Gadgetzone.nl - Home

LG introduceert zijn eerste LED-monitor

 11 augustus 2009 17:23:30, door Robert Hagen,  


LG introduceert zijn eerste LED-monitor; de ultradunne LG W2286L-monitor. Met een indrukwekkende dynamische contrastratio van 2.000.000:1 geeft de W2286L foto's, films en games tot in de kleinste details weer, zo stelt LG.

De lcd-monitor met LED-backlight is mooi vormgegeven en heel energiezuinig. Het apparaat gebruikt gemiddeld 40 procent minder stroom dan een reguliere CCFL-monitor. Bovendien bevat de LG W2286L-monitor geen kwik.




De slanke monitor is geheel pianozwart en er is geen rand zichtbaar. Hierdoor heeft de LG W2286L een strakke uitstraling. LG besteedde extra aandacht aan de bediening. De enige zichtbare knop is de aan- en uitknop die voorzien is van LED-verlichting. De andere bedieningsknoppen zijn weggewerkt onder de rand en laten alleen een zachtrode gloed zien als de gebruiker met zijn/haar hand in de buurt komt. Door gebruik te maken van LED-backlight is de LG W2286L slechts 20,5 mm dik. Dit is een derde dunner dan de meeste monitoren met CCFL-backlight.

De LG W2286L heeft een resolutie van 1680 x 1050 pixels en een reactietijd van 2ms. Een andere nieuwe feature – Auto Bright – past de beeldweergave aan het licht in de kamer en de content op het scherm aan. Zo is het beeld altijd optimaal en bespaart de monitor tegelijkertijd energie. De twee HDMI-poorten zorgen ervoor dat de LG W2286L is aan te sluiten op pc's, gameconsoles en Blu-ray-apparatuur voor optimale beeldkwaliteit. In Cinema Mode ervaar je volgens LG online video veel beter dan op een standaardscherm. Met één druk op de knop zie je alleen de video en wordt de rest van het beeld zwart.

Time Control geeft automatische herinneringen weer, die aangeven dat het tijd is voor een pauze. De 4:3-modus vult het scherm uit bij films, games en programma's die gemaakt zijn voor ouderwetse vierkante beeldschermen met minimale vervorming. EZ Zooming geeft de ogen rust door het beeld automatisch in een lagere resolutie weer te geven, zodat tekst eenvoudiger te lezen is.

De LG W2286L 22-inch met een 16:10-ratio is verkrijgbaar vanaf eind augustus 2009 voor een consumentenadviesprijs vanaf 279 euro.

Specificaties LG W2286L-monitor
Schermgrootte: 22-inch (White LED)
Helderheid: 250nits
Contrastratio: 2.000.000:1 (DFC)
Kijkhoek: 170 / 160 graden
Reactietijd: 2ms
Resolutie: 1680 x 1050 pixels (WSXGA+)
Aan- en uitknop: Touch Sensor
Bediening: 7 Key (Touch)
Aansluitingen: 2xHDMI, DVI, 15-pin D-Sub
Stroomverbruik: 27W
Spaarstand: Minder dan 1 Watt
Standaard: kantelbaar





zie ook Zie ook:
HBO laat je zelf volgorde van nieuwe serie 'Mosaic' bepalen (video)
LG laat flexibel oled-scherm in actie zien (video)
Asus toont 's werelds grootste gebogen led-monitor
Overzicht 1 aprilgrappen 2014 (video)
Nieuwe led-lamp LG knippert als je gebeld wordt
LG Hom-Bot is ergste nachtmerrie voor vuil (advertorial)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
12.08.2009 11:37 • ties2002
ziet er goed uit, prima prijsje ook. Vraag me wel af of die Time Control uit te schakelen is? ik heb weinig trek in elke 2 uur een melding weg te drukken dat het tijd is voor een pauze.

20.08.2009 00:53 • Ben
Ik vind dat LG aardig op weg is maar tot nu toe is zijn de producten het toch net niet. Als men een goede LED zoekt kijk dan even verder. een mooi voorbeeld is de XL2370 van samsung. wel iets duurder maar zeker de moeite waard.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy