Gadgetzone.nl - Home

Fietsend je Nokia-telefoon opladen met nieuwe lader

  4 juni 2010 13:32:39, door Robert Hagen,  


Nokia heeft de Bicycle Charger Kit geïntroduceerd, een systeem waarmee je je Nokia-telefoon kunt opladen terwijl je fietst. De kit bestaat uit een oplader, een dynamo en een telefoonhouder. De beweging van je fietswiel wordt door de dynamo omgezet in energie die via de oplader de telefoon oplaadt. Dit gaat via een standaard 2mm aansluiting.

Met de lader, die rond de 15 euro kost, zou je na een fietsritje van 10 minuten met een snelheid van 10km/uur weer zo'n 28 minuten kunnen bellen.

Overigens zou je er zelf ook een microUSB-adaptertje bij kunnen kopen, zodat je in principe ieder apparaat met een microUSB-aansluiting zou kunnen opladen. Handig is ook de eventuele combinatie met de navigatiesoftware Ovi Maps, zodat je tijdens een lange fietsrit probleemloos overal naartoe kunt navigeren.

De Bicycle Charger Kit zal in eerste instantie worden geïntroduceerd in derdewereldlanden, waar veel gefietst wordt en niet iedereen altijd over elektra beschikt.




[Engadget]





zie ook Zie ook:



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
04.06.2010 14:13 • Genius
Dit is een mooie kennisgeving. Jammer dat het ná de zomer pas uitkomt. Ik heb recentelijk een lader op zonne-energie aangeschaft, welke ik op mijn fiets heb gemonteerd [url]http://www.kijkshop.nl/product/26162/4842-4843/telecom/accessoires/cresta-mobiele-solar-oplader/[/url]. Dit werkt ook prima. Hierbij zitten wél verschillende adapters, zodat het geschikt is voor (bijna) alle mobiele telefoons én navigatiesystemen.
Misschien een tip?

05.06.2010 09:19 • Morganier
Goed idee Cor bedankt!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy