Gadgetzone.nl - Home

Philips verkoopt tv-divisie aan Chinese fabrikant

 19 april 2011 00:21:33, door Robert Hagen,  


Philips heeft, ruim tachtig jaar na de verkoop van zijn eerste televisie, al zijn tv-activiteiten verkocht aan de Chinese fabrikant TPV Technology. Het besluit is genomen door de nieuwe ceo Frans van Houten wegens de aanhoudende verliezen die de HDTV-divisie lijdt. In het eerste kwartaal van dit jaar moest de betreffende afdeling 87 miljoen euro in rode cijfers schrijven.

De naam Philips zal voorlopig echter nog niet van toekomstige tv's verdwijnen. Philips behoudt nog een aandeel van 30 procent en ontvangt vanaf 2013 zo'n 50 miljoen euro aan royalty's per jaar. Het is echter de vraag of we van TPV net zoveel innovaties en technologische ontwikkelingen kunnen verwachten als we van Philips gewend waren de afgelopen decennia.




[Engadget]





zie ook Zie ook:
Philips voegt Android met Google Play toe aan tv's
Philips-tv's krijgen Spotify, Cloud TV en Cloud Explorer
Eredivisie Live nu ook op Philips Smart TV's
Philips introduceert 21:9-tv met 'Easy 3D'
Philips Cinema 21:9 HD-tv goes 3D



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (9)
19.04.2011 07:58 • Remco
Philips.. de uitvinders van de kleuren tv, cd spelers, vcc2000 etc. Ik vond de prijs van de tv´s te hoog vergeleken met andere merken. Ik had het idee dat de kwaliteit ook niet meer is wat het ooit was. Een verstandige keuze van Philips om te stoppen. Maar pijn doet het wel Wie heeft niet een tv van Philips gehad..

19.04.2011 11:46 • Jim
Philips TVs zijn zeker niet duurder dan de concurrentie, integendeel. Je moet natuurlijk appelen met appelene vergelijken. De beeldkwaliteit van een Samsung 8000 is verre van die van een 8000 van Philips. nochtans zijn die even duur. Volgens mij geeft Samsung gewoon veel meer marge aan de dealers...

19.04.2011 16:05 • Remco
Sinds kort heeft Philips de prijzen inderdaad op hetzelfde niveau gedaan als zijn concurrenten. Al was dit niet altijd via de webshop. Daar was meer korting te krijgen op bijvoorbeeld de Samsung. Het kwaad was echter al geschied. Consumenten waren al overgestapt op andere merken zoals de Samsung ,die uitstekende prijs en kwaliteit verhouding heeft. Onderschat het niet!

19.04.2011 18:04 • Kenneth
Zonde..Zonde...
Goodbye Philips

19.04.2011 19:00 • Marc
Betekent dat ook dat als PSV straks een nieuw voetbalscherm krijgt:p, voor de helft niet eens van philips is?, wahwah.

19.04.2011 19:03 • Marc
oja buiten dat... jammer vindt ik et wel toch wel een stukje nederlandse trots,. wat verdwijnt naar de chinese markt.

19.04.2011 21:34 • Techmode
[quote]Remco schreef op 19.04.2011 16:05:
Sinds kort heeft Philips de prijzen inderdaad op hetzelfde niveau gedaan als zijn concurrenten. Al was dit niet altijd via de webshop. Daar was meer korting te krijgen op bijvoorbeeld de Samsung. Het kwaad was echter al geschied. Consumenten waren al overgestapt op andere merken zoals de Samsung ,die uitstekende prijs en kwaliteit verhouding heeft. Onderschat het niet![/quote]

Uitstekende beelkwaliteit ja, voor een b merk Philips, hoort echt wel bij de A merken in tegenstelling tot samsung. Maar ze waren iedergeval te duur vooral door het ambilight

19.04.2011 22:26 • michel
Hopelijk blijft de kwaliteit wel behouden en uiteraard de innovaties, ambilight vind ik persoonlijk geniaal.

Een verlengstuk bij het kijken naar films.

25.04.2011 23:06 • hans
dit komt als een dreun in mijn gezicht aan!Philips was innovant en buitengewoon goed in T.V.s!!!IK heb een 52 flatscreen van Philips;een genot!!!!!!PHILIPS DAN IS HET GOED.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy