Gadgetzone.nl - Home

'Microsoft wil met Windows 8-tablet strijd met iPad aangaan'

  8 juni 2011 20:02:04, door Robert Hagen,  


Microsoft wil volgens de laatste geruchten met een eigen Windows 8-tabletcomputer de concurrentiestrijd aangaan met de iPad. Dat meldt Digitimes op basis van informatie die afkomstig zou zijn van onderdelenleveranciers. Naar verluidt werkt Microsoft in dit kader samen met TI en wordt mogelijk de 1,8GHz OMAP4470-processor van laatstgenoemde gebruikt. De tablet krijgt waarschijnlijk een nieuwe merknaam, te vergelijken met de Xbox- en Zune-merknamen.

Volgens Digitimes wordt de tablet pas eind 2012 verwacht, net als Windows 8. Pc-fabrikanten zouden ondertussen niet blij zijn met deze ontwikkeling, omdat Microsoft mogelijk zijn eigen hardware zal gaan voortrekken. Gespeculeerd wordt echter dat Microsoft zich genoodzaakt voelt om zelf een tablet te produceren, omdat de huidige Windows-tabletcomputers ver achter blijven op de zeer succesvolle iPad van Apple, vooral als het gaat om de interface, de levensduur van de batterij en het design.

De iPad is sowieso een pijnlijk onderwerp voor Microsoft. Het bedrijf uit Redmond probeert al acht jaar tabletcomputers aan de man te brengen en zag Apple in slechts negen maanden tijd meer iPads verkopen dan het totale aantal tabletcomputers ooit gemaakt.




[Electronista]





zie ook Zie ook:
Apple introduceert iPad mini 3
Apple onthult superdunne iPad Air 2
Toshiba kondigt 7 inch Windows-tablet aan
Cube lanceert nieuwe iPad mini-kloon Talk79
'Apple komt in maart met grotere iPad'
Apple kondigt nieuwe iPad mini met Retina-scherm aan



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (4)
08.06.2011 20:38 • anonieem
whwhahahahaha... dat is zonde van de moeite en geld het enige wat windows kan is voor computers. Er bestaat niks anders wat even slecht werkt als windows mobile....

09.06.2011 05:57 • Arno
Microsoft heeft iets geniaals nodig om succesvol te blijven.
Ik zou zeggen de pc/laptop heeft geen toekomst meer omdat alles mobiel wordt dus stop met deze ontwikkeling (het maken van besturingsystemen hiervoor)
Ik denk dat de toekomst ligt naast de mobiele apparaten waar Microsoft steeds de boot meer mist in homepage-automation gecombineerd met tv.
Dus ze hebben al die touchtafel gemaakt, borduur daar op voort maar dan via een hele zuinige tv die de hele dag aan kan staan waarmee je kan intrernetten Xboxen, en alles wat mobiel al kan naadloos laten samenwerken met de tv, en natuurlijk home automation dus lichten aan uit dimmen, boodschappenlijst die zichzelf maken, door samen werking met de dood industry met rfid bijvoorbeeld, dus eigenlijk ook een beetje zoals Apple gaat doen met de icloud maar dan op lokaal niveau dus de tv is de cloud voor alles in huis.
Dus Microsoft moet zich gaan toeleggen op besturingsystemen hiervoor EN de hardware hiervoor EN de samenwerking met behulp van RFID met de foodindustry en de samenwerking aangaan met de huizenbouwers zodat duurzame nieuwbouwhuizen standaard met deze luxe worden voorzien zodat het over een paar jaar gewoon wordt dus zelf de revolutie maken.
En als ze helemaal slim zijn en ze hebben de samenwerking met RFID en de foodindustry dan maken ze ook de hardware en software voor automatische kassa's voor in de supermarkt zodat de klant met zijn kar in 1x door de kassa kan lopen zonder de artikelen aan te raken en meteen automatisch kan afekenen dmv hun mobiel draadloos natuurlijk dmv near field communication die het mobieltje ook meteen bijwerkt qua boodschappenlijstje en als je thuis komt dat mobieltje de cloud tv ook weer automatisch bijwerkt wat er in huis is.

En als Microsoft ook nog dit commercieel slim aanpakt dmv goede slagzinnen zoals bijvoorbeeld :" we make the future now!" of iets dergelijks gecombineerd met het opwekken van nieuwsgierigheid van de mens en dan dit groots en overweldigend naar buiten brengen en natuurlijk zorgen dat het betaalbaar is voor iedereen middels een slimme contructie dan komt het goed met Microsoft.
Stel dat ze dit allemaal combineren met hun eigen tabletpc en zorgen dat hun cloudtv systeem ook compatible is met concurrerende tablets en mobieltjes dan zijn ze weer geniaal bezig, nu lopen ze achter de feiten aan en blijven zo de boot missen...

Mvg,

Arno.

09.06.2011 07:50 • Dennis A.
Arno, die neem je terug. Ik heb een mobiel met windows phone 7, en dat werkt echt super! ik weet het het oude windows mobile deugt niet, maar dit dus echt wel. Maar die tablet versie van windows 8 gaat daar dus heel erg op lijken. En er kiezen sowieso niet veel mensen voor windows phone... Dus het wordt denk ik niet echt een strijd met apple.

12.06.2011 16:54 • arno tog !
ja arono dat kan echt niet jonge schaam je

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy