Gadgetzone.nl - Home

Ricoh introduceert 'revolutionaire' camera GXR

 11 februari 2010 20:06:14, door Robert Hagen,  


Ricoh heeft een nieuw cameraconcept geïntroduceerd met de Ricoh GXR. Deze innovatieve camera bestaat uit een chassis met lcd-scherm en bedieningsknoppen waarop verschillende camera-units geschoven kunnen worden. Die units bevatten een objectief en de daarvoor optimale sensor en beeldprocesser.

Op die manier heeft Ricoh naar eigen zeggen een camera weten te bouwen die veel compacter is dan zijn traditionele broertjes, zonder beeldkwaliteit in te hoeven leveren. Volgens Ricoh wordt door de fijnafstemming van lens en sensor/processor zelfs 'het volledige optische potentieel van beide' benut. Daarnaast zou ook de kleurruis verdwijnen doordat elke lens/sensor-module zijn aangepaste laagdoorlaatfilter meekrijgt.





In de introductiefase van de GXR voorziet Ricoh alvast twee lens/sensor-units. De GR unit combineert een 12 megapixel APS-C CMOS-sensor en GR Engine III processor met een standaard 50mm objectief met 1/2 macrovermogen. De S10 unit koppelt een 10 megapixel CCD-sensor en GR Smooth Engine IV processor aan een 24-72mm groothoeklens met 3x optische zoom.





Overige kenmerken van de GXR:
- ruime keuze aan belichtingsstanden met diverse themaprogramma's
- 9 verschillende beeldinstellingen
- gevoeligheidsstand van 3200 ISO
- Pre-AF voor bewegende onderwerpen
- 7,6cm groot lcd-scherm met hoge resolutie en uitstekende afleesbaarheid in fel licht
- Direct-scherm voor snelle controle en wijziging van de actieve instellingen
- waterpas-indicator
- ingebouwde flitser





Als optie brengt Ricoh nog een nieuw ontwikkelde elektronische opzetzoeker uit die tot 90 graden kan worden gekanteld. Als extra accessoire kan ook de nieuwe externe flitser GF1 op de GXR geplaatst worden. De adviesprijzen zijn 459 euro voor de GXR basisbody, 670 euro voor de GR unit, 370 euro voor de S10 unit, 269 euro voor de GF1 flitser en 249 euro voor de EVF LCD-opzetzoeker. Dit alles moet in de loop van december in de winkels komen te liggen.







zie ook Zie ook:
Ricoh Theta m15 legt 360°-beelden of video's in één shot vast
Ricoh komt met actiecamera WG-M1
Ricoh introduceert rubuuste compactcamera WG-20
Ricoh neemt Pentax over
Ricoh kondigt CX2 aan



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
12.02.2010 09:59 • Menno
Leuk idee, maar natuurlijk veel te duur. Voor dit geld heb je een dslr die veel betere kwaliteit geeft. Het enige voordeel hiervan is dan het formaat, maar dan heb ik liever een syteem als micro four-thirds.

Het hele idee van een camera met verwisselbare lenzen is dat je de lenzen hergebruikt over meerdere camerabody's. Als je eenmaal een collectie goede lenzen hebt hoef je alleen maar voor relatief weinig geld een nieuwe body te kopen om meer uit je lenzen te halen, en een echt goede lens gaat makkelijk 5 body-generaties mee. Bij dit systeem zit de sensor en beeldverwerkingschip in de lens, en veroudert je lens dus net zo hard mee.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy