Gadgetzone.nl - Home

Akihabara: het walhalla voor gadgetfreaks

 Gepubliceerd op 09.07.05 ,  


Wie vaak het nieuws op deze en andere gadgetsites leest, is vast wel eens het woord 'Akihabara' tegengekomen. Waarschijnlijk weet niet iedereen wat Akihabara is. Het wordt tijd dat daar verandering in komt, want Akihabara is namelijk het paradijs op aarde voor de echte gadgetfreak.

Akihabara, ook wel Electric Town genoemd, is een wijk in de Japanse stad Tokio die geheel bestaat uit elektronicawinkels en -warenhuizen. Het is het grootste winkelgebied ter wereld waar alleen maar elektronica, computerspullen (zowel nieuw als gebruikt) en natuurlijk gadgets worden verkocht.







De wijk, die eind jaren veertig is ontstaan, heeft verschillende straten, waarvan de belangrijkste de Chuo Dori is. Hier zijn voornamelijk grote winkels (zoals Laox) te vinden waar de allernieuwste mobiele telefoons, digitale camera's, mp3-spelers en dergelijke worden verkocht. Veel van de apparaten zijn in Europa nog niet verkrijgbaar. In totaal telt Akihabara (door de Japanners zelf vaak Akiba genoemd) meer dan 600 winkels.

Er zijn bijvoorbeeld warenhuizen met acht verdiepingen, waarbij op de gehele eerste verdieping alleen maar mobiele telefoons te vinden zijn, op een andere verdieping alleen maar audio-apparatuur en op weer een andere verdieping alleen maar tv's.







De meeste buitenlandse toeristen komen niet verder dan de Chuo Dori en de winkels nabij het station van Akihabara. De warenhuizen zijn immers zo groot dat je er aan twee al genoeg hebt om de hele dag door te brengen. In de omliggende straten zijn echter winkels te vinden waar de Japanners zelf inkopen doen en waar koopjesjagers hun slag kunnen slaan.

De prijzen in Akihabara, waar je overigens gewoon met euro's, dollars en creditcards kunt betalen, liggen over het algemeen lager dan in Europa. Er zijn ook speciale 'duty free'-winkels waar je spullen tax free kan kopen. De producten in deze winkels zijn voorzien van twee prijsjes, een normale prijs en een lagere prijs. Je betaalt in de winkel de normale prijs, de korting kun je vervolgens ophalen bij een winkeltje op het vliegveld.







Mischa Berger heeft Akihabara onlangs bezocht en stuurde ons de foto's bij dit artikel. Bedankt daarvoor Mischa! Op de foto's valt vooral de enorme hoeveelheid kleurrijke reclameborden op. Als je goed kijkt zie je alleen maar elektronicamerken, zoals Panasonic, Kenwood, DoCoMo (telecombedrijf) en Casio. Op een van de foto's is ook de enorme Laox-winkel te zien.



























Dus houd je van gadgets en ga je toevallig binnenkort naar Japan, ga dan zeker een dagje naar Akihabara!

Klik HIER voor de officiele website (Engelstalig) van Akihabara.





zie ook Zie ook:
Joost in Akihabara: deel 3
Joost in Akihabara: deel 2
Joost in Akihabara: deel 1



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (3)
09.07.2005 11:47 • Mischa
Graag gedaan. Ik denk dat wij inderdaad ook niet verder gekomen zijn dan de winkels nabij het station, maar dan nog is het een aanrader om deze wijk te bezoeken.

10.07.2005 17:35 • Co
Akihabara rules, ik was er laatst een keer en ben binnen een week nog twee keer teruggeweest. Vergeet niet de gratis uit te proberen massagestoelen, meestal op de 4e of 5e verdieping van de wat grotere winkels. Geniaal!

11.07.2005 00:18 • niels
Ehm, tax terug op het vliegveld? Bij de meeste winkels betaal je gewoon de tax niet. Ik heb eigenlijk nog nooit een winkel daar gezien waar je de tax wel betaalt als je taxfree koopt. Akihabara is trouwens enorm duur. Als je op de Japanse koopjes site kakaku.com het typenummer van het apparaat wat je wil hebben intyped, kom je vaak tot een prijs die tot 280 euro lager kan liggen (bijvoorbeeld bij grote harddisk recorders) die worden dan over het algemeen ook door de betreffende electronica winkel gratis bij je hotel of appartement in Japan afgeleverd. Je moet er wel wat Japans voor spreken. Een winkel die zonder problemen Euro's aanneemt in Akihabara moet ik ook nog vinden. Volgende maand opent trouwens de winkel die de mediamarkt graag wil zijn, Yodobashi Camera een 12 verdiepingen tellend reuze filiaal in Akihabara. Net achter het station. Neem daarvoor de Chuodori uitgang. Yodobashi Camera is over het algemeen net een procentje goedkoper dan al zijn concurenten. Een gewaarschuwd Nedelander haalt dus daar zijn waar. Tip: koop eerst iets kleins, een pen of zo, en vraag om een klantenkaart. Dan krijg je standaard 4% korting en spaar je ook nog eens 10% van je aankopen op die je eventueel direct kunt verrekenen met je volgende aankoop. Een klantenkaart is gratis.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy