Gadgetzone.nl - Home

Verkoop Samsung Galaxy tablet niet, Galaxy smartphones wel verboden

 24 augustus 2011 23:00:45, door Robert Hagen,  


De Samsung Galaxy S, S II en Ace mogen in Nederland per 13 oktober niet meer verkocht worden. Dat is het gevolg van een uitspraak van de rechtbank in Den Haag. Samsung heeft volgens de voorzieningsrechter een patent van Apple geschonden voor het bladeren van foto's. Apple stelde dat Samsung ook model- en auteursrechten heeft geschonden en het ontwerp van de iPhone heeft nagebootst, maar deze klachten werden afgewezen.

Ondanks de uitspraak van de rechter stelt Samsung dat de Galaxy-smartphones gewoon verkocht zullen worden in Nederland. "Samsung neemt alle mogelijke maatregelen, waaronder juridische vervolgstappen, om ervoor te zorgen dat de Galaxy smartphones verkrijgbaar blijven voor consumenten in Nederland", zo laat het bedrijf weten in een verklaring. "Het is niet te verwachten dat deze uitspraak de verkoop beïnvloedt in andere Europese markten."

Galaxy Tab 10.1
De Nederlandse rechter heeft de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 niet verboden. In Duitsland loopt nog een zaak, waarin Apple probeert een Europees verkoopverbod van de tabletcomputer af te dwingen. In Duitsland mag de Galaxy Tab 10.1 voorlopig al niet meer worden verkocht.

De Galaxy Tab 10.1 werd vandaag overigens officieel gelanceerd in Amsterdam. Samsung had hiervoor een feestje georganiseerd met gasten als Winston Gerschtanowitz, Lieke van Lexmond, Humberto Tan en Frank de Boer. De Galaxy Tab 10.1 is verkrijgbaar in twee versies. De Wi-Fi versie met 16GB intern geheugen heeft een adviesprijs van 479 euro. De
Wi-Fi-versie met 3G (ook 16 GB geheugen) is verkrijgbaar voor 599 euro.







zie ook Zie ook:
Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland
Samsung kondigt speciale Galaxy Note 10+ voor Star Wars-fans aan
Samsung toont verticaal opvouwbare 'clamshell'-smartphone
Samsung lanceert opvouwbare smartphone Galaxy Fold op 3 mei (video)
Samsung gebruikte stockfoto om camera Galaxy A8 aan te prijzen
Kruidvat nog niet begonnen met structurele verkoop Xiaomi-smartphones



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (17)
25.08.2011 00:01 • Sylvia
Haha en ik heb vandaag een samsung galaxy ace gekocht!

25.08.2011 00:58 • Landroverman
Tsja' ik denk dat apple denkt dat de galaxy echt beter is dan de iphfony,en het dan maar op deze manier moet winnen,valt me wel zwaar tegen van Steve Jobs

25.08.2011 01:11 • Jeff
Boehoe!!! Het bladeren van foto's lijkt op onze software... Goed bezig appel begin met rotten...

25.08.2011 01:23 • Jip
Nou nog ff snel een galaxy S plus kopen voor 13 oktober dan he... Kut apple lekker zo doen inderdaad

25.08.2011 06:18 • s.crew
Als bedrijf op honderden miljarden $ worden gewaardeerd, en maar zieken over en weer.

25.08.2011 06:36 • Henk
Worden genaaid in Nederland, woon een poosje in Thailand en ipad2 3G kost hier nog geen 350 euro en de samsung nog geen 300. En ze worden ook hier niet geproduceerd en het zijn geen copy's want ipad bij officiele dealer van apple. Verder houdt ik het bij mijn iphone4 heerlijk en perfect toestel.

25.08.2011 07:36 • Anita
Al dat gezeik over Apple! Zij hebben het toch bedacht!! Allemaal commentaar maar ondertussen wel zo namaken dat je amper verschil ziet....nou.... groot gelijk dat je dan een rechtzaak aanspant. Laten ze zelf iets revolutionairs verzinnen! Ik vindt Apple geniaal!

25.08.2011 07:48 • Daisy
Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

25.08.2011 09:03 • mike
Kunnen ze appel ook wel gaan verbieden daar zitten samsung onderdelen in.

25.08.2011 12:42 • Vincent
Man man.. wat een suggestieve titel. Hoe erg dit ook lijkt voor Samsung, het is in feite een klap in het gezicht van Apple. Op 9 van de 10 punten waarop ze de verkoop van de Galaxy lijn wilde tegengaan, zijn ze maar bij 1 in het gelijk gesteld. Een software update van Samsung (of Google, want de schending zit in Android) en zwaai zwaai apple!

Dit is een hele hele goede uitspraak voor zowel Samsung, als de consument die liever verder kijkt dan Apple's producten en liever een keuze heeft!

25.08.2011 16:05 • Michelangelo
Waarom komt Samsung niet met (ten opzichte van Apple) een optisch afwijkende tablet of Galaxy telefoon? Waarom zwart/aluminium (zoals Apple al jaren doet). Waarom de rand van het scherm net zo gevouwen dat het aluminium deel optisch net dat accent geeft zoals de iPad dat ook heeft. Zielig gewoon !!!
Lukt dat hun ontwerpafdeling maar niet iets anders te verzinnen?
In de autobranche zijn VW Golf, Opel Astra en Peugeot 308 optisch sterk afwijkend van elkaar. Toch heeft ieder model een aanzienlijk marktaandeel en afwijkende specificaties. Dat heet diversiteit en zo hoort het te zijn.
De consument is volgens een enkeling de dupe? Dat hebben ze dan aan Samsung te danken...

25.08.2011 21:10 • Ben
Wow, anita... heb jij die gsm's al wel gezien? De SII lijkt absoluut niet op de iphone, de s lijkt absoluut niet op de iphone, de galaxy tab lijk absoluut niet op de Ipad alleen: domme mensen en applefan's zien geen verschil. En daarbij heeft apple de iphone niet ontworpen, daar geloof ik absoluut niks van. zij zullen hem wel dik geript hebben, maar daar horen we niks van he want Apple is het heilige bedrijf hier. Neen, ik hoop uit de grond van m'n hart dat ze gewoon kijhard wegkwijnen als ze zo idioot en kinderachtig blijven voortdoen.
En ga niet beginnen over patenten en waar ze goed voor zijn want het is de dikste onzin dat je een patent kan nemen op een idioot ontwerp, software layout.
Wat ik nou wel dik geript vind is de Star 2.

25.08.2011 21:16 • Ben
[quote]Michelangelo schreef op 25.08.2011 16:05:
Waarom komt Samsung niet met (ten opzichte van Apple) een optisch afwijkende tablet of Galaxy telefoon? Waarom zwart/aluminium (zoals Apple al jaren doet). Waarom de rand van het scherm net zo gevouwen dat het aluminium deel optisch net dat accent geeft zoals de iPad dat ook heeft. Zielig gewoon !!!Lukt dat hun ontwerpafdeling maar niet iets anders te verzinnen?In de autobranche zijn VW Golf, Opel Astra en Peugeot 308 optisch sterk afwijkend van elkaar. Toch heeft ieder model een aanzienlijk marktaandeel en afwijkende specificaties. Dat heet diversiteit en zo hoort het te zijn.De consument is volgens een enkeling de dupe? Dat hebben ze dan aan Samsung te danken...[/quote]

Samsung gebruikt plastic, geen aluminium(Op de laatste versie vn de galaxy tab weet ik het niet)
Ow, en waarom loop je te zeuren over de kleur of het materiaal waarvan het gemaakt is? :'D
Een iphone is bijna helemaal samsung binenin en mocht je het niet weten, gsm's zijn zowat vanaf het begin zwart. Sorry dat ik nu je apple heeft de zwarte gsm uitgevonden droom nu heb verpest.
Idioot -,-"
Neen, apple is gewoon de schuldige omdat ze bang zijn dat samsung hen van de troon gaat stoten(Iets wat ik toch echt hoop)

28.08.2011 16:31 • djpbx
hoe minder samsungs, hoe beter.

29.08.2011 15:53 • Maria
Het probleem is dat ze apple patent hebben verleend op allerlei zaken zoals bladeren in een fotoboek die gewoon alledaags zijn en waar natuurlijk helemaal geen patent op had verleend had mogen worden.

Het wordt tijd dat de (Amerikaanse) patent maffia aangepakt wordt voor deze onzin!

29.08.2011 23:56 • Kenneth
Zelf heb ik een SII, maar ik ga niet ontkennen dat die op de Iphone 4 lijkt. Als je het Samsung logo wegdenkt en het home knopje rond, dan is het van de voorkant gewoon een Iphone alleen met een groter beeld. Desondanks vind ik het een geweldige telefoon, die intern totaal niet lijkt op de Iphone.

Toch geen ik Apple geen ongelijk dat ze aanklagen. Ze moeten een keer ergens de streep trekken. Neem bijvoorbeeld sommige HP laptops, dat zijn ook halve Macbook pro klonen. Als ze er niet een keer wat aan doen blijft iedereen verdienen aan hun design.

En niemand hoeft me nou een fanboy te gaan noemen, want als het verhaal andersom was geweest ( Apple die het Samsung design gebruikte) zou ik Samsung ook geen ongelijk geven om Apple dan aan te klagen.

Ze zullen altijd blijven proberen over elkaars rug geld te verdienen, en mee te liften op elkaars succes. En als die patenten er niet waren zou onderhand elk product hetzelfde zijn.

02.09.2011 09:07 • dong
yay eindelijk gerechtigheid samsung moet ook maar eens leren zelf wat te verzinnen

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy