Gadgetzone.nl - Home

iPhone 3G is verre van perfect: 25 minpunten

 12 juli 2008 14:52:51, door Robert Hagen,  


De iPhone 3G is nu al de gadget van het jaar in Nederland en het lijkt wel alsof iedereen er een wil hebben. Het is dan ook een zeer fraai toestel met een geweldige gebruikersinterface en functies als GPS, Wi-Fi en snel internet via 3G in combinatie met een geavanceerde browser. Maar... de iPhone heeft ook veel minpunten waar een hoop potentiële kopers geen weet van hebben, heel veel minpunten zelfs.

Zo is op diverse Nederlandse forums al te zien dat kersverse iPhone 3G-bezitters er tot hun schrik achter zijn gekomen dat hun nieuwe gadget helemaal geen bestandsuitwisseling via Bluetooth ondersteunt, een normaliter veel gebruikte functie.

Ben je van plan om een iPhone 3G aan te schaffen? Lees dan eerst deze lijst met 25 minpunten! Uiteraard zal lang niet alles voor jou gelden, maar het zou je toch zomaar van gedachten kunnen doen veranderen.

25 Minpunten van de iPhone 3G

1. Zeer gebrekkige Bluetooth-functionaliteit. Geen stereo (A2DP) en geen bestandsuitwisseling. Ringtones uitwisselen is niet mogelijk.

2. MMS wordt niet ondersteund, oftewel je kunt geen foto's ontvangen of versturen.

3. Kopiëren en plakken van tekst wordt niet ondersteund.

4. Camera heeft geen flitser, kan geen video opnemen en heeft geen mechanische autofocus. Slechts 2 megapixels in een tijd dat 5 megapixel camera's standaard beginnen te worden. Binnen foto's maken is niet aan te bevelen.

5. Internetbrowser ondersteunt geen Flash. Het is onduidelijk of dit er ooit gaat komen vanwege allerlei restricties die Apple software-ontwikkelaars oplegt.

6. De iPhone 3G heeft een YouTube-applicatie, maar je kan maar maximaal 10.000 filmpjes bekijken, bij lange na niet ALLE filmpjes dus en waarschijnlijk ook niet dat ene filmpje dat je net graag wilt zien.

7. Batterij presteert ondermaats. Slechts 5 uur spreektijd. Moet bij intensief gebruik na één dag al opgeladen worden, blijkt uit de eerste tests. Kan bovendien niet verwisseld worden.

8. Geen geheugenkaartslot. 8GB/16GB is voor veel mensen voldoende, maar soms kunnen geheugenkaartjes toch erg handig zijn.

9. Voor navigatie met GPS ben je veroordeeld tot de software die op de iPhone staat en die is nagenoeg onbruikbaar, zo blijkt uit een test van Tweakers.net. Voorlopig kun je nog geen andere navigatiesoftware gebruiken en het is nog onduidelijk of daar ooit verandering in zal komen.

10. iPhone heeft geen modemfunctie. Je kunt je 3G-verbinding dus niet gebruiken om te internetten op je laptop.

11. De interface is geavanceerd, maar daar staat tegenover dat voice-commands of voice-dialing niet worden ondersteund.

12. De iPhone ondersteunt standaard geen instant messaging. Mogelijk komt hier wel een 'app' voor.

13. Het is niet mogelijk om je eigen mp3-bestanden in te stellen als ringtone of berichtsignaal. Hier heb je software voor nodig om mp3's te converteren.

14. De iPhone is alleen verkrijgbaar met een duur T-Mobile-abonnement waar je vervolgens twee jaar aan vastzit. Ook een simlock-vrije iPhone is vrij prijzig.

15. Het touchscreen is verre van geavanceerd. Zo ondersteunt het geen 'tactile feedback'. Bewezen is dat dit het werken met touchscreens een stuk prettiger maakt. De nieuwste touchscreentelefoons van andere merken hebben dit wel.

16. Gebruik je de iPhone onderweg als iPod en wil je even een nummer skippen als hij in je jaszak zit? Dat gaat niet, want je voelt geen knopjes. Je zult hem helemaal uit je zak moeten halen.

17. Typen op het touchscreen is, hoe je het ook went of keert, minder fijn dan op een echt toetsenbordje. Als je dikke vingers hebt, maak je gauw foutjes, en als je een vrouw bent met zeer lange nagels is typen buitengewoon lastig. Je zult hieraan moeten wennen. Is dit vooruitgang?

18. De resolutie van het scherm is slechts 480 x 320 pixels, terwijl nieuwe toestellen van andere merken al een scherm hebben met VGA-resolutie of zelfs 800 x 480 pixels (Sony Ericsson Xperia X1).

19. Geen games. De iPhone wordt standaard zonder spelletjes geleverd. Wil je een game, dan zul je daarvoor moeten betalen.

20. Geen camera aan de voorkant, oftewel videobellen via de snelle 3G-verbinding is onmogelijk.

21. De 3G-verbinding is volgens diverse tests van onder meer Tweakers.net en Automatisering Gids erg zwak, te zwak voor bijvoorbeeld een applicatie als Google Maps. De verbinding valt zelfs regelmatig weg, waarna het toestel helemaal opnieuw opgestart moet worden om weer verbinding te krijgen. Veel consumenten denken overigens dat de supersnelle '3G' verbinding iets nieuws is, maar het is 'gewoon' UMTS/HSDPA, iets dat toestellen van andere merken allang hebben.

22. Steve Jobs wil je doen geloven van wel, maar in de praktijk is de iPhone nauwelijks bruikbaar als zakentelefoon. Zo wordt data-encryptie niet ondersteund en kun je functies niet uitschakelen, hetgeen in veel bedrijven een standaardeis is. Daarnaast is het moeilijk of onmogelijk om eigen applicaties te verspreiden onder werknemers. Dit kan alleen via App Store, iets dat onacceptabel is als het gaat om gevoelige bedrijfsapplicaties. Ook is het voor veel bedrijven niet mogelijk om zelf applicaties speciaal voor Apple te ontwikkelen, omdat ze daar gewoon geen afdeling voor hebben.

23. De iPhone heeft geen FM-radio.

24. Je kunt in je gesprekkenlijst niet slechts één gesprek wissen, maar moet meteen de hele lijst legen.

25. De iPhone is extreem vingerafdrukgevoelig. Je blijft poetsen met het speciaal daarvoor bijgeleverde doekje. Daar moet je maar net zin in hebben.

Conclusie
Naast bovenstaande minpunten zijn er nog wel meer dingen aan te merken op de iPhone 3G. Het is dus bij lange na niet 'de perfecte mobiele telefoon', hetgeen iedereen - gezien de enorme mediahype - lijkt te denken.

Dit neemt echter niet weg, dat de iPhone wel degelijk een indrukwekkend mobieltje is met mogelijkheden waar andere fabrikanten nog niet aan kunnen tippen. Het toestel heeft ook veel pluspunten, met als meest geroemde pluspunt de enorme eenvoud waarmee de telefoon is te bedienen. De interface ziet er geweldig uit en werkt ongelooflijk soepel. En functies als de Safari internetbrowser, GPS, 3G, Wi-Fi en de prachtige multimediaspeler zijn natuurlijk nooit weg. Bovendien zijn al veel dingen verbeterd ten opzichte van de eerste iPhone en kan een aantal minpunten mogelijk worden verholpen via een software-update en applicaties in de App Store.

Voor veel mensen zal de iPhone 3G dus meer dan genoeg functionaliteit bieden en - minpunten of niet - vrijwel elke gadgetfreak zou best zo'n glimmende iPhone willen hebben. De iPhone is niet perfect, maar welk mobieltje is dat wel?

NB: De iPhone heeft uiteraard ook veel pluspunten die hier niet genoemd zijn. Uitgebreide reviews kun je hier en hier lezen.

zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Jongeren hebben meer dan 2.000 euro over voor nieuwste iPhone
iPhone Xr is 'betaalbaardere' iPhone X (video)
Apple presenteert iPhone Xs en Xs Max (video)
Gouden 'iPhone Xs' kost 111.000 euro
Motorola lanceert iPhone X-kloon P30Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (64)
12.07.2008 14:32 • stefhoorn
dan maar weer wachten op de sony ericson xperia x1 die heeft de meeste minpunten toch wel

12.07.2008 14:40 • GBosch
Wat een ontzettende kortzichtige lijst is dit zeg :s Totaal waardeloos dit!

12.07.2008 14:57 • Robert
Kortzichtig? Leg uit!

Het is slechts een feitelijke opsomming van minpunten/gebreken, gebaseerd op reviews en specificaties. Ik begrijp de keuze voor het woord 'kortzichtig' daarom niet.

12.07.2008 15:02 • Max
Mwoah, beetje negatief getint richting de Iphone. Maar zaken als geen mms kunnen ontvangen, bluetooth issues, wegvallende 3G enz zijn toch wel echt zaken waardoor iemand mogelijk net niet de Ihone zal nemen. Dit soort zaken zijn toch echt wel standaard bij andere smartphones en bovendien erg essentieel. Voor de één minder dan de ander, maar toch.
Ik mis bijvoorbeeld ook fm-radio, vind de resolutie wat tegenvallen, en de modemfunctie die mist, is toch ook wel een tegenvaller hoor.
Hoe je het draait of keert, technisch bezien blijft het een mak lam.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 12.07.2008 15:03[/i]

12.07.2008 15:05 • Robert
Uiteraard is dit 'negatief getint' richting de iPhone. Het is het doel van het artikel om nu eens een keer de minpunten te belichten in plaats van alleen de hosanna-berichten te herhalen. Mensen kunnen hier iets aan hebben. Dat kun je niet kortzichtig noemen. Er staat bovendien ook nergens dat je de iPhone niet moet kopen vanwege deze minpunten.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 12.07.2008 15:09[/i]

12.07.2008 15:08 • Max
Nuja je kan het kortzichtig noemen, als je bijvoorbeeld 'vette vingers' in de lijst als negatief punt poneert en dit persoonlijk in de verste verte geen opmerkelijk punt vindt. Voor mij is dit totaal geen issue, maar feit blijft dat toch veel mensen dit hekelen, waardoor het dus toch een legitiem punt in deze lijst is. Maar feit blijft wel Robert, dat de lijst wel een beetje negatief getint is richting de Iphone. Maargoed dat wordt dan weer goed gemaakt met een lijst pluspunten. Maar persoonlijk vind ik 'kortzichtig' ook geen correcte term hier.

12.07.2008 15:09 • Max
Lol, we typen door elkaar heen

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 12.07.2008 15:09[/i]

12.07.2008 15:12 • Robert
Boven de lijst staat ook dat lang niet alle punten voor iedereen zullen gelden. Iedereen heeft nou eenmaal zijn eigen wensen. Feit is dat veel mensen vingerafdrukken wél vervelend vinden, zoals je zelf al zegt, en dat het in de reviews ook meestal als minpunt wordt genoemd.

Voor mij persoonlijk zou het ook niet echt een issue zijn, geen 'dealbreaker' in ieder geval.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 12.07.2008 15:13[/i]

12.07.2008 15:14 • s1monn
Prima Gadgetzone, eindelijk een blog gevonden die niet mee gaat in de iPhone hype. Dat wil niet zeggen dat ik de iPhone haat en alleen maar negatief nieuws er over wil zien, ik vind het een mooi apparaatje, maar ik wil gewoon objectief nieuws

12.07.2008 16:01 • Syl.The.Boy
Ondanks alle minpunten kan de iPhone 3G voor veel mensen hier wel een hype zijn. Ik bedoel, elk apparaat heeft zo z'n minpunten. De ene vind iets belangrijk en de ander vind iets [b]niet[/b] belangrijk.

12.07.2008 16:18 • s1monn
[quote]Syl.The.Boy schreef op 12.07.2008 16:01:
De ene vind iets belangrijk en de ander vind iets [b]niet[/b] belangrijk.[/quote]
Juist daarom zouden ook de minpunten belicht moeten worden. Best wat blogs hebben het er puur een alleen over hoe geweldig hij is, individuele mensen nog veel meer, en zo kan een potentiële koper niet weten wat de minpunten zijn, en of deze belangrijk voor hem zijn.

12.07.2008 16:29 • jeroen
andere zijn vaak beter, alleen word niet allemaal troep eromheen voor gemaakt.
dus als het op accesoires aan komt kom je toch bij de iphone. minpunten of niet. verkocht word ie toch wel.
ik zou m niet willen vanwege de minpunten.
best typisch hoe apple sommige (ik vind ronduit slecht) producten die alleen wat hippe features verkoopt als warme broodjes.
want hallo, zeg eerlijk, een 2 megapixel camera en het gemis van mms voor zo'n dure telefoon is eigenlijk niet normaal.

12.07.2008 16:48 • Lordhumangus
Hallo mis ik iets een gemiddelde telefoon die +/- € 600,-- a €700,-- kost met alle toeters en bellen (abonnee, inlogcode, etc.)kun je niet mee MMS. Dan word je echt hard genaaid en trouwens je wordt dubbel genaaid want een los toestel buiten nederland in een EU land kost € 300,-- en je pakt een prepay kaartje met internet is toch nog goedkoper. Maar ja, mijn opa kan wel MMS op zijn toestel van het stenentijdperk en dat kun niet zeggen van dit.

12.07.2008 17:48 • Patrick
Hahahaha SE X1 FTW dus. Hoewel ik sommige punten een klein beetje vergezocht vind, vind ik het wel heel prettig om ook de downside van dit toestel belicht te zien! Goed stuk Rob!

12.07.2008 19:09 • GgGGG
Ik zal is even wat puntjes bijwerken.

1. Bluetooth wordt in een nieuwe firmware uitgewerkt.

2. MMS kan je toevoegen via een iPhone app.

3. Wordt toegevoegd in een toekomst update

4. Je kan wel video opnemen, maar is 176*144 px [via een tweak]

5. Flash zal er ook wel komen, zodra apple akkoord gaat hiermee.

6. Slecht 5% van alle mobiele telefoonhouders kijkt naar youtube via mobiel. Dus ik zie het nut er niet van in.

7. Dit is in 3G termen. Er is bijna geen enkele 3G gsm dat meer uren kan geven. Maar één dag standby? Mijn iPhone is nog altijd vol sinds ik hem heb. Maar mijn wifi en 3G staat uit.

8. Geheugenkaart slot is geen echte minpunt, sluit je iPhone aan op je pc en geen probleem. Ook gaan de meeste technologische dingen uitgerust worden met wifi of bt voor uitwisselen van bestanden, dus zullen die kaartjes binne een aantal jaar toch verdwijnen.

9. Tomtom is al een navigatieprogramma voor de iPhone aan het ontwikkelen.

12. De app store is voor iets gelanceerd.

14. Een simlock vrije iPhone kost nog altijd minder dan het 24 maanden contract. € 525-615 in België. Als je via tmobile abbo gaat dan heb je een totale kostprijs (i150-i300-i500) ; [8gb = 798,75 - 1079,80 - 1559,80] en [16gb = 878,75 - 1158,75 - 1578,75]...

16. Via het knopje aan je apple headset kan je via dubbelklikken verder gaan in je muziek lijst. (Kijk eens naar de iPhone rondleiding video op apple.com).

17. Ik heb dikke en brede vingers en ik heb een geen last van. Vrouwen met lange nagels hebben last met elke telefoon, of het touchscreen is of monopad.

18. Het scherm van de iPhone is wel 16 mio kleuren en een pak scherper dan dat van alle mobieltjes op dit moment. N95 8gb komt er het dichtst bij.

19. Als je goeie games wilt, zul je ze altijd moeten kopen, maakt niet uit bij welk merk.

21. Uw 3G signaal hangt af van; het aantal gebruikers per gsm mast - het aantal actieve 3g gebruikers op hetzelfde moment. 3G is een pak sneller snachts dan bv om 16u.

23. Wie gebruikt een fm radio als je mp3 hebt????

24. Ik zie niet in waarom dit nodig is???

25. Er bestaan speciale producten die vingerafdruk afstotend werken. Geen enkele touchphone momenteel is bestending tegen vingerafdrukken.

Conclusie;

Deze lijst is zo dom als het maar kan zijn.

12.07.2008 19:32 • Patrick
[quote]GgGGG schreef op 12.07.2008 19:09:
6. Slecht 5% van alle mobiele telefoonhouders kijkt naar youtube via mobiel. Dus ik zie het nut er niet van in.
[/quote]
Nu nog niet..wacht maar totdat de onbeperkte databundels een beetje mainstream worden!

[quote]
8. Geheugenkaart slot is geen echte minpunt, sluit je iPhone aan op je pc en geen probleem. Ook gaan de meeste technologische dingen uitgerust worden met wifi of bt voor uitwisselen van bestanden, dus zullen die kaartjes binne een aantal jaar toch verdwijnen.[/quote]
Maar hij kan juist niet via Bluetooth bestanden verzenden, dat staat nota bene in het artikel!

[quote]
9. Tomtom is al een navigatieprogramma voor de iPhone aan het ontwikkelen.[/quote]
En tot nu toe staat Apple het niet toe om TomTom ook daadwerkelijk uit te brengen voor dit toestel!
[quote] Het scherm van de iPhone is wel 16 mio kleuren en een pak scherper dan dat van alle mobieltjes op dit moment. N95 8gb komt er het dichtst bij.[/quote]
Je gaat toch niet serieus beweren dat 320x240 "scherper" is dan 800x480 doordat er 16 milj. kleuren worden weergegeven? Daarnaast is het nog maar de vraag of al die kleuren daadwerkelijk weergegeven worden. De meeste smartphones geven juist 65k kleuren weer om de snelheid er een beetje in te houden!
[quote]
19. Als je goeie games wilt, zul je ze altijd moeten kopen, maakt niet uit bij welk merk.[/quote]
Complete bullshit! Op mijn 2 jaar oude UIQ phone kan ik gratis (legaal!) games spelen die ik ook met enige regelmaat voorbij zie komen in de Jamba reclames!

[quote]Wie gebruikt een fm radio als je mp3 hebt????[/quote]
Nee, dat is een sterke! Waarom MP3 functionaliteit invoegen als je via 3G (bij Vodafone) internet radio kan streamen!? Wat een onzinnige opmerking van je zeg! Een FM ontvangertje neemt 0,niks plaats in en kost ook werkelijk helemaal niets!

[quote]
24. Ik zie niet in waarom dit nodig is???[/quote]
En als je nou dat ene nummer wil bewaren voor een later moment? Dan moet je dus ook wachten totdat je dat gedaan heb, voordat de rest van de lijst weer weg kan. Zelfs mijn oude beestje heeft dergelijke standaard functionaliteit!

Hoewel ik sommige punten ook lang zo belangrijk niet vind, laat deze opsomming duidelijk zien dat de iPhone niet dat fantastische apparaat is dat Apple je wil laten geloven!

Conclusie, jouw lijstje is nog een heel stuk onzinniger!

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 12.07.2008 19:34[/i]

12.07.2008 19:40 • Hoi
Dat soort opmerkingen zal ik eenmaal weer terug in nederland waarschijnlijk ook horen van iemand die zo lijkt net zo Apple fanboy is als jij G.

Die domme troep die Apple uitkraamd en die dus makkelijk weerlegd kunnen worden (bv. YouTube) gebruiken zij juist als iets zeer positiefs.

Mijn conclusie: Het is allemaal Amerikaanse marketing voor Amerikanen die (op een groep na) gewoon te dom is om na te denken en jullie (fanboys/girls) trappen er met open ogen in om net zo dom te zijn.

Ik wil niet zeggen dat iedereen die het koopt een Amerikaan is (iig die mentaliteit) alleen de argumenten die gebruikt worden als reden voor aankoop zijn dikke onzin (Ja niet alles)

12.07.2008 19:47 • Max
Jouw reply ook.

Leuk man, koop een gsm en update hem 356 keer en dan pas kom je redelijk in de buurt van een aantrekkelijke smartphone. Buiten dat, ga je ook nog eens moeten betalen.

Buiten dat, poneer je ook ondoordachte opmerkingen. Het 3G signaal afhankelijk van hoeveel gebruikers per mast. Is er een input en output. Je ontvangt signalen, maar je kunt ze ook verzenden. Dus wat jij doet is rechtpraten wat toch echt krom is.

13.07.2008 00:50 • GgGGG
@ Patrick;

1. De bluetooth functionaliteit gaat nu al door een hack, en ik denk niet dat apple dit nog lang zal negeren. Ze plannen een nieuwe iphone nog voor dit jaar te maken, dus zal er die update ook wel snel komen.

2. Tomtom had dacht ik al een press release gehouden hiervan. Dus denk niet dat ze dit zouden zeggen als apple het niet zou willen.

3. Hoe meer kleuren hoe mooier de overgang is, pixel naar pixel. Een 65k tov 152k merk je al enorm. Tis niet omdat je meer pixels hebt dat je schermpje ook scherp is. Ik vond dat van de Xperia enorm korrelig als je hem vast houdt live.

4. Dan heb jij geluk, ik weet dat ik met mijn N95, bijna altijd € 9,99 moet betalen per spelletje.

5. Ja wel, met een of andere app is dat al mogelijk, allRadio, een applicatie waarbij je meer dan 2000+ fm kanalen kan streamen waar je ook bent. [http://www.apple.com/iphone/appstore/]

6. Als je een nummer wilt bewaren, sla het op in je iPhone of schrijf op een stuk papier.

@ Hoi;

Neen ik ben geen fanboy, ik heb een N95 en ik heb een N96-prototype... En heb nog veel andere phones. Maar ik vind dat deze minpunten ook met andere telefoons voorkomen. Hoe je het ook keert, het mobiele macos platform is vele beter dan de andere op de markt momenteel. Symbian trekt hier helaas niet genoeg lessen uit.

@ Max;

Tja je moet er iets voor over hebben, liever updates dan een compleet nieuwe phone te hoeven kopen.

De 3G snelheid en stabiliteit hangt rechtstreeks af van; Het aantal gebruikers per mast + Het aantal actieve 3G verbindingen + Omringende hoge gebouwen. ETC... Bel naar je provider en dan leggen ze dat allemaal uit.

Ik heb al 2u onderbroken 3G met mobistar in mijn appartement te brussel.


13.07.2008 01:04 • capello
lees dit toevallig allemaal, wat een discussie te dom voor woorden!
Zag afgelopen vrijdag een massa mensen in de rij staan bij T-mobile voor het nieuwste mobieltje.. te dom voor woorden!

ga iets zinnigs doen

13.07.2008 01:48 • Gisae
Een aantal van die punten heeft mij doen besluiten toch van de iphone af te zien. Het ging met vooral ook om gps, en als dat dan niet bruikbaar is haal ik wel wat anders. Even wachten tot t-mobile met de htc diamond komt.

"I think we've finally got it right"
Right...

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 13.07.2008 11:57[/i]

13.07.2008 02:26 • roma
whaha, iphone.. wat een giller, wie wil der nou een iphone ? ipod touch, dat is nog is wat. Ik wacht op de x1.. misschien de htc. Iphone is te ge-hyped. Zeg nou eerlijk, waarom is het zo geweldig? alleen omdat het interface gaaf werkt.. htc touch diamond anyone?


13.07.2008 12:55 • Joop
GgGGG, toen ik jouw reactie op deze lijst zo lees krijg ik het idee dat Apple een product heeft uitgebracht wat nog maar half af is? Maargoed mensen, laten we niet vergeten dat Apple net in de telefoonmarkt stapt. Uiteindelijk zijn ze met de iPod ook uitgegroeid tot een van de meest geavanceerde spelers. Ook is het knap dat het met Apple nog geen tien jaar geleden niet zo best ging. Ze zijn daar toch weer aardig bovenop gekomen wat als gevolg heeft dat je je kan permitteren dat je niet één van de meest geavanceerde telefoons kan uitbrengen en toch een gigantische hype kan laten ontstaan. Als HTC of SonyEricsson een toestel met deze specificaties/mogelijkheden had uitgebracht, was niemand er warm of koud van geworden.

13.07.2008 14:31 • bbrrtt
gadgetzone weer in de ipodbashmode. lekker objectief weer

13.07.2008 18:40 • Hoi
Wat nou geavanceerde spelers van Apple, het geluid blijft meer dan crap ondanks mijn q-Jays dus dat zegt genoeg.

En inderdaad als het zo gehypt wordt mag het product eigenlijk niet half af zijn, omdat je de klant teleursteld.

13.07.2008 18:54 • DDmen
Ik snap niet dat jullie zo boos zijn om dit bericht van gadgetzone Feiten zijn Feiten ;)

Allemaal leuk en aardig dat Apple het wil gaan verbeteren bepaalde punten Alleen zijn ze daar nu telaat mee ;)

13.07.2008 19:38 • asn

Tja, de meeste Apple kopers zijn meestal meelopers he.

13.07.2008 20:01 • Max
Wordt weer zo'n loze Pro/Contra Apple discussie dit.

Er was ook iemand die mijn opmerking omtrent 3G afzeek.
Nogmaals, buiten het feit dat inderdaad het echt wel van invloed is hoeveel gebruikers er van zo'n mast gebruikmaken, heeft de sterkte van je eigen 3G signaal ook echt wel enige invloed.
Voor de rest ga ik hier maar niets meer poneren, want deze discussie raak ik echt beu.
Wil je een Iphone, koop er één! Kun je vervolgens gaan zeiken op een forum wat je er niet aan bevalt. Tenzij je puur op het design afgaat, waar wat voor te zeggen valt.
Heb je verstand in je hoofd, koop je er geen en wacht je op wat echte toppers.

13.07.2008 22:41 • mmm
ik denk toch niet dat apple al die reclame maakt dus dat de iphone een hype word genoemd ligt dus niet bij apple zelf denk ik. Van waar komt het dan wel dat de iphone zo, als een goede tel word gezien?

13.07.2008 23:07 • baksteen
stelletje zeikerds.

14.07.2008 00:42 • jeroen
robert, je hebt aardag wat stof doen opwaaien de apple fanboys voelen zich meteen aangevallen. harde feiten

14.07.2008 01:25 • Max
Ik zal toch maar even reageren dan:

Er zijn echt genoeg hoogstaande websites/organisaties die de Iphone niet als zeer goed betitelen hoor.

Het is voornamelijk de onwetende pers die dit apparaat prijzen.

In de V.S. werd het zelfs tot de uitvinding van 2007 uitgeroepen. Werkelijk BE-LA-CHE-LIJK! Je moet terdege ook wel begrijpen dat de mobiele industrie in de VS toch wel achter loopt.

Fanboy of niet, echt iedereen moet erkennen dat het toestel gewoon tekort komt. Punt uit!

14.07.2008 13:04 • Peter
Ik wacht op de Samsung Omnia. Die heeft alles en meer! Komt in september en niet alleen bij T-mobile. 5 megapixel camera met flitser, fm radio met RDS, touchscreen, gps, etc.

14.07.2008 14:05 • Syl.The.Boy
[quote]Gisae schreef op 13.07.2008 01:48:Even wachten tot t-mobile met de htc diamond komt. [/i][/quote]
Volgens mij heeft t-mobile al de htc diamond voor €89,95 in combinatie met een Relax 150 p.m. 2-jarig abonnement voor €14,50 per maand. Maar dan onder de naam: 'T-Mobile MDA Compact IV.'

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 14.07.2008 14:05[/i]

14.07.2008 23:46 • Omnia
Doe mij maar een Omnia

15.07.2008 01:52 • zucht
der zijn punten waar de iphone niet in uitblinkt boven andere gsm's , maar apple is veelal een fabrikant geweest die juist op gebruiksgemak gericht is, kijk naar de ipod, max os x, etc. en niet in DE SNELSTE PROCESSORS, beste geluid uit de ipod.

liever een telefoon die in veel dingen goed is en makkelijk te gebruiken is en bovendien een verdomd mooie ( vergeet snelle niet ) interface heeft, dan een crappy N-serie die op een trage symbian werkt, verdomd moeilijk menu-structuur heeft, of een gemiddeld windows mobile toestel waarbij je om de seconde naar je stylus moet grijpen

15.07.2008 01:54 • Max
Doe mij maar Bolletje!

15.07.2008 06:44 • Davidov
@ zucht:

Ohja, de N95 (8GB) is natuurlijk crappy....droom lekker verder

15.07.2008 13:18 • Max
@ Zucht:

Ehm als Apple zo enorm met gebruiksgemak bezig is, waarom wordt dan dat debiele Itunes erbij geleverd. Sterker nog, als ze gebruiksgemak echt zo hoog in het vaandel hebben, zou het zonder Itunes of wat voor essentieel programma dan ook worden geleverd.

Met alle respect, je kunt Itunes fijn vinden, maar neutraal bezien is daar aan vastzitten geen gebruiksgemak!

16.07.2008 15:53 • samsam
''Je gaat toch niet serieus beweren dat 320x240 "scherper" is dan 800x480 doordat er 16 milj. kleuren worden weergegeven? Daarnaast is het nog maar de vraag of al die kleuren daadwerkelijk weergegeven worden. De meeste smartphones geven juist 65k kleuren weer om de snelheid er een beetje in te houden!''

het is 320x480 en die snelheid zullen ze nodig hebben met al die zware os die ze er in proppen dan snap ik wel dat je moet downgraden

17.07.2008 14:22 • michel
25 Minpunten van de iPhone 3G

1. Zeer gebrekkige Bluetooth-functionaliteit. Geen stereo (A2DP) en geen bestandsuitwisseling. Ringtones uitwisselen is niet mogelijk. [b][i]Via een Hack wel of even wachten op 2.01[/i][/b]

2. MMS wordt niet ondersteund, oftewel je kunt geen foto's ontvangen of versturen. [b][i]Je hebt mail, maar via installer of gydia kan het wel[/i][/b]

3. Kopiëren en plakken van tekst wordt niet ondersteund.[b][i]Dat is een minpunt maar zal worden verholpen in 2.01[/i][/b]

4. Camera heeft geen flitser, kan geen video opnemen en heeft geen mechanische autofocus. Slechts 2 megapixels in een tijd dat 5 megapixel camera's standaard beginnen te worden. Binnen foto's maken is niet aan te bevelen. [b][i]KOM OP ZEIK NIET OVER EEN CAMERA MIJN CAMERA HEEFT 12MP EN COMPACT (SONY CYBERSHOT)[/i][/b]

5. Internetbrowser ondersteunt geen Flash. Het is onduidelijk of dit er ooit gaat komen vanwege allerlei restricties die Apple software-ontwikkelaars oplegt.[b] [i]Flash komt er voorlopig niet maar zeg nooit nooit en via een omweg lukt het wel.[/i][/b]

6. De iPhone 3G heeft een YouTube-applicatie, maar je kan maar maximaal 10.000 filmpjes bekijken, bij lange na niet ALLE filmpjes dus en waarschijnlijk ook niet dat ene filmpje dat je net graag wilt zien. [b][i]Ik heb nu een half jaar de iPhone 1.1 en in mijn ogeving zijn er meer mensen die de iPhone hebben maar ik ken niemand die zoveel naar youtube kijkt[/i][/b]

7. Batterij presteert ondermaats. Slechts 5 uur spreektijd. Moet bij intensief gebruik na één dag al opgeladen worden, blijkt uit de eerste tests. Kan bovendien niet verwisseld worden. [b][i]Is een minpunt maar valt mee te leven.[/i][/b]

8. Geen geheugenkaartslot. 8GB/16GB is voor veel mensen voldoende, maar soms kunnen geheugenkaartjes toch erg handig zijn.[b][i]Wat een onzin, foto's ka je gewoon via officiele programma's op je pc krijgen en muziek heb je al. Dit is geen minpunt[/i][/b]

9. Voor navigatie met GPS ben je veroordeeld tot de software die op de iPhone staat en die is nagenoeg onbruikbaar, zo blijkt uit een test van Tweakers.net. Voorlopig kun je nog geen andere navigatiesoftware gebruiken en het is nog onduidelijk of daar ooit verandering in zal komen.
[b][i]o.a. TomTom komt er aan[/i][/b]

10. iPhone heeft geen modemfunctie. Je kunt je 3G-verbinding dus niet gebruiken om te internetten op je laptop. [b][i]Jawel hoor ik kan mijn iPhone koppelen aan mijn Mac en gebruiken als modem[/i][/b]

11. De interface is geavanceerd, maar daar staat tegenover dat voice-commands of voice-dialing niet worden ondersteund. [b][i]Weer onzin de meesten gebruiken dit niet eens[/i][/b]

12. De iPhone ondersteunt standaard geen instant messaging. Mogelijk komt hier wel een 'app' voor. [b][i]is dit een minpunt???? denk het niet weer een gezeik om niks.[/i][/b]

13. Het is niet mogelijk om je eigen mp3-bestanden in te stellen als ringtone of berichtsignaal. Hier heb je software voor nodig om mp3's te converteren. [b][i]Dat kan wel, je hebt programma's die dit mogelijk maken, voor de rest kan je ringtone rechtstreeks via iTunes op je iPhone zetten.[/i][/b]

14. De iPhone is alleen verkrijgbaar met een duur T-Mobile-abonnement waar je vervolgens twee jaar aan vastzit. Ook een simlock-vrije iPhone is vrij prijzig. [b][i]nee hoor €350 in Zwitserland is niet duur. Ook kan je de iPhone simlock vrij krijgen in Belgie, Frankrijk en Italie[/i][/b]

15. Het touchscreen is verre van geavanceerd. Zo ondersteunt het geen 'tactile feedback'. Bewezen is dat dit het werken met touchscreens een stuk prettiger maakt. De nieuwste touchscreentelefoons van andere merken hebben dit wel.[b][i]Wat voor feedback??? heb ik nog nooit van gehoord. De meeste touchschreens kan je maar met een stylus werken en een handeling tegelijk. Met de iPhone kan je met 2 vingers typen.[/i][/b]

16. Gebruik je de iPhone onderweg als iPod en wil je even een nummer skippen als hij in je jaszak zit? Dat gaat niet, want je voelt geen knopjes. Je zult hem helemaal uit je zak moeten halen. [b][i]Bullshit aan de oordopjes zitten een knopje een druk hier op en hij pauzeert een 2 keer drukken is het volgende nummer. Koppelen aan sommige iPod ready autoradio's werkt gewoon via de radiobediening heb ik ook[/i][/b]

17. Typen op het touchscreen is, hoe je het ook went of keert, minder fijn dan op een echt toetsenbordje. Als je dikke vingers hebt, maak je gauw foutjes, en als je een vrouw bent met zeer lange nagels is typen buitengewoon lastig. Je zult hieraan moeten wennen. Is dit vooruitgang? [b][i]Hoor mijn vriendin niet klagen[/i][/b]

18. De resolutie van het scherm is slechts 480 x 320 pixels, terwijl nieuwe toestellen van andere merken al een scherm hebben met VGA-resolutie of zelfs 800 x 480 pixels (Sony Ericsson Xperia X1).
[b][i]Pixels zegt niks dat weet iedereen toch. ook is het hoeveelheid kleuren belangrijk.[/i][/b]

19. Geen games. De iPhone wordt standaard zonder spelletjes geleverd. Wil je een game, dan zul je daarvoor moeten betalen. [b][i]Er zijn ook games die gratis zijn even verdiepen voordat je onzin uitkraamt[/i][/b]

20. Geen camera aan de voorkant, oftewel videobellen via de snelle 3G-verbinding is onmogelijk. [b][i]Weer een hoop onzin kijk eens hoeveel mensen dit doen ik ken ze niet. Heb dit geprobeert op mijn Nokia N80 was gewoon bagger[/i][/b]

21. De 3G-verbinding is volgens diverse tests van onder meer Tweakers.net en Automatisering Gids erg zwak, te zwak voor bijvoorbeeld een applicatie als Google Maps. De verbinding valt zelfs regelmatig weg, waarna het toestel helemaal opnieuw opgestart moet worden om weer verbinding te krijgen. Veel consumenten denken overigens dat de supersnelle '3G' verbinding iets nieuws is, maar het is 'gewoon' UMTS/HSDPA, iets dat toestellen van andere merken allang hebben.
[b][i]Zwakke verbinding is een combinatie van toestel en netwerk. T-Mobile is niet het beste netwerk in Nederland. Ik heb ook testen gezien die aangaf dat het enorm snel is.[/i][/b]

22. Steve Jobs wil je doen geloven van wel, maar in de praktijk is de iPhone nauwelijks bruikbaar als zakentelefoon. Zo wordt data-encryptie niet ondersteund en kun je functies niet uitschakelen, hetgeen in veel bedrijven een standaardeis is. Daarnaast is het moeilijk of onmogelijk om eigen applicaties te verspreiden onder werknemers. Dit kan alleen via App Store, iets dat onacceptabel is als het gaat om gevoelige bedrijfsapplicaties. Ook is het voor veel bedrijven niet mogelijk om zelf applicaties speciaal voor Apple te ontwikkelen, omdat ze daar gewoon geen afdeling voor hebben. [b][i]De cijfers laten een ander beeld zien en een heel groot bedrijf in Duitsland is onlangs compleet overgestapt op Apple incl. de iPhone.[/i][/b]

23. De iPhone heeft geen FM-radio. [b][i]Ja en ik heb al jaren een telefoon gehad met FM radio nog nooit gebruikt dus weer een punt vol onzin.
Maar je kan wel FM radio op de iPhone krijgen even downloaden.[/i][/b]

24. Je kunt in je gesprekkenlijst niet slechts één gesprek wissen, maar moet meteen de hele lijst legen. Is dit een minpunt??? [b][i]wil je een nummer bewaren maar niet in je adresboek zetten plaats je het gewoon onder favorieten.[/i][/b]

25. De iPhone is extreem vingerafdrukgevoelig. Je blijft poetsen met het speciaal daarvoor bijgeleverde doekje. Daar moet je maar net zin in hebben. [b][i]Weer een onzin minpunt koop dan een telefoon zonder touch. En je kan je shirt er ook voor gebruiken.[/i][/b]

Kortom 25 minpunten die egenlijk geen minpuntenzijn maar persoonlijke voorkeuren of punten die door niet goed verdiepen in de materie.

Ik gebruik nu al een half jaar de iPhone 1.1 ik wil nooit weer een Windows mobile based toestel hebben.


17.07.2008 14:43 • Robert
Michel, die reactie van jou is nogal ongenuanceerd en ondoordacht. Dat zijn bijna allemaal jouw persoonlijk voorkeuren. Dat er geen FM-radio op de iPhone zit, is voor velen wel degelijk een groot minpunt, bijvoorbeeld voor mijzelf (ik luister erg vaak naar voetbalverslagen op de radio). Hetzelfde geldt voor de camera, instant messaging, geheugenkaartslot, videobellen, voice-dialing etc. etc.

Verder kunnen dingen wel verholpen worden door een hack of wat dan ook, maar dan is het nog steeds een minpunt. Veel mensen hebben helemaal geen zin om een of andere hack uit te voeren. Je wordt hiertoe gedwongen als je deze functie wil hebben. Lekker gebruikersvriendelijk.

Al je argumenten slaan nergens op en bovendien kun je niet goed lezen. Zo staat er bij het instellen van mp3's als ringtone dat daar wel software voor is. Dan is ook dit nog steeds gebruikersonvriendelijk en dus een minpunt.

Over de vingerafdrukken: deze discussie is ook zo afgelopen als je weet dat er speciale antivingerafdruk-coatings bestaan die andere fabrikanten allang gebruiken.

Dat jij geen kennis hebt van zaken als tactile feedback betekent niet meteen dat het gebrek hieraan op de iPhone geen minpunt is.

Ten slotte, staat er ook boven de lijst dat niet alle minpunten voor jou persoonlijk hoeven te gelden. Dat is niet meer dan logisch. Het wordt anders een beetje moeilijk om een dergelijke lijst te maken als je met alle persoonlijke voorkeuren van alle potentiële mobiele-telefoonkopers rekening moet gaan houden. Dan blijft er weinig over, snap je?

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 17.07.2008 14:50[/i]

17.07.2008 15:49 • Marijn
Ik durf best toe te geven dat er betere phones zijn qua specificaties. Maar men moet ook begrijpen dat Apple een enorm aantal fans heeft die de iPhone kopen omdat hij van Apple is en het toch zeker geen slecht toestel is. Er zijn beter keuzen maar ook de iPhone is een prachtig ding, vooral zijn interface.

En om te zeggen dat mensen die de iPhone kopen dom zijn of meelopers of wat dan ook vind ik erg goedkoop.

Maarja dat is mijn mening en er zijn er vast een hoop die het er niet mee eens zijn.

17.07.2008 19:19 • michel
@ Robert, dat jij de radio wel gebruit wil niet zeggen dat het niet hebben van een radio een minpunt is maar een persoonlijke mening. Ik ken genoeg mensen die er net zo over denkt. Hetzelfde met de camera geheugenslot, videobellen, voicebellen enz.

De minpunten hierboven (in het artikel) zijn ook op basis van persoonlijke mening, ik weerleg dit met mijn eigen blik hier op gecombineerd met mijn ervaring als telefoonverkoper/monteur.

Dat mijn argumenten in jouw ogen nogal ongenuanceerd en ondoordacht vindt ik best maar het is en blijft een mening gebasseerd op mijn ervaring.

17.07.2008 19:45 • Robert
Pfff, Michel, het gaat hier totaal niet om mijn eigen mening. Die vingerafdrukken en camera interesseren mij persoonlijk bijvoorbeeld helemaal niets. Het is gewoon een objectieve lijst met 25 gebreken aan de iPhone. Het gaat ook eigenlijk om een vergelijking. Als vrijwel elke Sony Ericsson of Nokia tegenwoordig een kwalitatief goede camera en Fm-radio heeft en de iPhone heeft dat niet, dan zijn dat minpunten/gebreken. Dat begrijp je hopelijk toch wel? Lees maar eens wat reviews, dan zul je bijvoorbeeld zien dat de camera overal als minpunt wordt genoemd, evenals 'basisfeatures' als een geheugenslot, videobellen, kopiëren ne plakken, etc. etc.

Dat sommige dingen voor jou geen minpunten zijn is nogal logisch, sommige dingen zijn dat voor mij ook niet. Ik heb zelf een uitstekend navigatiesteem en zou de GPS op de iPhone zelf niet eens gebruiken. Zit bijvoorbeeld Tweakers.net er dan naast om dit als minpunt te noemen? Tweakers noemt de vingerafdrukken en vlekken ook als minpunt, ga je hun nu ook even erop wijzen dat dat geen minpunt is omdat het jou niets uitmaakt?

In die winkel waar jij werkt hebben de producten zeker ook allemaal geen minpunten omdat ze voor jou (of anderen) geen minpunten zijn? Daar zou ik dus nooit iets willen kopen.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 17.07.2008 19:47[/i]

17.07.2008 20:09 • michel
We zijn het dus over een punt eens persoonlijke mening en dat is het nu net wat ik wil aantonen met mijn argumenten.

En btw ik werk niet in een winkel, en ik kijk per persoon en dan wordt het meestal een Nokia 1600 omdat de meeste mensen waar ik werk alleen willen bellen ik werk voor KPN bij de RuG Groningen als adviseur/monteur enz.

Een fotocamera en zelfs FM radio kan hun gestolen worden, ik adviseer voor ruim 9000 mensen wat zij kunnen nemen als mobiel.

De review op Tweakers over de iPhone is ook door menig Tweaker die lid zijn van Tweakers.net afgedaan als onzin.
Ik ben er ook regelmatig te vinden.

Maar goed we zijn het eens het is en blijft een persoonlijke mening, en ik als Applefan (geen freak) zal ook nooit blindelings Apple adviseren omdat het Apple is. Idem met telefoons wat wil je dat kan je krijgen.

Maar terugkomen op punt 7 van de minpunten zie ook even http://news.cnet.com/8301-17938_105-9992887-1.html17.07.2008 23:25 • Robert
Leuk, die link, maar dat zegt dus helemaal niets. Ik heb dat soort grafiekjes al eerder gezien en vertrouw ze niet. Check dit artikel maar eens, over een 'real world' test van de iPhone-batterij bij internetgebruik. Apple zegt 5 uur, zij komen op slechts 2,54 uur.

[url=http://dvice.com/archives/2008/07/iphone_3gs_batt.php]http://dvice.com/archives/2008/07/iphone_3gs_batt.php[/url]

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 17.07.2008 23:25[/i]

18.07.2008 11:17 • michel
maar goed ik weet uit eigen ervaring dat de battery sterker wordt bij de iPhone naarmate je het gebruikt.
Mijn iPhone deed ik met bleutooth en wifi uit 3 dagen mee, nu heb ik beide aan staan en doe er nog steeds 3 dagen mee.

Maar ben het met jouw eens grafieken zeggen niks, toch raar 2 verschillende grafieken en Cnet is niet de minste.

20.07.2008 00:24 • cw
wat een gebiatch in dit forum zeg... Hebben jullie aandelen in Nokia of Apple en moeten jullie die verdedigen ofzo?

Het ideale apparaat bestaat (nog) niet en dat zal ook in dit leven niet komen. Daarbij komt het vreselijk prachtige eigenschap van de gebruiker/mens: SMAAK!
Wat voor de 1 een item is, is voor de ander niet relevant. Alle GSM's zijn nog steeds in ontwikkeling en laten we eerlijk zijn, de fabrikanten weten echt wel wat een gsm ultiem maakt, maar zouden ze zo'n model maken, hoeven ze geen nieuwe meer te ontwikkelen
Het gaat om de handel.

Kortom, kies gewoon wat bij je past en je voorlopig gode plezier van kunt hebben. Bitch niet als er iets niet op zit of als er wel iets op zit wat je niet gebruiken zal.
In zo'n geval moet je rustig doorzoeken naar de gsm die (beter) bij je past.

Fijne avond nog!

22.07.2008 23:43 • AKkad
Ha ha!!
Iedereen heeft (vanuit zijn invalshoek) gelijk... Dat maakt ons tot mensen.
Laten we eerlijk zijn. Robert heeft een gewone opsomming gedaan.. niet meer en niet minder!! Ik heb persoonlijk er veel aan gehad.
Ondanks het, voor sommigen, zwaar in de maag viel, moet het m.i. kunnen
Hits jij je a.u.b. niet op omdat het toevallig jou favoriete toestel aangaat.
Velen, O.a. ikzelf, willen de ervaringen van mensen weten alvorens wij een toestel kopen
Bedankt allemaal!

23.07.2008 14:44 • Rutger
veel punten zijn waar maar het abonnement is echt NIET zo duur.

ik betaalde voor mijn N70 2 jaar jaar lang 20 euro per maand met 100 minuten
nu krijg ik 150 minuten voor 30 euro, met onbeperkt internet

25.07.2008 13:29 • Thomas
leuk dat metro dit oppikte in de krant!

04.08.2008 00:29 • iPhone_lover
Wat een negativiteit zeg!!! Nergens voor nodig (hoewel ik m nog niet heb). Maar sommige punten zijn echt zo'n onzin.

Mijn mening:

25 Minpunten van de iPhone 3G

1. Zeer gebrekkige Bluetooth-functionaliteit. Geen stereo (A2DP) en geen bestandsuitwisseling. Ringtones uitwisselen is niet mogelijk.
[b]Met kabel kan het ook.[/b]

2. MMS wordt niet ondersteund, oftewel je kunt geen foto's ontvangen of versturen.
[b]Wie doet dat nou nog, terwijl je met een email gratis en veel betere kwaliteit foto's door kan sturen?[/b]

3. Kopiëren en plakken van tekst wordt niet ondersteund.
[b]Doe ik nooit op mijn D900i.[/b]

4. Camera heeft geen flitser, kan geen video opnemen en heeft geen mechanische autofocus. Slechts 2 megapixels in een tijd dat 5 megapixel camera's standaard beginnen te worden. Binnen foto's maken is niet aan te bevelen.
[b]Denk niet dat velen m zullen kopen voor de camera. Koop een goede camera, ben je van het gezeik af.[/b]

5. Internetbrowser ondersteunt geen Flash. Het is onduidelijk of dit er ooit gaat komen vanwege allerlei restricties die Apple software-ontwikkelaars oplegt.

6. De iPhone 3G heeft een YouTube-applicatie, maar je kan maar maximaal 10.000 filmpjes bekijken, bij lange na niet ALLE filmpjes dus en waarschijnlijk ook niet dat ene filmpje dat je net graag wilt zien.
[b]Eer dat je 10.00 filmpjes heb bekeken...[/b]

7. Batterij presteert ondermaats. Slechts 5 uur spreektijd. Moet bij intensief gebruik na één dag al opgeladen worden, blijkt uit de eerste tests. Kan bovendien niet verwisseld worden.
[b]Na een paar keer helemaal leeg laten lopen en weer opladen (zo'n 12 uur/hele nacht) doet de batterij het inene véél beter. Zet alles wat batterij kost uit, en walla nog een goed punt waarmee je batterij spaart.[/b]

8. Geen geheugenkaartslot. 8GB/16GB is voor veel mensen voldoende, maar soms kunnen geheugenkaartjes toch erg handig zijn.
[b]Wie niet genoeg heeft aan 16 GB...[/b]

9. Voor navigatie met GPS ben je veroordeeld tot de software die op de iPhone staat en die is nagenoeg onbruikbaar, zo blijkt uit een test van Tweakers.net. Voorlopig kun je nog geen andere navigatiesoftware gebruiken en het is nog onduidelijk of daar ooit verandering in zal komen.

10. iPhone heeft geen modemfunctie. Je kunt je 3G-verbinding dus niet gebruiken om te internetten op je laptop.
[b]Wie een laptop heeft, heeft wrs al een i-net verbinding...[/b]

11. De interface is geavanceerd, maar daar staat tegenover dat voice-commands of voice-dialing niet worden ondersteund.

12. De iPhone ondersteunt standaard geen instant messaging. Mogelijk komt hier wel een 'app' voor.

13. Het is niet mogelijk om je eigen mp3-bestanden in te stellen als ringtone of berichtsignaal. Hier heb je software voor nodig om mp3's te converteren.
[b]Ja en? Dan heb je toch wel je eigen liedjes?![/b]

14. De iPhone is alleen verkrijgbaar met een duur T-Mobile-abonnement waar je vervolgens twee jaar aan vastzit. Ook een simlock-vrije iPhone is vrij prijzig.
[b]Duur???[/b]

15. Het touchscreen is verre van geavanceerd. Zo ondersteunt het geen 'tactile feedback'. Bewezen is dat dit het werken met touchscreens een stuk prettiger maakt. De nieuwste touchscreentelefoons van andere merken hebben dit wel.
[b]Pardon? Verre van geavanceerd? Hallo het is MULTI-touch hoor! Dat hebben de Viewty en F480 niet![/b]

16. Gebruik je de iPhone onderweg als iPod en wil je even een nummer skippen als hij in je jaszak zit? Dat gaat niet, want je voelt geen knopjes. Je zult hem helemaal uit je zak moeten halen.

17. Typen op het touchscreen is, hoe je het ook went of keert, minder fijn dan op een echt toetsenbordje. Als je dikke vingers hebt, maak je gauw foutjes, en als je een vrouw bent met zeer lange nagels is typen buitengewoon lastig. Je zult hieraan moeten wennen. Is dit vooruitgang?

18. De resolutie van het scherm is slechts 480 x 320 pixels, terwijl nieuwe toestellen van andere merken al een scherm hebben met VGA-resolutie of zelfs 800 x 480 pixels (Sony Ericsson Xperia X1).
[b]"Slechts" 480 x 320 pixels??? Nou dan moet je maar eens naar de D900i kijken...[/b]

19. Geen games. De iPhone wordt standaard zonder spelletjes geleverd. Wil je een game, dan zul je daarvoor moeten betalen.

20. Geen camera aan de voorkant, oftewel videobellen via de snelle 3G-verbinding is onmogelijk.

21. De 3G-verbinding is volgens diverse tests van onder meer Tweakers.net en Automatisering Gids erg zwak, te zwak voor bijvoorbeeld een applicatie als Google Maps. De verbinding valt zelfs regelmatig weg, waarna het toestel helemaal opnieuw opgestart moet worden om weer verbinding te krijgen. Veel consumenten denken overigens dat de supersnelle '3G' verbinding iets nieuws is, maar het is 'gewoon' UMTS/HSDPA, iets dat toestellen van andere merken allang hebben.

22. Steve Jobs wil je doen geloven van wel, maar in de praktijk is de iPhone nauwelijks bruikbaar als zakentelefoon. Zo wordt data-encryptie niet ondersteund en kun je functies niet uitschakelen, hetgeen in veel bedrijven een standaardeis is. Daarnaast is het moeilijk of onmogelijk om eigen applicaties te verspreiden onder werknemers. Dit kan alleen via App Store, iets dat onacceptabel is als het gaat om gevoelige bedrijfsapplicaties. Ook is het voor veel bedrijven niet mogelijk om zelf applicaties speciaal voor Apple te ontwikkelen, omdat ze daar gewoon geen afdeling voor hebben.

23. De iPhone heeft geen FM-radio.
[b]D900i wel, maar das ook 3 keer niks, alleen maar ruis, nee das fijn wil je zeggen.[/b]

24. Je kunt in je gesprekkenlijst niet slechts één gesprek wissen, maar moet meteen de hele lijst legen.

25. De iPhone is extreem vingerafdrukgevoelig. Je blijft poetsen met het speciaal daarvoor bijgeleverde doekje. Daar moet je maar net zin in hebben
[b]Screenprotector, inviseble shield, silicone case...[/b]


11.08.2008 18:57 • Nickk
ik weet nog niet of ik de iphone of de mda compact wil... de iphone heeft minpunten maar daarintegen ook pluspunten .. tog vind ik camera en blootooth ERG belangrijk want ik sit nog op school en dan gebruik je dat gewoon veel ...ik weet het egt niet.. :S

12.08.2008 10:56 • Pim
[quote]
Wie een laptop heeft, heeft wrs al een i-net verbinding...[/quote]Huh? Juist niet. Laptops zijn gemaakt om mee te kunnen nemen..en onderweg heeft dat ding dan dus geen internet.
Onderweg gebruik ik de modemfunctie van mijn telefoon heel veel. Superhandig!

15.08.2008 17:08 • Tfortelecom
Dus....
gaat om de i-phone 3G ! !
Toestel is wel oke maar way to big!
(bijna)nergens hoesjes voor te krijgen
jammer van de gps
ik zou gaan voor htc touch diamond of touch pro!
m.v.g t4t

29.08.2008 07:49 • D3nn1s
Minpunten of gebreken is zo'n zwaar woord. De iphone is een mooie telefoon met een heleboel mooie functies. Ik zie het meer als een ontwikkelpunt, waar ze misschien door middel van firmware upgrades wel iets aan kunnen veranderen.

29.08.2008 15:51 • perfect iphone
apple is net begonnen met zijn tweede mobiel. en jullie ruzien dat hij goed is of slecht is. het maakt niet uit of het goed of slecht is. als het maar bij jou smaak past. als jullie bijvoorbeeld bluetooth nodig hebben koop het maar niet. maar als het een probleem wekt koop dan een Samsung Omnia.
doe niet zo moeilijk. stelletje aso's
de iphone 3g hoeft niet perfect te zijn alsof het de beste telefoon van de universum is.
gaan jullie maar eens een mobiel maken dat perfect is en past in een formaat.

19.10.2008 13:05 • thomas
jonge jonge, wat een onzin dit allemaal.
Mijn 3G werkt uitstekend, wat moet je met een camera, beetje doeloze fotos maken die je gegarandeerd op internet ook kan vinden? jailbreak hem en je hebt ongelofelijk veel gratis apps tot je beschikking.
radio en alles is allemaal al lang beschikbaar.
koop voor navigatie een tomtom, wie heeft er nou nog niet zon ding.
ga toch eens wat anders doen, iets waar je vrolijk van word ofzo

02.11.2008 18:38 • Franky
Cool!, eindelijk iemand die er wel goede kijk op heeft en het ook uitlegt. dit behoed mij van de Iphone.

Btw mensen, loop aub niet zo te zeuren dat dit bullsh*t is, dit is gewoon de waarheid. [b]Accept it[/b], ondanks dat er een zak geld voor neergelegd hebt.

01.01.2009 15:27 • @michiel@
dat wist ik niet

18.01.2009 12:28 • marwin
hij doet alles wat ik wil.
het is wat voor je of niet.

26.08.2010 12:12 • iphonehouder
videocamera, flits én zoom kun je gratis of voor 0,79 downloaden....

03.04.2011 17:48 • Sarah gvd
degene die deze tekst heeft geschreve is echtwel DOM!!
ik typ dit nu met een iphone. de mense met dikke vingers en nagels moete dan maar geen touch kopen en dit is ook met alle andzre touchgsms , vb de
blackberry knopes zyn heeel klein en er zyn suuuuperveel
goede gratis games, je hoeft ook geen tmobile abbo te kope!! enz. ik zou best eerst eens een iphone echt
gebruike en zien hoe goed deze is voor je zo tekst maakt waar er niets aners dan fouten instaan --"!!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

30-01Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)

30-01Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video)

30-01Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit

24-01Maak je eigen Raspberry Pi mini-arcadekast

07-01Sony verrast op CES met elektrische auto Vision-S (video)

20-12Hyundai laat 'vliegende auto' zien op CES 2020

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Sony komt weer met fantastisch PS4-reclamefilmpje!
Sony komt weer met fantastisch PS4-reclamefilmpje!
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
PlayStation 4 is op één na best verkochte console aller tijden PlayStation 4 is op één na best verkochte console aller tijdenDe Sony PlayStation 4 is de op één na best verkochte gameconsole aller tijden. Dit kwartaal gingen 2,8 miljoen exemplaren van de PS4 (en PS4 Pro) over de toonbank, terwijl in het vorige kwartaal al de mijlpaal van 100 miljoen werd bereikt. Daarmee passeerde de PS4 de eerste PlayStation, waarvan er 102,5 miljoen zijn verkocht. »
Chinese smartphones
Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa
Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro
Blackview introduceert A80 Pro Blackview introduceert A80 Pro
Vivo S5 laat niet lang meer op zich wachten Vivo S5 laat niet lang meer op zich wachten
 Meer nieuws over Chinese smartphones 
Nostalgie
Toshiba A100F kleinste full HD camcorder Toshiba A100F kleinste full HD camcorderToshiba heeft de kleinste full HD camcorder ter wereld aangekondigd, de A100F. Deze is voorzien van een 1,8 inch harddisk met een capaciteit van 100GB, een 1/3 inch CMOS-sensor, een SDHC-slot, een 3 inch lcd-scherm en 10x optische zoom. Het apparaat kan video opnemen met een resolutie van 1920 x 1080 met 60fps en 16bit/48kHz Dolby digital stereo-geluid (384kbps). Daarnaast kun je er foto's mee maken met een resolutie van 2 megapixels. »
Volg Gadgetzone 

GADGETZONE © 2005-2019
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy