Gadgetzone.nl - Home

Expert: Apple overdrijft met Retina-scherm iPhone 4

 10 juni 2010 23:35:44, door Robert Hagen,  


Raymond Soneira, een expert op het gebied van displaytechnologie, beschuldigt Apple-topman Steve Jobs ervan de specificaties van de iPhone 4 te hebben overdreven. Volgens Jobs bevat het zogeheten 'Retina'-scherm van de nieuwe iPhone meer pixels dan het menselijke oog kan waarnemen. Vandaar ook de naam 'Retina', dat netvlies betekent. Soneira verwijst dit verhaal naar het rijk der fabelen en stelt dat het IPS lcd-scherm van de iPhone een veel lagere resolutie heeft dan dat door het netvlies kan worden waargenomen.

Via een ingewikkeld verhaal legt Soneira uiteen dat het menselijk oog min of meer een resolutie van 477 ppi kan 'zien' op een afstand van ongeveer 30 cm, de gemiddelde afstand waarop je een telefoon van je af houdt. Het scherm op de iPhone heeft een resolutie van 326 ppi. Pas op een afstand van ongeveer 45 cm kun je met die resolutie de individuele pixels niet meer van elkaar onderscheiden. Apple's bewering dat het iPhone-scherm zó scherp is dat je de individuele pixels niet meer kunt zien, klopt dus niet. Pas als je je arm helemaal uitstrekt, kun je de pixels niet meer waarnemen.

"De iPhone heeft een significant lagere resolutie dan het netvlies. Er is zelfs een aanzienlijk hogere resolutie nodig dan het netvlies om een beeld te kunnen zien dat voor het netvlies perfect is. Het is een geweldig scherm, waarschijnlijk het beste display dat voor mobiele telefoons in productie is - en ik kan niet wachten om het te testen - maar dit is weer een voorbeeld van het overdrijven van specificaties", aldus Soneira.

Eerder uitte ook Samsung al stevige kritiek op de beweringen van Apple. Volgens Samsung legt het 'Retina'-scherm het af tegen Samsungs eigen Super AMOLED-display.




[T3]





zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Jongeren hebben meer dan 2.000 euro over voor nieuwste iPhone
iPhone Xr is 'betaalbaardere' iPhone X (video)
Apple presenteert iPhone Xs en Xs Max (video)
Gouden 'iPhone Xs' kost 111.000 euro
Motorola lanceert iPhone X-kloon P30



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
11.06.2010 08:01 • Patrick
Ach ja, hier is Apple toch heel sterk in, overdrijven. En de Apple adepten slikken het als zoete koek.

Ik vond overigens nog een aardig filmpje waarin his Steveness lekker op de hak werd genomen.



[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 11.06.2010 08:04[/i]

11.06.2010 16:01 • Menno
Tsja, dat heet nou 'marketing', de meeste mensen prikken daar wel doorheen. Apple is ook lang niet de enige dit dit doet: ik ben me nu enigszins aan het orienteren op een LCD tv, als ik voor elke keer dat ik het woord 'revolutionair' in de marketingblurb ben tegengekomen een euro zou krijgen, had ik nu al het geld voor het apparaat bij elkaar .

Feit is dat dit scherm een resolutie heeft die vergelijkbaar is met professioneel drukwerk, dat lijkt me al een erg goede zaak.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy