Gadgetzone.nl - Home

'Vierde iPhone krijgt 5 megapixel camera'

 23 december 2009 22:54:58, door Robert Hagen,  


De vierde generatie iPhone is mogelijk uitgerust met een 5 megapixel camera. Een gerucht hierover doet de ronde op internet. Omnivision, een bedrijf dat onder meer de 3,2 megapixel camera voor de huidige iPhone 3GS levert, zou namelijk een nieuwe deal hebben gesloten met Apple voor de levering van 5 megapixel sensoren. Volgens het Taiwanese Digitimes zouden deze bestemd zijn voor de volgende iPhone.

Overigens gaan er ook geruchten dat Apple in januari een of meerdere nieuwe producten gaat presenteren, waaronder een tablet of 'nieuw, groter mobiel apparaat' waarvoor 'high-res apps' worden ontwikkeld. Ook wordt gesproken over een vernieuwde iPhone met een verbeterd scherm met hogere resolutie.

[Engadget]





zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Jongeren hebben meer dan 2.000 euro over voor nieuwste iPhone
iPhone Xr is 'betaalbaardere' iPhone X (video)
Apple presenteert iPhone Xs en Xs Max (video)
Gouden 'iPhone Xs' kost 111.000 euro
Motorola lanceert iPhone X-kloon P30



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (24)
24.12.2009 12:05 • Gisae
Apple blijft gewoon een schitterend voorbeeld van een bedrijf dat aan 'incremental innovation' doet. Slechts zelden komen ze met iets echt radicaal vernieuwends, maar ze weten toch telkens iedereen zo ver te krijgen om hun spullen te halen.
Top bedrijfsvoering.

24.12.2009 12:36 • Hank
[quote]Gisae schreef op 24.12.2009 12:05:
Apple blijft gewoon een schitterend voorbeeld van een bedrijf dat aan 'incremental innovation' doet. Slechts zelden komen ze met iets echt radicaal vernieuwends, maar ze weten toch telkens iedereen zo ver te krijgen om hun spullen te halen.Top bedrijfsvoering.[/quote]Waar alleen de mogelijke tablet kunnen we toch beter classificeren als "really new" volgens de theorie van Garcia en Calantone (2006).

24.12.2009 12:49 • Michael
deels heb je gelijk en deels niet. want kijk. apple. komt elk jaar september met nieuwe ipods en juli met de iphone. ik weet niet wie er eerst was de itouch of de iphone. maar apple heeft met de komst van de eerste van de 2 heel veel bedrijven ideeën gegeven. zegmaar gerust dat het design van alle candybar touchscreens telefoons afstamd van de iphone. bijvoorbeeld die samsung star jet omnia en weet ik het. hetzelfde met de mp3 spelers. ik neem al voorbeeld de zune ( de nieuwste ) dat is naar mijn mening gewoon afgekeken van de ipod touch. hetzelfde met de eerste generatie's ipods. ik bedoel maar, hoeveel mp3 spelers van andere bedrijven hebben een soortgelijk clickwheel. maar op het gebied van weinig verbeteringen heb je ook zeer zeker gelijk. want de iphone heeft al rie jaar hetzelfde design, dezelfde onveranderde software, de ipods ook en qwua uiterlijk zijn er elk jaar weinig verbeteringen tenzij er een nieuw model op de makrt komt

24.12.2009 14:04 • Menno
[quote]Gisae schreef op 24.12.2009 12:05:
Apple blijft gewoon een schitterend voorbeeld van een bedrijf dat aan 'incremental innovation' doet. Slechts zelden komen ze met iets echt radicaal vernieuwends, maar ze weten toch telkens iedereen zo ver te krijgen om hun spullen te halen.Top bedrijfsvoering.[/quote]
Yep, dingen als de mac GUI, de Newton, de iMac, de iPod, de iPhone interface en de appstore waren echt totaal niet vernieuwd, en bovendien allang verkrijgbaar in betere uitvoeringen van andere fabrikanten. Ook is ook nergens meer de invloed van die producten terug te zien...

Maar goed, 5 megapixel is niet echt revolutionair. Maar 5 megapixel is ook meer dan genoeg, dus het zal me niet zoveel boeien.

24.12.2009 16:00 • Arjan
De titel luid: 'Vierde iPhone krijgt 5 megapixel camera', terwijl het grootste nieuws eigenlijk is dat de Iphone een verbeterd scherm met hogere resolutie krijgt.

Van 3,2 naar 5 megapixel is slechts een minimale vooruitgang.

24.12.2009 17:56 • 115641
Mensen, even serieus. De eerste versie van de iPhone was het enige model dat vernieuwend was. Sindsdien hebben de nieuwere versies niets toegevoegd aan het huidige assortiment telefoons. De marketing van Apple is briljant, maar innovatief zijn ze allang niet meer m.b.t. de iPhone. Daarentegen zijn de application developers degenen die de iPhone nog de moeite waard maken. Voor de rest een achterhaalde telefoon kijkend naar de finctionaliteit.

24.12.2009 18:09 • waRoo
en het ergste is dat mensen dure abbonementen afsluiten! ABSURD

24.12.2009 23:09 • Gisae
[quote]Hank schreef op 24.12.2009 12:36:
Waar alleen de mogelijke tablet kunnen we toch beter classificeren als "really new" volgens de theorie van Garcia en Calantone (2006). [/quote]
Het artikel is helaas niet beschikbaar op google scholar, maar tablets bestaan al heel lang.

@Michael
Microsoft spreekt met de zune een andere nice in de markt aan dan apple met de touch. Vooral met hun kijk op de muziekwinkel wijkt de zune sterk af van de ipod. De bediening is ook anders dan de touch, geen icons maar een lijst met opties, en ook het switchen van bijvoorbeeld artiest naar album gaat anders. Het enige wat afaik de zune heeft afgekeken van de touch is kinetic scrolling. De centrale plaats van de home-knop valt over te discussieren. De windows mobile telefoons hadden ook altijd al een home knop.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 24.12.2009 23:23[/i]

24.12.2009 23:10 • Gisae
(dubbelpost omdat quotes niet goed werken)
[quote]Menno schreef op 24.12.2009 14:04:
Yep, dingen als de mac GUI, de Newton, de iMac, de iPod, de iPhone interface en de appstore waren echt totaal niet vernieuwd, en bovendien allang verkrijgbaar in betere uitvoeringen van andere fabrikanten. Ook is ook nergens meer de invloed van die producten terug te zien...Maar goed, 5 megapixel is niet echt revolutionair. Maar 5 megapixel is ook meer dan genoeg, dus het zal me niet zoveel boeien.[/quote]
Ik zeg ook slechts zelden. De GUI was zeker radicaal vernieuwend. Apple heeft dat erg goed op de markt gezet, maar niet uitgedacht. De kracht bij apple zit hem in de klantbinding (o.a. secundaire markt) en het gebruiksgemak. De meeste innovaties waar ze mee komen bestonden al op kleinere schaal, echter als apple er mee komt maken ze het direct groot.
Zoals de tablet, daar zijn al genoeg fabrikanten mee gekomen, denk aan de UMPC. Het is echter nooit groot geworden omdat het voordeel dan die apparaten nog niet opwegen tegen de nadelen. Apple stapt in als dergelijke innovaties richting de mainstream markt gaan. Geen first movers advantage voor Apple dus, maar het second movers advantage.

25.12.2009 11:32 • Menno
Je kan ook niet elk jaar met iets radicaal vernieuwends komen natuurlijk... Apple doet het wat dat betreft toch beter dan het gemiddelde bedrijf. Ik bedoel, wat waren nou de laatste radicaal vernieuwende producten van pakweg Microsoft, Sony, HTC, Nokia of Samsung? Imho is alleen Google vergelijkbaar. De meeste echt nieuwe dingen komen ook bij universiteiten of clubs als het Fraunhofer instituut vandaan, juist niet de partijen die er commercieel succesvolle producten van maken.

Wat Apple telkens doet is het combineren van al bestaande dingen tot iets nieuws, waar ze hun eigen stukje vernieuwing aan toe voegen. Bijvoorbeeld bij de iPhone waren er al wel touchscreen telefoons met vergelijkbare of beter specificaties op de markt, maar Apple was de eerste die het hele apparaat rond een touch interface bouwde. Later kwam hier nog de appstore bij. Juist deze 2 dingen zijn massaal nagevolgd door andere fabrikanten.

Je kan dan wel zeggen dat anderen hier uiteindelijk ook zelf mee waren gekomen, maar Apple is keer op keer de eerste die dit soort dingen doet. Het klopt dus wat mij betreft niet om te roepen dat ze slechts aan 'incremental innovation' doen, dat kan je dan wel van iedereen zeggen.

26.12.2009 00:56 • Gisae
Het ligt er dan meer aan wat je definitie van radicale innovatie is. Daarbij zeg ik niet dat ze daar niet aan doen (voor de 3e keer)

26.12.2009 13:31 • Happy
Het is waar dat ze bij Apple behoorlijk creatief zijn, met name in het achter houden van de aller nieuwste innovaties om deze toe te kunnen passen in de volgende modellen, zodat de klanten binding gegarandeerd blijft. want je dacht toch zeker niet dat ze geen Iphone konden maken met een 12 Mp camera met neon flitser, multytasking, Oleddisplay, Capacitive en Resestive in één touchscreen, enz.enz.
Want dat kunnen ze allang.
Het is een kwestie van niet willen want waarom veel geld uitgeven als je met minder doen het zelfde kan verdienen.
Maar als de concurenten massaal met één van die nieuwe features op de markt komen, zullen moeten, anders worden die andere markt leiders.
Nee aan de afdeling ontwikkeling zal het niet liggen, het is vooral het management team die ons toegang tot de beste telefoon ter wereld ontzegt.

26.12.2009 13:35 • Happy
Maar als de concurenten massaal met één van die nieuwe features op de markt komen, zullen ze wel moeten, anders worden die andere markt leiders.

26.12.2009 22:11 • Gisae
De truuk is dus om daar op te anticiperen, en dat kan apple als de beste.

30.12.2009 01:25 • muisje88
iphone is k.t
bedrijf es koeriers is ook k.t

30.12.2009 13:44 • Maria
Apple is het gelukt om een eigen kring aan 'gelovigen' op te bouwen.

Dat is belangrijker als verklaring van hun succes, dan de mate waarin ze vernieuwend zijn.

02.01.2010 15:11 • HD2
[quote]Maria schreef op 30.12.2009 13:44:
Apple is het gelukt om een eigen kring aan 'gelovigen' op te bouwen. Dat is belangrijker als verklaring van hun succes, dan de mate waarin ze vernieuwend zijn.[/quote]

Gelovigen? Je bedoelt naïeve kuddedieren. Net als alle Wilders stemmers.

iPhone is allang niet meer de beste telefoon. Wacht maar tot het best bewaarde geheim van Microsoft gereleased wordt: Windows Mobile 7.

02.01.2010 16:55 • waRoo
[quote]HD2 schreef op 02.01.2010 15:11:
Gelovigen? Je bedoelt naïeve kuddedieren. Net als alle Wilders stemmers.iPhone is allang niet meer de beste telefoon. Wacht maar tot het best bewaarde geheim van Microsoft gereleased wordt: Windows Mobile 7. [/quote]

mooi telefoon he die HD2?

ooja en nog iets FUCK IPHONE!

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 02.01.2010 16:55[/i]

04.01.2010 14:56 • Maria
[quote]HD2 schreef op 02.01.2010 15:11:
Gelovigen? Je bedoelt naïeve kuddedieren. Net als alle Wilders stemmers.iPhone is allang niet meer de beste telefoon. Wacht maar tot het best bewaarde geheim van Microsoft gereleased wordt: Windows Mobile 7. [/quote]

Ik zou de "Wildersaanhang" niet met kuddedieren willen vergelijken.

"De kudde" in dit verband is toch eerder de traditionele politiek, zoals de PvdA/CDA/VVD/D66

04.01.2010 18:58 • Menno
ojee, een wilders-fan....

04.01.2010 19:23 • happy
Ging het niet over de iphone ?

06.01.2010 17:28 • michel
[quote]HD2 schreef op 02.01.2010 15:11:
Gelovigen? Je bedoelt naïeve kuddedieren. Net als alle Wilders stemmers.iPhone is allang niet meer de beste telefoon. Wacht maar tot het best bewaarde geheim van Microsoft gereleased wordt: Windows Mobile 7. [/quote]
Nee mensen die WIndows gebruiken dat zijn kuddedieren, problemen met Windows waar je niet goed van wordt maar er iets aan doen ho maar.

Kom nu niet met deze flauwekul, zolang ik iedere dag mensen hoor klagen dat hun computer weer vast is gelopen dat ze voor de zoveelste keer een cleaninstal hebben gedaan en dan heb jij het over kuddedieren.

06.01.2010 17:31 • michel
[quote]Happy schreef op 26.12.2009 13:31:
Het is waar dat ze bij Apple behoorlijk creatief zijn, met name in het achter houden van de aller nieuwste innovaties om deze toe te kunnen passen in de volgende modellen, zodat de klanten binding gegarandeerd blijft. want je dacht toch zeker niet dat ze geen Iphone konden maken met een [b]12 Mp camera[/b] met neon flitser, multytasking, Oleddisplay, Capacitive en Resestive in één touchscreen, enz.enz.Want dat kunnen ze allang.Het is een kwestie van niet willen want waarom veel geld uitgeven als je met minder doen het zelfde kan verdienen.Maar als de concurenten massaal met één van die nieuwe features op de markt komen, zullen moeten, anders worden die andere markt leiders.Nee aan de afdeling ontwikkeling zal het niet liggen, het is vooral het management team die ons toegang tot de beste telefoon ter wereld ontzegt.[/quote]
Wat moet je met een 12mp camera in je telefoon???????

16.01.2010 15:26 • Ilja
Lullen jullie maar wat jullie willen over de iPhone, ik heb een iPhone 3G ( al bijna 2 jaar ) en ben er super tevreden mee, kwaliteid vam de foto's is gewoon goed ( ondanks de 2m camera ), en dat de eerlijke aps en besturing systeem die briljant geupdate wordt door apple en daarmee hun toestel lange levensduur geeft.

En iedereen had gedacht dat iPhone zou floppen in Japan, niets is minder waar, toestel is daar niet aan te slepen, en waarom ? Omdat behalve abbonement ben je helemaal onafhankelijk van je provider, ( geen lelijke voor provider aangepaste menu, logo's en apps die provider afhankelijk zijn ).

iPhone maakt gehakt van iedere andere toestel en design mag gewoon zo blijven, is niets mis mee.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy