Gadgetzone.nl - Home

Netbook met afneembaar touchscreen van Always Innovating

  2 maart 2009 23:32:14, door Robert Hagen,  


Start-up 'Always Innovating' komt met een interessant nieuw product, genaamd Touch Book. Dit apparaat kan omschreven worden als een netbook met een afneembaar scherm. Als je het scherm loskoppelt van het toetsenbord, fungeert het vervolgens als een stand-alone touchscreen-tablet of portable mediaspeler. Aan de achterkant van het scherm zitten magneten, zodat je het apparaat ook nog bijvoorbeeld aan je koelkast kunt hangen.



Als scherm en toetsenbord nog aan elkaar vast zitten, kun je het scherm ook zo draaien dat een omgekeerde V-vorm ontstaat, zodat je min of meer een digitaal fotolijstje hebt.





De Touch Book biedt echter nog meer innovaties, waaronder 'interne USB-poorten'. Hierdoor worden je USB-dongles volledig aan het zicht onttrokken.

Het systeem beschikt over een Texas Instruments OMAP3 ARM-processor en draait op een Linux OS met een 3D-interface. Volgens Always Innovating kan het apparaat echter ook draaien op Android, Ubuntu of andere systemen die met ARM-processors overweg kunnen. Verder biedt de Touch Book een batterij die maar liefst 10 tot 15 uur mee zou gaan, Wi-Fi, Bluetooth en een 'instant boot'-functie. De Touch Book zou ook krachtig genoeg zijn om 720p HD-video af te kunnen spelen.

Always Innovating is van plan om de Touch Book dit voorjaar al op de markt te brengen. De prijzen beginnen bij 299 dollar. In de goedkoopste uitvoering moet je het echter met slechts een 8GB microSDHC-kaart doen voor wat betreft de opslagcapaciteit.





















[Electronista]





zie ook Zie ook:
Netbook Acer Aspire One 725 met dual-core AMD-processor
Nieuwe netbook ASUS met besturingssysteem MeeGo
Acer lanceert netbook Aspire One 722
NEC komt met Android-netbook (video)
Fujitsu komt met eerste MeeGo-netbook
Nieuwe netbooks Acer in pastelkleurtjes



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy