Gadgetzone.nl - Home

'Fabrikanten Android-telefoons laten klanten snel in de steek'

 27 oktober 2011 21:58:25, door Robert Hagen,  


Als je een Android-smartphone koopt, hoef je er niet op te rekenen dat je deze nog lang kunt blijven updaten naar de nieuwste Android-versie. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat Android-toestellen veel sneller dan bijvoorbeeld iPhones worden 'vergeten' door de fabrikant. Voor het onderzoek werden 18 Android-telefoons uit 2010 of eerder bekeken. Van deze 18 draaien er 15 nog steeds niet op Android 2.3. Na aanschaf waren 12 van de 18 modellen nog maar enkele weken volledig up-to-date en draaiden er 7 direct al op een verouderde Android-versie.

Vrijwel zeker is dat 16 van de 18 toestellen geen upgrade zullen krijgen naar Android 4.0. Vooral Samsung, Motorola en Garmin blijken lak te hebben aan hun klanten. De beste ondersteuning werd geleverd door HTC, dat zijn toestellen vaker up-to-date houdt en voor twee modellen uit 2010 nog steeds een update gaat uitbrengen.

Hier tegenover staan iPhone-bezitters, die veel vaker het genoegen hebben om hun dure smartphone te upgraden. Zo was de software op de eerste iPhone meer dan 2,5 jaar na zijn introductie nog helemaal bij de tijd. Ook de iPhone 3GS is bijna 2,5 jaar later nog steeds volledig up-to-date. Dit toestel is dan ook nog altijd zeer populair in de VS.

Android-fans voeren vaak het argument aan dat je de nieuwste Android-versie niet nodig hebt om de nieuwste apps te kunnen gebruiken. Het onderzoek wijst echter uit dat het achterwege laten van updates toch voor grote problemen kan gaan zorgen. Zo kunnen ontwikkelaars die een zo groot mogelijke doelgroep willen bereiken wel eens tot 2015 gaan wachten om zich volledig op Android 2.3 te focussen. Ook blijkt dat Google geen beveiligingsupdates meer uitbrengt voor oudere Android-versies, waardoor een groot deel van de Android-gebruikers risico loopt als een nieuw beveiligingslek wordt ontdekt.

Onderzoeker Michael DeGusta speculeert dat sommige fabrikanten van Android-telefoons, waaronder Samsung, mogelijk bewust hun toestellen niet van de beschikbare OS-updates voorzien, zodat toekomstige modellen aantrekkelijker worden. "Als dat echt het geval is, dan zijn telefoonfabrikanten heel erg dom: een 2-jarig abonnement negeren en je klanten in de steek laten zal voor weinig loyaliteit zorgen als ze een nieuwe telefoon gaan kopen", stelt DeGusta. "De manier van Apple om je over te halen een nieuw model te kopen, is je heel erg blij maken met je huidige toestel, terwijl fabrikanten van Android-telefoons blijkbaar denken dat ze je een nieuwe telefoon kunnen verkopen door je heel erg ontevreden te maken met je huidige toestel."




[Electronista]





zie ook Zie ook:
'Nokia Lumia 800 (WP7) populairder dan alle Android-telefoons'
Dit jaar 55 miljoen Android-telefoons over de toonbank
'Samsung werkt aan goedkope Android-telefoons'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (7)
27.10.2011 23:17 • Noujazeg!
Wat een onzin, je krijgt meestal minstens een jaar updates, daarna willen ze natuurlijk dat je over-stapt op de nieuwste versie.
Ditzelfde gebeurt voor apple's iphones.
Maar alleen nog niet voor microsoft [ik bespeur dat de auteur van de originele post een microsoft fanboy is] wp7, die, in verband met zn jonge leeftijd nog op elk toestel de updates krijgt.

Daar in tegen kan je wel handmatig je firmware/software updaten ;)

28.10.2011 00:31 • Dipsss
Je kan zeggen wat je wil maar de iphones zijn wel langer uptodate dan de meeste andriod toestellen.

Dit is op zich ook wel logisch, want er zijn gewoon minder verschillende iphones dan andriod toestellen. Volgensmij als je vanaf de 1e iphone tot iphone 4s bij elkaar optelt, heeft Samsung denk ik nog meer toestellen op dit moment die op andriod draaien. En dat is dan alleen Samsung. Het lijkt me overigens logisch dat die fabrikanten niet aan de gang blijven met updaten, maar vindt toch wel dat er minimaal 2/3 jaar updaten af moet kunnen, tenzij het toestel de update gewoon niet meer trekt maar dat is weer een ander verhaal.

28.10.2011 09:40 • Menno
@Noujazeg: heb je het artikel soms niet gelezen? Kijk maar naar het schema in de bron: daar is duidelijk te zien dat de iPhones tot nu toe 3 jaar worden ondersteund. De meerderheid van de Android toestellen draait bij de release al op een verouderde versie. Het lijkt erop dat, als je wel regelmatige updates voor je Android telefoon wil, je enige keus een Google Nexus toestel is.

Je hebt natuurlijk opties als cyanogenmod, maar het is wel een beetje triest dat de fabrikanten zelf geen betere ondersteuning bieden.

28.10.2011 13:21 • Hagenees
Ik heb het gehad met android shit, volgend jaar koop ik een iphone 4s

30.10.2011 00:10 • Mic92
@hagenees, hopelijk een iphone 5

30.10.2011 07:21 • stillbeer
Alle Android toestellen krijgen gewoon een de nieuwste updates,
Zolang de hardware van de fabriekanten het aankan.
Ook de éérste IPhone krijgt vanwege zijn hardware beperkingen niet de niet de software versies.


31.10.2011 11:01 • Menno
Je wil dus zeggen dat de meerderheid van de Android telefoons bij de release al verouderde hardware heeft, die de dan actuele Android versie niet kan draaien?

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy