Gadgetzone.nl - Home

New Yorker zit al in de rij voor iPad (video)

  1 april 2010 21:22:07, door Robert Hagen,  


De iPad wordt pas vanaf zaterdag verkocht, maar in New York kampeert nu al iemand voor de Apple-winkel op Fifth Avenue. De man, Greg Packer, wil als eerste in de rij staan en is daartoe bereid om drie volle dagen weer en wind te trotseren. Packer zat in 2007 ook dagenlang op dezelfde plek toen de eerste iPhone gelanceerd werd.




Overigens zijn ook de eerste reviews van de iPad al verschenen. Journalisten die bij Apple in een goed boekje staan hebben al een reviewexemplaar gekregen en zijn daar over het algemeen positief over. Volgens Ed Baig van USA Today is de iPad een 'winnaar' en heeft Apple met de eerste versie van het apparaat meteen al bijna alles goed gedaan. Wel merkt hij op dat de 680 gram zware iPad niet zo prettig is voor lezen in bed, terwijl er ook nog maar 60.000 boektitels beschikbaar zijn tegenover 450.000 titels voor de Kindle van Amazon. E-books zien er wel 'superieur' uit op het kleurenscherm van de iPad, die je bovendien 'verwent' als het gaat om games.

De bekende journalist David Pogue van de New York Times stelt dat de iPad 'eigenlijk een gigantische iPod touch' is. Volgens Pogue zullen mensen met veel technische ervaring de snelheid van de A4-processor waarderen, maar waarschijnlijk de voorkeur geven aan een laptop die ze voor 'veel minder geld' kunnen kopen. Voor normale gebruikers zal de iPad daarentegen voor een sterke, unieke ervaring zorgen die anders is dan welke computer dan ook.

Ook Walt Mossberg van de Wall Street Journal is positief. Zo zou de processor erg snel zijn en de batterij 11,5 uur meegaan met Wi-Fi aan. Mossberg zegt door de iPad zijn MacBook en ThinkPad alleen nog maar nodig te hebben als hij lange stukken moet typen. Het on-screen toetsenbord van de iPad zou wel prettiger zijn dan dat van een netbook.

Mossberg kreeg naar eigen zeggen geen last van zijn ogen bij het lezen van e-books, maar betreurt het wel dat het op de iPad niet mogelijk is om notities toe te voegen, hetgeen wel kan op de Kindle.

Volgens Mossberg kan de iPad voor een grote verandering gaan zorgen in de computerwereld. De journalist gelooft zelfs dat het apparaat ertoe kan bijdragen dat de multi-touch gebruikersinterface met vingerbediening de positie van de traditionele muis-interface kan gaan overnemen.

[Engadget, Electronista]





zie ook Zie ook:
Apple introduceert iPad mini 3
Apple onthult superdunne iPad Air 2
Cube lanceert nieuwe iPad mini-kloon Talk79
'Apple komt in maart met grotere iPad'
Apple kondigt nieuwe iPad mini met Retina-scherm aan
Apple onthult vederlichte iPad Air



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (7)
01.04.2010 23:06 • Gisae
Is het niet prettiger om een boek te lezen op e-paper dan op een LCD scherm zoals in de ipad?
En fijner typen dan een netbook, no way!

Het zal me benieuwe of het wat is als het volgende eeuw een keer naar nederland komt.

Ook een mooie van die gast: Waarom wil je hem hebben? Nou, omdat je hem niet open hoeft te klappen... :+

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 01.04.2010 23:09[/i]

02.04.2010 14:20 • Michael
media whore. ben een apple fan maar dit gaat me echt te ver. die ipad is voorlopig nog een te grote ipod touch met misschien wat nieuwe functie's die de eerstvolgende iphone op 9 julli ook gaat krijgen

02.04.2010 19:25 • Boris
Het gemis aan Flash is typische eigenzinnigheid van Apple. Zij weten het beter dan hun klanten, die er vervolgens grof geld voor moeten betalen. Bij Apple is de fabrikant koning, in plaats van de klant

03.04.2010 12:19 • Michael
echt een flikker zo kan ik ook in het nieuws komen als ik ff een week van tevoren daar ga zitten

04.04.2010 03:50 • Jagshemash
Agreed with Michael

05.04.2010 15:01 • Michael
telkens als ik dit zie wordt ik echt boos om 1 of andere reden. als ik deze vent ooit tegen kom sla ik m nog eens dood met z'n because its like a mini laptop en its open the same way as the iphone. als het precies hetzelfde opent als de iphone en dat een van jouw argumenten is dan ben je toch achterlijk want je hebt al een iphone.

08.04.2010 15:00 • essie
Het is toch wel grappig dat bleek dat je moest reserveren voor een ipad en dat had hij niet gedaan, dus hij was toch niet de eerste die de ipad kocht.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy