Gadgetzone.nl - Home

Panasonic Lumix G1 heeft verwisselbare lens

 12 september 2008 16:40:48, door Robert Hagen,  


Panasonic heeft de Lumix G1 gelanceerd, een digitale camera die wel wat weg heeft van een digitale spiegelreflexcamera, maar dat niet helemaal is. De G1 heeft namelijk een verwisselbare lens en een sensor die even groot is als die in spiegelreflexcamera's. Er zit echter geen spiegel en prisma in, waardoor Panasonic de G1 niet 'de kleinste digitale spiegelreflexcamera' mag noemen.



De G1, die is gebaseerd op de nieuwe Micro FourThirds System standaard, is er echter niet minder indrukwekkend door. De camera beschikt onder meer over een 12,1 megapixel Live MOS Sensor, een uitklapbaar 3 inch scherm met 1,44 miljoen pixels, optische beeldstabilisatie, intelligent ISO, AF tracking, face detection, HDMI-uitgang, Supersonic Wave Filter antistofsysteem en de Venus Engine HD beeldprocessor. De G1 weegt slechts 385 gram en is maar 20 mm dik. De prijs wordt in oktober bekendgemaakt. In Japan wordt verwacht dat de body 80.000 yen (500 euro) gaat kosten. Inclusief lens (LUMIX G Vario 45-200mm F4-5.6 MEGA OIS) zou de prijs 120.000 yen (740 euro) zijn.








[Engadget]





zie ook Zie ook:
Panasonic introduceert compactcamera Lumix TZ95 (video)
Panasonic lanceert smartphone Lumix CM1 met grote camerasensor (video)
Panasonic GH 4K neemt video op in UHD resolutie
Panasonic kondigt Lumix DMC-GX7 aan
Panasonic introduceert Lumix DMC-GF6
Panasonic lanceert Lumix Remote-app voor DMC-FX90



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
12.09.2008 18:19 • stefhoorn
waarom dat scherm eruit klappen terwijl je het no zo goed er op kan zetten dit ontwerp snap ik niet helemaal

12.09.2008 19:44 • Menno
Nou, bijvoorbeeld zodat je het kan draaien misschien?

Interessant concept, lijkt me nog interessanter met een ultracompacte 35 of 50mm (voor fourthirds 17 if 25mm) lens erop, de ideale camera voor onopvallende straatfotografie. Ik vraag me wel af wat het ontbreken van een spiegel voor invloed heeft op de ruis en autofocus snelheid.

Een zelfde concept al uiteindelijk ook wel verschijnen van Nikon of Canon, maar dan met APS-C formaat sensor.

12.09.2008 22:33 • Patrick
[quote]Menno schreef op 12.09.2008 19:44:
Nou, bijvoorbeeld zodat je het kan draaien misschien?Interessant concept, lijkt me nog interessanter met een ultracompacte 35 of 50mm (voor fourthirds 17 if 25mm) lens erop, de ideale camera voor onopvallende straatfotografie. Ik vraag me wel af wat het ontbreken van een spiegel voor invloed heeft op de ruis en autofocus snelheid.Een zelfde concept al uiteindelijk ook wel verschijnen van Nikon of Canon, maar dan met APS-C formaat sensor.[/quote]

Ik zal wel ongelooflijk dom zijn, maar WAAR HEB JIJ HET IN HEMELSNAAM OVER???

(maar goed fotografie is ook niet helemaal mijn ding)

12.09.2008 23:44 • Menno
Nou, wat ik eigenlijk bedoel is dat deze camera nog teveel op een spiegelreflex wil lijken. Leuk idee, maar zoveel kleiner en lichter dan de kleinste DSLRs is deze camera niet. Het moet nog een stuk compacter en onopvallender kunnen.

13.09.2008 08:30 • Patrick
Ahhh, kijk dat is een stuk duidelijker!

Qua formaat lijkt ie inderdaad wel net zo groot als mijn 5 jaar oude HP 950 en die was best een stuk "te groot".

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 13.09.2008 08:31[/i]

15.09.2008 18:56 • Erica
Mag ik Menno er even op wijzen dat ruis niks te maken heeft met de spiegel in de spiegelreflex. Ruis wordt veroorzaakt door teveel pixels "proppen" op een te kleine sensor. Dus de trend van steeds meer pixels op een zelfde formaat sensor stoppen zorgt voor steeds meer ruis. Bij hoge iso waarden is dan direct ruis zichtbaar. De nieuwe Nikon D700 heeft hier weinig tot geen last van. Dat komt omdat de 12 megapixel met een fullframe sensor werkt. Resultaat: ook bij hoge isowaarden (denk aan 1600 iso en zelfs hoger) geen tot heel weinig ruis.

15.09.2008 20:02 • Menno
Dat klopt, en dat is de belangrijkste reden dat deze camera nooit de ruisprestaties van een D700 zal halen.

Er is echter nog iets anders dat bijdraagt aan ruis in digitale foto's en dat is het opwarmen van de sensor. Een sensor die continu gebruikt wordt wordt warmer en dat geeft ruis. Astronomen gebruiken voor urenlange opnamen van de sterrenhemel dan ook met vloeibare stikstof gekoelde sensoren om zo weinig mogelijk ruis te hebben.

Door het ontbreken van de spiegel is de sensor continu in gebruik voor de live view. Daardoor warmt de sensor op, en krijg je meer ruis. Ik weet niet precies hoeveel invloed dit heeft, maar aangezien een fourthirds sensor bij een zelfde aantal pixels al slechtere ruisprestaties heeft dan een camera met een APS-C formaat sensor (de APS-C sensor is bijna 2 keer zo groot) lijkt me dit wel iets om in de gaten te houden, het moet immers niet nog slechter worden.

03.10.2008 01:35 • pieter
als deze beter tegen een regenbui kan dan de canon 40d en `t 100.000 opnames volhoudt is tie van mij.(ten minste geen onnodige klapspiegel)Lijkt me goed voor straatphotografie,kan`t opject`t resultaat zien.Dit gaat verkopen.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy