Gadgetzone.nl - Home

D-Link lanceert mediaspeler Boxee Box in Nederland

 13 oktober 2010 00:20:56, door Robert Hagen,  


Ben je van plan om een mediaspeler aan te schaffen? Dan is het wellicht interessant om te weten dat de Boxee Box van D-Link binnenkort eindelijk in Nederland verkrijgbaar is. De Boxee Box is een beetje een vreemde eend in de bijt, niet alleen vanwege zijn onorthodoxe (en onhandige) vormgeving, maar ook vanwege het open platform waar het apparaat op draait, de meegeleverde QWERTY-afstandsbediening en de ingebouwde Intel Atom CE4100-processor.




De Boxee Box kan Full HD (1080p) video afspelen via een hdmi-uitgang, biedt de mogelijkheid om content te streamen via Wi-Fi 802.11n, kan overweg met alle populaire bestandsformaten (waaronder avi, mkv, mpeg, wmv en flv) en ondersteunt zelfs de meest obscure ondertitelingsformaten (onder meer srt, smi, sub en vobsub). Aantrekkelijke features, maar waar de Boxee Box wellicht nog meer harten mee zal stelen, is het open platform waar iedereen die daar zin in heeft eigen applicaties voor kan ontwikkelen. Op dit moment biedt het apparaat al apps van onder meer Facebook, YouTube, MTV Music, mySpace tv, Flickr, Picasa, Last.fm en CNN. Zeker is dat dit rijtje nog flink zal worden uitgebreid.





Met de Boxee Box kun je via ingebouwde sociale-netwerkfuncties voor onder meer Facebook en Twitter ook aanbevelingen delen met je vrienden. Daarnaast kun je zien waar je vrienden naar kijken of luisteren om op die manier nieuwe content te ontdekken. Al deze informatie kun je bovendien ook nog delen met andere Boxee-gebruikers of je vrienden op sociale netwerksites.

D-Link moet ingezien hebben dat al die functionaliteit ook een speciale afstandsbediening noodzakelijk maakt. De bijgeleverde afstandsbediening is dan ook iets waar veel aandacht aan is besteed. Het simplistisch ogende apparaatje is voorzien van een QWERTY-toetsenbordje en zorgt ervoor dat je eenvoudig door alle functies kunt navigeren. Als dit toch niet voldoende voor je is, dan heeft D-Link ook nog gratis Boxee-apps voor je klaarstaan voor de iPhone, Android en Palm Pre.





Wat D-Link eveneens goed in de gaten heeft gehad, is dat niemand zin heeft in ingewikkeld geklooi met firmware-updates. De Boxee Box biedt automatische programma-updates, waardoor je altijd toegang hebt tot de laatste nieuwe versie van de software.
Daarnaast is goede beveiliging, iets dat je niet vaak ziet op mediaspelers, niet onderbelicht gebleven. Zo kun je je hardcore pornovideo's buiten bereik van je kinderen houden via login-functies en oudercontrole.

De D-Link Boxee Box biedt verder een geheugenkaartlezer, twee USB-poorten, een netwerkaansluiting en optische/stereo audioaansluitingen. Het apparaat is vanaf november in Nederland verkrijgbaar en krijgt een adviesprijs van 229 euro.







zie ook Zie ook:
Nederlanders kopen massaal gadgets in webshops buiten de EU
Interesse Nederlanders in 'smart home' neemt af
Google introduceert zelfrijdende fiets in Nederland (video)
Xiaomi lanceert superkleine Android-mediaspeler Mi Box mini
Nederlanders op roadtrip van China naar Nederland met alleen Chinese producten
Google Chromecast in Nederlandse Play Store voor 35 euro



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
16.10.2010 15:11 • Menno
Lijkt me een ideaal apparaat, op de extreem onhandige vorm na. Kom maar op met de boxee box 2 die gewoon een rechthoekige doos is.

Er zit zo te zien geen opslag in? Dan is 229 euro nog best aan de prijs.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy