Gadgetzone.nl - Home

SanDisk introduceert 64GB Ultra SDCX-kaart

 22 februari 2010 18:45:21, door Robert Hagen,  


SanDisk heeft maandag de 64GB Ultra SDXC-kaart geïntroduceerd. Dit is de hoogste capaciteit SD-kaart uit de geschiedenis van het bedrijf. Met z'n 64GB capaciteit, tot 15MB/sec leessnelheid en Class 4 snelheidsscore, is de nieuwe kaart ideaal voor bijboorbeeld het vastleggen en opslaan van 1080p HD videobestanden en deze vervolgens snel over te zetten naar een computer.




SDXC-kaarten zijn gebaseerd op de nieuwe SD 3.0 specificatie. Dit maakt de productie mogelijk van kaarten met een opslagcapaciteit tot 2TB. De exFAT-bestandsstructuur van de SDXC-kaart helpt je om HD-video's met lange speelduur op te nemen. De 64GB SanDisk Ultra SDXC-kaart kan meer dan acht uur van dergelijke video opslaan, met een opnamesnelheid van 9 Mbps (HD-standaard).

"SDXC is de opvolger van de populaire SDHC-kaart," zegt Susan Park, directeur retail product marketing van SanDisk. "De 64GB SanDisk Ultra SDXC-kaart levert de snelheid en capaciteit die consumenten nodig hebben voor langdurige HD video-opnames en het met hogere snelheden fotograferen van stilstaande beelden. De kaart vormt een ideale aanvulling op recent aangekondigde SDXC-compatibele camera's en camcorders."

Omdat de SD 3.0 specificatie pas onlangs werd vrijgegeven, zal slechts een handvol beschikbare apparaten onmiddellijk SDXC-kaarten ondersteunen. Nieuwe cameramodellen met ondersteuning van de SDXC-indeling worden echter in toenemende mate geïntroduceerd. Canon kondigde tijdens CES aan dat al zijn nieuwe VIXIA-camcordermodellen en PowerShot-camera's compatible zijn met SDXC-kaarten. Uitgebreide toepassing van SDXC zal naar verwachting plaatsvinden op een reeks producten, waaronder HD-tv's, Blu-ray recorders/spelers, camcorders, camera's, mobiele telefoons, navigatiesystemen en computers. SanDisk ImageMate geheugenkaartlezers zijn compatible met SDXC-kaarten als de aangesloten pc een besturingssysteem gebruikt met ondersteuning voor exFAT.

De 64GB SanDisk Ultra SDXC-kaart is per direct verkrijgbaar via www.sandisk.com via de webwinkel voor 279,99 euro en zal ook snel te koop zijn in winkels wereldwijd.





zie ook Zie ook:
SanDisk onthult 200 GB microSD-kaart
Nieuwe microSD-kaart SanDisk met capaciteit van 128 GB
WD maakt nóg dunnere ultrabooks mogelijk met 5 mm dikke harddisk
SanDisk introduceert snelle Extreme Pro SDHC UHS-I kaarten
SanDisk ontwikkelt ultraplatte 64GB iSSD
Netgear lanceert ReadyNAS Ultra



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy