witte op voorraad liggen

19.12.2011 14:57 • YOYO
Heren u heeft mail

27.12.2011 22:37 • Bas
Weet niet uit welke grot deze meneer gekropen is maar de jeugd is net aan het overstappen van Blackberry's naar iPhone en android toestellen. Nokia en Windows zijn totaal niet in beeld.
Helaas zal het nog wel even duren voordat Microkia het te verwachte marktaandeel gaat scoren. Misschien wel heel erg lang...

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy