Gadgetzone.nl - Home

RIM kondigt drie nieuwe BlackBerry-toestellen aan

  3 augustus 2011 13:06:00, door Robert Hagen,  


RIM heeft drie nieuwe BlackBerry-smartphones aangekondigd: de Torch 9810, Bold 9900/9930 en de Torch 9850/9860. Alle toestellen beschikken over een snelle 1,2GHz processor, 768MB RAM en de nieuwste versie van het BlackBerry-besturingssysteem, OS7. Onder meer dankzij de snellere processor en het grotere geheugen zouden de nieuwe BlackBerry's een stuk krachtiger zijn dan hun voorgangers. Ook zou de browser, met ondersteuning van html5, nu 40 procent sneller zijn.

De Torch 9850 is na de Storm de tweede BlackBerry zonder fysiek toetsenbord. Het toestel beschikt over een 3,7 inch touchscreen, het grootste scherm op een BlackBerry tot nu toe. Het apparaat is hierdoor beter geschikt voor games en video's. Met deze vernieuwing hoopt RIM waarschijnlijk beter te kunnen concurreren met de iPhone en Android-smartphones, die de afgelopen maanden veel marktaandeel hebben afgepakt.





De Bold 9900 heeft nog de vertrouwde BlackBerry-vormgeving, maar is tevens voorzien van een touchscreen. Verbeterde ondersteuning van touchscreens is ook een van de vernieuwingen van het nieuwe besturingssysteem OS7. De 9900 is met een dikte van 10,5 mm de dunste BlackBerry tot nu toe en is uitgerust met een NFC-chip (near field communication) waarmee je onder meer betalingen kunt doen.





De Torch 9810, de opvolger van de 9800, is uitgerust met een 3,2 inch touchscreen (640 x 480), 8GB geheugen, een microSD-slot, een 5 megapixel camera met HD video-opname (720p) en hspa+. Het wordt de eerste BlackBerry die echte 3D-gaming ondersteunt.





Verwacht wordt dat de nieuwe modellen eind deze maand op de markt komen. Meer details zijn hieronder te vinden in het persbericht.









zie ook Zie ook:
RIM heet voortaan BlackBerry en lanceert nieuw OS, BlackBerry Z10 en Q10 (video)
RIM laat preview zien van BlackBerry 10 (video)
RIM kondigt BlackBerry Bold 9790 en Curve 9380 aan
RIM biedt excuses aan voor BlackBerry-crisis (video)
RIM lanceert nieuwe BlackBerry Curve



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy