Gadgetzone.nl - Home

WiMAX-telefoon van HTC onthuld in Rusland

 11 oktober 2008 09:14:35, door Robert Hagen,  


In Rusland is sinds kort WiMAX beschikbaar voor supersnel draadloos internet. Daar heb je echter ook geschikte toestellen voor nodig, en die lijken er nu te komen. Onlangs zou de HTC T8290 zijn onthuld, een smartphone met een 3,8 inch touchscreen (800 x 480 pixels), Wi-Fi, Bluetooth 2.0, en dus WiMAX.

De overige specificaties zijn helaas nog onbekend.









[Slashphone.com]





zie ook Zie ook:
HTC Wildfire kleinere broertje van Desire
HTC wil importverbod voor iPhone, iPad en iPod
'Google steunt HTC na aanklacht Apple'
Apple klaagt HTC aan wegens schending 20 patenten
HTC Legend volgt populaire Hero op (video)
HTC HD mini onthuld op MWC (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (12)
10.10.2008 23:17 • Martijn
Vraagje: Is Rusland -voor providers- geen verschrikkelijk land als het gaat om dekking?
Maar wel tof. En hier nog praten over de groei van GPRS internet met van die mini laptops voor dure abonnementen. We lopen gigantisch achter! Zo tegen dat ze hier WiMax hebben aangelegd lopen ze opnieuw in de kosten en betaal je weer een duur abonnement.

10.10.2008 23:18 • Martijn
overigens 8000x 480 lijkt mij 800 x 480 (of terwijl WVGA dus)

11.10.2008 01:01 • Max
Mwoah, kijk, het gros van de bevolking woont ook erg gecentreerd. Zullen ongetwijfeld gebieden zijn waar geen dekking is (satelliet-telefoon), maar aan de andere kant hebben zij geen probleem met ethiek en knallen zij overal waar zij willen een mastje neer. Daar zul je geen lui hebben die zeuren over straling e.d.

En "we lopen achter", heeft te maken met licenties. Je kunt gewoonweg niet concurrerend zijn als Provider als je om de haverklap meegaat met een nieuwe techniek. Want je voert dat niet even 1 2 3 in/door. Dat gaat gepaard met mega investeringen, wetgeving en visie. Want als jij, ik weet niet hoeveel geld in UMTS steekt en er komt iets nieuws wat dus een [u]andere[/u] middelen nodig heeft, kun je niet boven op die mast nog een mast plaatsen. Buiten dat, heb je nog kosten die moeten worden afgeschreven op die UMTS-investeringen enz.

Ligt dus best wel complex. En als je bv de UMTS periode hebt overgeslagen, kun je zeer gemakkelijk naar WIMAX. Wie dus achterliep, kan in één sprong ineens het nieuwste hebben. Maar die kunnen vervolgens niet 1 2 3 naar de opvolger van WIMAX. Die slag kan bijvoorbeeld weer voor Nederland zijn. Maargoed zo denk ik erover, misschien heb ik het helemaal mis.

11.10.2008 01:23 • Martijn
Ja in Chernobyl gaan zeiken over WiMax straling zou ook niet snel gebeuren.

Maar UMTS waren ze hier ook al laat mee hoor. Ze gingen pas echt aan de gang met UMTS toen WiMax al bekend was. Ik had dan gewacht en het geld gestoken in de laatste techniek. Nu moeten eerst de UMTS masten nog vergoed worden terwijl het Wimax tijdperk toch echt aanbreekt.

11.10.2008 10:25 • Patrick
Maar wat is er op dit moment mis met UMTS? Vodafone weet daar een 7,2Mbit verbinding van te maken, wat notabene sneller is dan mijn verbinding thuis via de vaste lijn! De hele mobiele wereld is nog niet klaar voor "de volgende stap". Wat wil je gaan doen op je mobieltje? Video streamen, torrents downloaden?

11.10.2008 10:58 • Likmevessie
Inderdaad Patrick. UMTS is op dit moment meer dan voldoende voor de huidige smartphones. Maak eerst maar een phone die ook iets heeft aan gigantische snelheden. Torrents downloaden op je mobiel? Vrees dat die tijdperk nog wel even gaat duren.

11.10.2008 11:24 • Martijn
Hou er rekening mee dat 7,2Mbit dus 921,6kB is en dat het een piek is. En UMTS verlaagd heel snel van snelheid met zijn korte bereik.
Als we moeten wachter tot er eerst telefoons voor zijn (met zo'n snelle verbinding zijn er meer mogelijkheden dan alleen telefoons) dan duurt het veel langer.
Eerst het netwerk aanleggen en volledige dekking bereiken. Dan gaat de ontwikkeling van wimax telefoons en laptops vele malen sneller.

En sorry maar ik begon op mijn N73 (2 jaar terug) met torrents downloaden. Voor Nokia is er Symtorrent. Destijds had ik nog geen MacBook dus downloadde ik op school cdtjes met mijn telefoon. (Schoolgebouw had een UMTS mast op het dak).

12.10.2008 01:04 • Max
Die snelheden zijn leuk, maar besef even terdege de mate van straling die je op je donder krijgt (en geloof me, over enkele jaren zullen we de negatieve bijwerkingen hier van zien op het menselijk lichaam). Fabrikanten moeten zich binnen een bepaalde SAR-limiet houden en dat wordt complex met deze snelheden.

Buiten dat, hoor je mij niet klagen over de snelheid van Internet op mijn mobiel hoor en ik hoef daarom niet per se verbetering. Heeft ook te maken met je processor en de hoeveelheid werkgeheugen. Mijn Nokia E71 is toch echt vele malen sneller dan mijn HTC TytN II.

12.10.2008 01:21 • Martijn
Meer snelheid is niet per definitie meer straling. Schadelijk zijn puls frequenties. WiMAX valt onder de 2,5Ghz band net als wifi en bluetooth welke geen puls frequenties zijn.
En nogmaals, het gaat niet alleen om mobiele telefoons. Ik gebruik mijn telefoon ook als modem om in de trein te internetten op mijn laptop.

12.10.2008 16:48 • Max
Ja maar wacht, tot op een zeker niveau, afhankelijk van de soort techniek, is meer snelheid wel meer straling. Zoals hier, wat jij zegt, dat Wimax onder 2,5 ghz valt is allemaal leuk en aardig maar het zijn ook feiten dat deze straling (bt en wifi) zeker niet bevorderlijk is voor een menselijk lichaam. Maar we zullen zien wat de toekomst ons brengt.

18.10.2008 17:26 • serk
deze ziet er overigens strakker uit als de touch hd,wss komt deze wel nooi in nederland

23.10.2008 18:46 • stefhoorn
mooier dan de touch hd ? ik vind die iets rondere vormen toch echt mooie dan dat vierkantige echt iets russisch

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy