Gadgetzone.nl - Home

Toekomst GPS in gevaar

 14 mei 2009 08:51:22, door Ruthger van der Staal,  

Gewijzigd op 14 mei 2009 08:52:59


De kans is groot dat GPS in de toekomst niet meer bruikbaar zal zijn, zo waarschuwt de United States Government Accountability Office (GAO) in een rapport op GPSworld.com. De huidige satellieten zijn inmiddels redelijk verouderd en de kans is groot dat ze op korte termijn beginnen te haperen en niet meer het juiste signaal doorgeven. Momenteel wordt gezocht naar een goede oplossing om op een juiste termijn nieuwe satelieten aan te schaffen. De instantie denkt echter dat dit niet op tijd zal lukken.

Er zijn echter ook positieve ontwikkelingen te melden. Galileo, het Europese alternatief voor GPS, is momenteel in de maak en de verwachtingen zijn dat dit project het mogelijke gebrek aan goed functionerende GPS-satelieten kan ondervangen. Tevens pleit de GAO voor een wereldwijde organisatie die toeziet op de ontwikkelingen rondom GPS, Galileo en mogelijk op vergelijkbare projecten.



[Navigatiewereld.nl]





zie ook Zie ook:
Is de Keeback de rugzak van de toekomst? (video)
'Prijs films in de toekomst gebaseerd op schermgrootte'
GPS-schoen wijst je de weg naar huis
Samsung geeft kijkje in de toekomst van flexibele displays (video)
Garmin introduceert GPS-horloge met touchscreen (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (7)
14.05.2009 19:57 • ronaldofzo
Gaan we maar weer met behulp van de sterren en de zon navigeren hahaha ,ff de oude kaarten opzoeken.

14.05.2009 20:47 • Menno
Het Amerikaanse leger kan niet zonder GPS, ik denk dus niet dat ze het zover zullen laten komen. Maar dan nog, een alternatief zoals Galileo kan niet snel genoeg komen, GPS is tegenwoordig voor veel mensen onmisbaar dus het is geen goede zaak als je afhankelijk bent van een systeem dan ooit voor een heel ander doel is gebouwd dan waar het tegenwoordig voor gebruikt wordt.

15.05.2009 01:16 • ties2002
[quote]Menno schreef op 14.05.2009 20:47:
Het Amerikaanse leger kan niet zonder GPS, ik denk dus niet dat ze het zover zullen laten komen. [/quote]

en zij hebben dollars genoeg om er wat aan te doen. Ik denk niet dat we/ze het zo ver laten komen dat GPS niet meer gebruikt kan worden. of we stappen over op een nieuw systeem, of deze wordt gefixt.

15.05.2009 13:35 • michel
Zal lekker zijn komt Apple eindelijk met echte navigatie op de iPhone loopt GPS in gevaar

15.05.2009 21:49 • jApi
Binnenenkort komt er vrede . Dan hebben ze die GPS ook niet meer nodig .
Vr Gr jApi

16.05.2009 01:29 • ties2002
[quote]jApi schreef op 15.05.2009 21:49:
Binnenenkort komt er vrede[/quote]

Always look on the bright side! goed zo!

13.06.2009 10:39 • Maks
Wat een lompe reacties allemaal zeg. Stel dat het Amerikaanse leger per se gps nodig heeft (wat niet zo is) dan is het nog altijd zo dat zij expliciet [b]hun[/b] satellieten aanpassen. Wij, de consument, maken niet gebruik van dezelfde satellieten.

En er zal altijd en eeuwig een overgangsperiode zijn, want er worden door bedrijven als TomTom e.d. vast wel contracten afgesloten met 'leveranciers' van satellieten voor een bepaalde periode. Geen enkel bedrijf zal hun hele bestaan af laten hangen van een techniek waar zij zelf geen enkele inmenging op heeft.

Zolang er nog geen nieuwe producten op de markt zijn die gebruik maken van een andere techniek, moet je jezelf er echt niet druk om maken. Toen mp3 kwam was de cd ook niet stante pede uit de rekken. En de cd-spelers worden ook nog altijd gemaakt.

Bovendien is het ook nog altijd zo dat je een overkoepelend systeem kunt maken/bedenken. Wat nieuwe techniek/signalen oppikt, maar bijvoorbeeld ook de oude meeneemt. Zo kun je rustig overhevelen naar nieuwe techniek en oude techniek in ere houden. Tot een bepaald moment natuurlijk. Zo kun je in 98, 2000 en XP met Windows messenger chatten, en in Vista alleen nog maar met MSN messenger. Een aantal generaties houd je compatibiliteit en dan houdt het een keer op. Maar wat betreft gps zal dat echt niet snel afgelopen zijn.

Overigens: dit soort signalen (opmerking) worden altijd afgegeven. Zo kun je 1) nooit zeggen dat je de mensen er niet voor hebt gewaarschuwd en 2) zet je er druk mee naar de bedrijven/instanties die voor goede kwaliteit gps moeten zorgen, dat ze de boel serieus moeten nemen.

De ozonlaag zou in de jaren 80 en 90 binnen 10 jaar ook zowat weg zijn. Wat blijkt? De onzonlaag heeft zichzelf hersteld.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy