Gadgetzone.nl - Home

Sony introduceert netwerk-receiver STR-DA6400ES

  6 april 2009 22:06:50, door Robert Hagen,  


Sony introduceert de STR-DA6400ES netwerk-receiver. Deze is voorzien van DLNA om muziek, foto en video van pc's of servers in het thuisnetwerk eenvoudig beschikbaar te maken. Daarnaast heeft de STR-DA6400ES toegang tot de internetradiodiensten SHOUTcast en Last.fm zonder tussenkomst van een pc.

Alle audiosignalen, inclusief internetradio, zijn tegelijkertijd in drie verschillende kamers af te spelen.

Sony introduceert ook drie nieuwe DH-serie receivers ter vervanging van de DG line-up.

Bioscoopgeluid
De STR-DA6400ES receiver zorgt volgens Sony voor 'waarheidsgetrouw bioscoopgeluid' dankzij Dolby True HD, DTS-HD Master Audio en Sony's digitale bioscoopgeluid verwerking (Digital Cinema Sound). De automatische kalibratiefunctie zorgt voor de juiste instellingen voor de 7.1 kanaals-output naar de luidsprekers.





De receiver heeft twee HDMI-uitgangen en zes HDMI-ingangen, waarvan een aan de voorzijde, en is daarmee ideaal om direct video's en foto's terug te kijken van High Definition-camcorders en fotocamera's.





Genieten van persoonlijke multimediabestanden
Met DLNA zijn muziek, digitale foto's en video’s direct van een op het netwerk aangesloten bron of opslagmedium te streamen naar de receiver. Hiermee is eenvoudig digitale muziek vanaf een pc of externe netwerk harde schijf te beluisteren. Als de STR-DA6400ES als server wordt gebruikt, dan is bijkomend voordeel dat muziek van vinyl, tape of cd digitaal te versturen is. Zo wordt het gat tussen analoge content en digitale apparaten verkleind.

S-AIR bedient achterspeakers zonder kabels
Sony introduceert tegelijkertijd drie nieuwe DH-receivers. De STR-DH800 beschikt over HD audio-decodering, vier HDMI-aansluitingen, 1080/24P video switching, xvColour, Deep Colour, 7.1 kanaals-surround en zowel Digital Cinema Sound als automatische kalibratie. De receiver is tevens geschikt voor draadloze achterluidsprekers.





Met Sony's S-AIR worden signalen voor de achterste luidsprekers doorgegeven via een draadloze adapter aan de WAHT-SA1 S-AIR surround versterker, zonder de beperkingen van kabels.

De STR-DH800 biedt afzonderlijke geluidsversterking (BI-Amp) voor respectievelijk de lage frequentie en midden/hoge frequentie. De luidsprekers die geschikt zijn voor dit systeem verdelen het signaal voor het beste geluidsresultaat. De receiver heeft vier HDMI-ingangen en een HDMI-uitgang.





Ook de STR-DH700 valt binnen de high-end receivers en beschikt over afzonderlijke geluidsversterking voor lage en midden/hoge frequenties. De receiver beschikt over het S-AIR draadloze systeem voor de achterluidsprekers, 1080/24P videoswitching en Digital Cinema Sound.





De STR-DH500 levert uitstekende audiokwaliteit. De receiver is voorzien van 5.1 kanaals-geluid met Digital Cinema Sound-versterking. Met Digital Cinema Sound-kalibratie, drie HDMI-poorten en een Digital Media Port voor het aansluiten van een Sony Walkman, iPod of andere externe muziekbron is dit een zeer compleet instapmodel.





Prijs en beschikbaarheid
De STR-DA6400ES verkrijgbaar vanaf mei en kost 3.000 euro.

De STR-DH500 en de STR-DH700 zijn beschikbaar vanaf mei en kosten respectievelijk 250 en 350 euro. De STR-DH800 ligt vanaf juli in de schappen en krijgt een prijs van 450 euro.





zie ook Zie ook:
Sony komt met nieuwe Bluetooth-speaker voor buiten
Sony introduceert stijlvolle Glass Sound Speaker met Hi-Res audio
Peperdure oordopjes en audiospeler van Sony nu ook in Nederland verkrijgbaar
Sony introduceert compacte Bluetooth-speaker SRS-XB01
Nieuwe Bluetooth-koptelefoons Sony
Sony lanceert soundbar met Bluetooth en NFC



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
07.04.2009 15:37 • jeroen
zo die hele achterkant vol met plugies, ik zou helemaal dol worden.

23.04.2009 09:12 • rizferd25
dis handig en ook met hd geluiden dit wordt zeker vervanger van m'n 1 jaar oud ONKYO

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy