Gadgetzone.nl - Home

IDC: Windows Phone groter dan iOS in 2015

 29 maart 2011 20:46:15, door Robert Hagen,  


Onderzoeksbureau IDC verwacht dat het iOS-systeem van de iPhone in 2015 wordt ingehaald door Windows Phone/Windows Mobile van Microsoft. Windows Phone zou vooral sterk gaan groeien dankzij Nokia, dat het systeem komend jaar gaat gebruiken voor zijn nieuwe smartphones. Volgens IDC neemt Windows Phone over vier jaar de tweede plaats in op de mondiale smartphonemarkt met een marktaandeel van 20,9 procent.

iOS wordt derde en Android blijft de nummer één met een verwacht marktaandeel van 45,5 procent. Dit jaar heeft Android een marktaandeel van 39,5 procent.

De iPhone zal dit jaar wel de BlackBerry inhalen, zo voorspelt IDC, maar de marktaandelen van beide systemen zullen de komende jaren dalen, respectievelijk van 15,7 naar 15,3 procent en van 14,9 naar 13,7 procent.

Symbian is in 2015 naar verwachting bijna geheel van het toneel verdwenen. Het marktaandeel van dit ooit zo populaire systeem keldert van 20,9 naar slechts 0,2 procent.

Overigens groeit de totale smartphonemarkt in 2011 met 49,2 procent. IDC stelt dat er wereldwijd 450 miljoen smartphones verkocht zullen worden, tegen 303,4 miljoen in 2010. Daarmee zou de smartphonemarkt vier keer zo snel groeien als de totale markt voor mobiele telefoons.







zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Boris Johnson maakt selfie met Huawei-smartphone kort na toespelingen op verbod
Motorola introduceert randloze smartphone One Hyper (video)
Alcatel lanceert betaalbare smartphone Alcatel 3X
Iconische Motorola RAZR maakt comeback als peperdure smartphone (video)
Xiaomi introduceert smartphone Mi CC9 Pro met 108 megapixel camera



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (21)
29.03.2011 20:59 • henk
WP is een flop en zal een flop blijven,
wordt nooit meer wat.

29.03.2011 21:31 • Patrick
Tsja, wat kan je er van zeggen. Ook al hoop ik als WP7 gebruiker dat dit bericht gaat kloppen, het blijft natuurlijk het betere glazen bol werk!

@Henk. Toch knap dat een product in jouw ogen een flop kan zijn als het uberhaupt nog niet officieel gereleased is in de Benelux. Laten we eerst maar het najaar afwachten wat Microsoft te melden heeft tijdens de officiële introductie van WP7 in de Benelux.

29.03.2011 22:29 • Dirk
Ik zou toch maar Apple aandelen kopen!
Net als vroeger bij Windows: het gaat om de software en Apple is niet meer in te halen.

29.03.2011 22:36 • Laurens
Beste Henk, Een flop? Heb je al ervaring met WP? Zo ja wat is er z’n ‘flop’ aan WP? Erg jammer dat er zoveel nederlanders zijn die al klagen maar geen ervaring hebben. Iets wat ik niet goed begrijp.

Oke de nederlandse ondersteuning is er nog niet, en er zijn nog een aantal grote updates op komst… maar goed elk besturingssysteem heeft regelmatig grote updates.. toch? Dus wat is zo Flop? Ik snap niet wat er nu zo slecht is aan WP? Heb er 1 x mee gewerkt, mijn ervaring: snel en makkelijk, maar nog niet zoveel poes pas apps als Iphone/andriod speelgoed..

29.03.2011 22:39 • Laurens
Is er trouwens niemand die denkt dat Apple software op gegeven moment gaat vervelen? men iets anders wil, apple nieuwe software ontwikkeld en dat ook dat flopt? Want vernieuwingen, zijn op voorhand al slecht toch?

Apple niet in te halen? je bedoeld qua aanbod apps inderdaad dat kan kloppen, maar qua hardware.. en ondersteuning denk ik dat apple het op veel gebieden toch verliest van andere partijen, maar goed het is en blijft apple is een hype.. maar hypes komen en gaan dus ik ben benieuwd wat de toekomst doet!

29.03.2011 22:58 • 115641
Hoe je het ook went of keert: Apple is al een tijd aan het dalen. Ik denk dan ook dat Apple inderdaad achterop zal raken. Het enige wat goed is aan een iPhone is het aantal beschikbare Apps. Software- en hardwarematig ligt de iPhone bijvoorbeeld nog steeds ver achter op de meeste Android toestellen.

30.03.2011 09:30 • michel
De tijd zal het leren, heb het niet zo op dit soort voorspellingen.

30.03.2011 09:56 • Hans
@Dirk, nee want dat is in het verleden ook nog nooit gebeurd namelijk NOT. Apple en IBM liepen heel heel erg veel voor op de desktop ten opzicht van MS...

30.03.2011 10:15 • Leon
iOS gaat groter worden . Apple heeft plannen om TV's en andere Smartprodukten te ontwikkelen met iOS. Het nieuwe operating systeem van Apple compuiters gaat ook iOS delen overnemen.

Windows mobile zal een draak blijven die reputatie hebben ze in het verleden al gemaakt..

30.03.2011 10:23 • Leon
[quote]Ik snap niet wat er nu zo slecht is aan WP? Heb er 1 x mee gewerkt, mijn ervaring: snel en makkelijk, maar nog niet zoveel poes pas apps als Iphone/andriod speelgoed..[/quote]
De kracht van iOS is het gebruikersgemak en de goede aansluiting op itunes. WP blijft dit deel missen activesynch van vroeger was een echt drama synch ging soms goed en meestal nooit goed. Net als Windows 7 voor een leek een mooi OSvoor een Systeembeheerder een regelrechte flop met teveel kinderziektes om de markt op te forceren. De dwang om over te moeten omdat er geen ondersteuning meer is voor XP zijn regelrechte Maffia praktijken...
Je binden aan WP zal eender zijn. Ze zullen zeker niet groter worden dan iOS of Android.
Dit stukje is gewoon propoganda om iedereen te laten denken dat het zo is...MS heeft geld genoeg om deze fabels de wereld in te helpen

30.03.2011 11:22 • Appeler
Wat een onzin bericht! Apple heeft de meest succesvolle smartphone ooit gemaakt! Loopt te nooit of te nimmer vast en is zeer gebruiksvriendelijk, windows daarentegen loopt altijd vast en is zeker niet gebruiksvriendelijk! Windows kan Apple weldegelijk inhalen, alleen dan zouden zij helemaal opnieuw moeten beginnen met een besturingssysteem zonder altijd aan het oude besturingssysteem te prutsen gewoon vanaf 0! Dit zie ik ze echter niet doen!

Greetz!

30.03.2011 13:05 • Techmode
[quote]Appeler schreef op 30.03.2011 11:22:
Wat een onzin bericht! Apple heeft de meest succesvolle smartphone ooit gemaakt! Loopt te nooit of te nimmer vast en is zeer gebruiksvriendelijk, windows daarentegen loopt altijd vast en is zeker niet gebruiksvriendelijk! Windows kan Apple weldegelijk inhalen, alleen dan zouden zij helemaal opnieuw moeten beginnen met een besturingssysteem zonder altijd aan het oude besturingssysteem te prutsen gewoon vanaf 0! Dit zie ik ze echter niet doen!Greetz![/quote]

hele tijd vast? misschien kan je gewoon niet met een pc omgaan, apple is misschien wel goed voor jouw, want daar kun je weinig mee fout doen, omdat die ontwikkeld is voor mensen die weinig tot geen van pc afweten. Maar hoezo is windows niet gebruiksvriendelijk , nee want je wil wel meer met een pc doen. Maar je bent een fanboy van apple, dus alles wat apple koopt is volgens jouw ook wel goed.

30.03.2011 16:29 • 115641
[quote]Appeler schreef op 30.03.2011 11:22:
Wat een onzin bericht! Apple heeft de meest succesvolle smartphone ooit gemaakt! Loopt te nooit of te nimmer vast en is zeer gebruiksvriendelijk, windows daarentegen loopt altijd vast en is zeker niet gebruiksvriendelijk! Windows kan Apple weldegelijk inhalen, alleen dan zouden zij helemaal opnieuw moeten beginnen met een besturingssysteem zonder altijd aan het oude besturingssysteem te prutsen gewoon vanaf 0! Dit zie ik ze echter niet doen!Greetz![/quote]

Wederom een breinloos Apple diertje dat geen verstand heeft van zaken. Volg jij maar lekker de marketingleuzen en de hype kerel, maar ga niet over dingen praten waar je de ballen verstand van hebt.

30.03.2011 17:16 • Marc
[quote]115641 schreef op 29.03.2011 22:58:
Hoe je het ook went of keert: Apple is al een tijd aan het dalen. Ik denk dan ook dat Apple inderdaad achterop zal raken. Het enige wat goed is aan een iPhone is het aantal beschikbare Apps. Software- en hardwarematig ligt de iPhone bijvoorbeeld nog steeds ver achter op de meeste Android toestellen.[/quote]

30.03.2011 17:20 • Marc
115641
Jij doet net of jij er verstand van hebt, nou das te merken,'' Iphone loopt nog steeds ver achter op de meeste android toestellen''

Nou echt als je zo dom bent..
Iphone is elke keer een succes gebleken omdat et vooruit liep op de rest! en ik denk dat de Iphone 5 dat ook weer zal doen.

Ga nou niet doen of Iphone steeds achter loopt, want dan heb je volgens mij nog nooit een telefoon in je handen gehad.


30.03.2011 17:22 • Menno
Tsja... dit soort clubs, bijvoorbeeld ook Gartner, zijn meestal verrassend slecht in het doen van voorspellingen. Ik voorspel dus dat ze er helemaal naast zullen zitten .

30.03.2011 20:41 • grappig..
..en wederom is er een woeste strijd uitgebroken tussen de twee groepen: de 'neutrale' mensen, en de Apple-fans

[b]Hou daar toch eens mee op!!!![/b]

Dit is helemaal niet nodig. Iedere fabrikant maakt zo zijn mooi stukje technologie, en iedereen wordt er blij van op z'n eigen manier. Wat die voorspelling betreft: wat zou het? Iedereen blijft kopen wat hij/zij wil kopen; dat hoeft toch niet van martktaandeel af te hangen?

Laten we nou maar gewoon weer verdergaan met leven, en te genieten van onze apparaten met iOS/WP7/Android/Symbian etc... Zand erover!

31.03.2011 00:54 • the Franpire
Ehm, dit soort voorspellingen zijn in het verleden al vaak genoeg vals gebleken.
Ik vind die Flame-wars tussen Apple Fans en andere mensen altijd wel grappig om te zien btw,
't blijft me altijd verbazen hoe mensen een kant van een groot bedrijf kiezen, om dat vervolgens te verdedigen en kwaad worden als "hun" merk beledigd wordt, alsof het hun eigen bedrijf is, zonder er ook maar iets mee op te schieten.. (dit geld voor zowel de Apple-fans alsmede de rest hor. )

31.03.2011 07:37 • Patrick
[quote]Leon schreef op 30.03.2011 10:15:
Windows mobile zal een draak blijven die reputatie hebben ze in het verleden al gemaakt.. [/quote]

Gelukkig hebben we het hier over Windows [b]Phone[/b] en niet meer Windows Mobile (6.x). Voordat je gaat schreeuwen, verdiep je dan eerst in het OS.

[quote]De dwang om over te moeten omdat er geen ondersteuning meer is voor XP zijn regelrechte Maffia praktijken...[/quote]

He? Waar heb je het nu over Je kan op Windows XP via Zune prima verbinding maken met WP7 toestellen? Active Exchange is nog steeds aanwezig, alleen niet meer via een stand-alone Outlook client. Je hebt daar de Active Exchange server software voor nodig.

Hmmzz 2 keer iemand quoten en dan nog bewerken gaat niet helemaal goed...

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 31.03.2011 07:45[/i]

31.03.2011 16:49 • Techmode
[quote]Marc schreef op 30.03.2011 17:20:
115641Jij doet net of jij er verstand van hebt, nou das te merken,'' Iphone loopt nog steeds ver achter op de meeste android toestellen''Nou echt als je zo dom bent..Iphone is elke keer een succes gebleken omdat et vooruit liep op de rest! en ik denk dat de Iphone 5 dat ook weer zal doen.Ga nou niet doen of Iphone steeds achter loopt, want dan heb je volgens mij nog nooit een telefoon in je handen gehad.[/quote]

fanboy attack

31.03.2011 17:22 • Marc
1 Woord (onzin)

Als ik iets van apple minder zou vinden zal ik et zeggen ok..

En ik sta niet als 1e in de rij voor een Apple Product

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy