Gadgetzone.nl - Home

Sony koopt aandeel Ericsson in Sony-Ericsson voor 1 miljard euro

 27 oktober 2011 12:22:15, door Robert Hagen,  


Sony is vanaf januari 2012 de volledige eigenaar van Sony-Ericsson. Voor het lieve sommetje van 1,05 miljard euro neemt de Japanse elektronicafabrikant Ericssons aandeel van 50 procent over. Met de aankoop verwerft Sony een groot aantal patenten en licenties, maar minstens zo belangrijk is dat het bedrijf nu met zijn smartphones kan doen en laten wat het wil en geen rekening meer hoeft te houden met de wensen van Ericsson. Sony verklaart dat de overname kansen biedt om snel smartphones te integreren in het eigen, brede aanbod van consumentenelektronica, zoals tablets, televisies en pc's.

Sony en Ericsson besloten in 2001 om samen mobiele telefoons te produceren, waarna het merk Sony-Ericsson was geboren. Naar verluidt raakte Sony soms gefrustreerd over de samenwerking en was er bijvoorbeeld onenigheid over het gebruik van het merk PlayStation. Wat dat laatste betreft, zijn de twee partijen er nooit echt uitgekomen en werd uiteindelijk een compromis gesloten in de vorm van de Xperia Play.

Door deze deal hoopt Sony een grote groei te kunnen realiseren. Het wordt nu mogelijk dat alle apparaten van Sony, waaronder tablets, laptops en smartphones, naadloos verbinding met elkaar kunnen maken. Daardoor krijgen consumenten veel gemakkelijker en waar ze ook zijn toegang tot online entertainment uit bijvoorbeeld Sony's eigen PlayStation Network en het Sony Entertainment Network. Bovendien kan Sony nu efficiënter te werk gaan op gebieden als marketing en ontwikkeling.







zie ook Zie ook:
Sony kondigt nieuwe Xperia-smartphones aan
Sony kondigt smartphone Xperia XZ3 aan (video)
Sony lanceert waterdichte smartphone Xperia M2 Aqua
Sony Xperia C3 gericht op het maken van selfies
Sony introduceert smartphones Xperia Z2 en Xperia M2
Sony kondigt budgetsmartphone Xperia E1 aan



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
27.10.2011 14:55 • henkdv
handig

27.10.2011 19:53 • jeroen
@henkdv: lutsert....

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy