Gadgetzone.nl - Home

Opel Meriva Concept voorzien van FlexDoors

 28 februari 2008 21:56:12, door Robert Hagen,  


Opel zal komende week op de internationale Auto Salon van Genève de Meriva Concept laten zien. Deze vernieuwde 'MPV' is voorzien van een door General Motors gepatenteerde innovatie: de FlexDoors. De beide achterdeuren van de concept-car zijn aan de achterzijde opgehangen. Terwijl de voordeuren over klassieke scharnieren beschikken, draaien de achterdeuren naar achter toe open.

Een ander kenmerk van de gezinsgerichte Meriva Concept is het feit dat de voor- en achterdeuren onafhankelijk van elkaar open kunnen. Bestaande varianten van dit soort achterdeuren kunnen alleen worden geopend wanneer eerst de voordeur wordt geopend, waardoor ze allesbehalve praktisch zijn.

Volgens GM/Opel bieden de FlexDoors een aantal voordelen. Zo gaat het in- en uitstappen makkelijker doordat de achterdeuren tot een hoek van 90 graden openen en zo een veel grotere opening crëren, en is er ook meer veiligheid doordat het eenvoudiger wordt om de veiligheidsgordels van de kinderen op de achterbank vast te maken.

De werking van de FlexDoors wordt verder ondersteund door enkele innovaties. Een veiligheidsysteem zorgt ervoor dat de deuren zowel van binnen als van buiten alleen kunnen worden geopend wanneer er geen gevaar is voor de inzittenden. De Meriva Concept kreeg ook een automatisch elektronisch kinderslot, als aanvulling op het klassieke mechanische systeem. De concept-car heeft bovendien B-stijlen, niet alleen omdat die de onafhankelijke opening van de deuren mogelijk maken maar ook omwille van veiligheidsredenen bij zijdelingse aanrijdingen.



















zie ook Zie ook:
Kia presenteert elektrische conceptcar op Autosalon Genève
Mazda Vision Coupe uitgeroepen tot mooiste conceptcar
Hyundai FE Fuel Cell Concept te bewonderen in Sommelsdijk
Mitsubishi onthult volledig elektrische SUV e-EVOLUTION CONCEPT
Lexus stopt hologrammen en HMI-technologie in UX Concept
Toyota onthult conceptcar FT-1 in Detroit



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (6)
28.02.2008 22:11 • Patrick
Jammer dat (nieuwe) auto's niet te betalen zijn, anders had dit het ideale tweede auto'tje kunnen zijn. De huidige Meriva vind ik voor zijn klasse ook al best een aardig bakkie. Er blijft echter wel de geur van bejaarden en/of kinderwagens aan hangen

28.02.2008 23:35 • Martijn
Prachtige auto hoor! Nieuwe Opels doen het erg goed wat betreft stijl/prijs combinatie en kwalitatief zijn ze ook heel degelijk! Maar inderdaad nieuw is het niet te betalen. De zij- en achterruit is echt super strak en die nieuwe deurklinken geven hem ook net wat extra's! Was er geen foto van het dak?

Nou puik werk Opel, ik kies alleen voor andere stoelbekleding! ;)

29.02.2008 07:01 • Menno
Suicide doors is toch niks nieuws? Of is dit een nieuwe variant? Een mooiere variant vind ik ook als ze de middenstijl weglaten, zoals [url=http://carsmedia.ign.com/cars/image/article/738/738489/ford-iosis-x-concept-20061011045035068.jpg]hier[/url].


29.02.2008 08:17 • Patrick
suicide doors is inderdaad niets nieuws. Wat nieuw is, is dat je ze onafhankelijk van elkaar kan openen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de deuren van de Mazda RX8, kan het achterdeurtje slechts open nadat je de voordeur geopend heb.

29.02.2008 11:45 • mauwzz
Het blijft een Opel en het blijft al helemaal een Meriva. Ze gaan er qua styling wel op vooruit, maar deze auto zal toch de eerste 5 jaar niet in productie gaan zoals hij er op deze foto uitziet. Dat gebeurt nou eenmaal nooit. Ik kijk liever naar de huidige auto's. Binnekort maar een grande punto t-jet bestellen o.i.d.

29.02.2008 21:53 • christa
ik vind 'm supermooi!! Voor mij wat aan de grote kant; ik houd het bij m'n vierdeurs corsa (2007-model). Rijdt geweldig fijn.... en heeft best redelijk wat trekjes van deze concept-car. Lijkt me leuk om 'm t.z.t. op de weg te zien rijden.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy