Gadgetzone.nl - Home

'Motorola stapt mogelijk uit gsm-markt'

 30 januari 2008 00:02:49, door Robert Hagen,  


Motorola was ooit een van de grootste merken op de markt voor mobiele telefoons en heeft nog steeds de best verkochte mobiele telefoon aller tijden (de RAZR) op zijn naam staan, maar tegenwoordig gaat het niet zo goed meer met het Amerikaanse bedrijf. In het laatste kwartaal daalde de verkoop van mobieltjes met maar liefst 38%.

Het marktaandeel van Motorola is aanzienlijk geslonken, de winstcijfers kelderen en de ooit succesvolle CEO Ed Zander, die de RAZR tot een gigantisch succes maakte, is opgestapt.

Het ziet er dus somber uit voor Motorola. Volgens analist Richard Windsor van Nomura International zal Moto mogelijk uit de markt stappen. Er zou echter ook een kleine kans bestaan dat Chinese investeerders de divisie overnemen, hoewel ook zij wellicht al geen heil meer zien in de onderneming.

Het is in ieder geval duidelijk dat Motorola actie moet ondernemen om het tij nog te kunnen keren. Misschien is het nog niet te laat...




[Gizmodo]





zie ook Zie ook:
'Motorola blaast roemruchte naam RAZR nieuw leven in met superdunne Droid RAZR'
'Motorola ROKR is geen flop'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (12)
30.01.2008 07:46 • Syl.The.Boy
Haha, net goed!

30.01.2008 08:58 • Patrick
Het zou eens tijd worden! Al vanaf het moment dat mijn broer zijn Motorola Startec toestel had vond ik het een enorm prutsmerk! Zeker de laatste tijd houden ze onvoorstelbaar krampachtig vast aan 1 designfilosofie waardoor ze maar een beperkt marktaandeel weten te verwerven!

30.01.2008 09:43 • Martijn
Misschien als ze een nieuw designteam aanstellen en overstappen op Google Android of Symbian S60 als OS?
Zo niet dan kap ook maar ja ^^.

30.01.2008 14:11 • .....
Maar het ging net zo goed...Ze hadden al 80 keer een RAZR geintroduceerd...(sarcastisch bedoeld)

30.01.2008 17:31 • DDmen
Ik vind het jammer al gebeurd dit..

Ik zie motorola als een normaal merk.
Motorola heeft gewoon het grote probleem van wat ze willen duren of normale toestellen. Met name de normale toestellen waren te duur.

En in Amerika is Motorola Top

Ik hoop dat ze verder kunnen misschien een samnwerking met sagem of andere kleintjes

30.01.2008 17:51 • jeroen
het is en blijft een minder goed merk qua mobieltjes. maar ze kunne best bestaan denk ik, als ze die razr meuk niet zo hadden uitgemolken

31.01.2008 01:42 • Max
Ach flikker toch op met het is minder goed qua mobieltjes. Het is maar net op welk vlak je marktaandeel wilt behalen. In de VS is Motorola gewoon een steengoed merk, waar veel Amerikanen op vertrouwen. Maargoed wat boeit het, net als Ericsson heeft gedaan kan het zich gaan toepassen op communicatiesystemen e.d. Dit hoeft niet per se slecht te zijn. Philips deed ook ooit zijn witgoed van de hand aan Whirlpool en heeft ze niet slecht gedaan. Gewoon opnieuw de core opzoeken en dan weer vertrouwen naar de consument opbouwen.

Nog een aanmerking: wat doet HTC zo goed dan? Behuizing maken, windows erin knallen en klaar is Kees. Kom op...

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 31.01.2008 01:44[/i]

31.01.2008 10:01 • Robert
Motorola is trouwens nog steeds wel (wereldwijd) een van de grootste merken op de markt voor mobiele telefoons. Mogelijk zijn ze zelfs nog steeds de nummer 2, na Nokia. In het eerste kwartaal van 2007 was dat nog zo in ieder geval. Maar het marktaandeel daalt hard en ze worden vrijwel zeker van de tweede plaats gestoten door Samsung, als dat inmiddels al niet gebeurd is. Vervolgens zal het misschien ook wel niet lang meer duren voordat Sony Ericsson (de huidige nummer 4) er voorbij gaat.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 31.01.2008 10:02[/i]

31.01.2008 17:52 • Max
Nummer 3 nu. Via http://www.gsmarena.com/ kun je zien welk merk het meeste verkoopt. Ze staan van boven naar beneden vermeld op volgorde van aantallen stuks verkocht. Maargoed nogmaals, al verkoop je nog zo goed, maar is er bv. sprake van mismanagement, dan gaat de afzet echt niet je omzet/winst redden. Kan wel gewoon te weinig winst op zo'n mobieltje zitten. Maar ik denk dat hier toch sprake is van een imago probleem.

31.01.2008 21:07 • jointje
werd wel eens tijd zeg.

01.02.2008 15:43 • Overlord
Lijkt mij een goed idee, heb het altijd al spuuglelijke dingen gevonden.

07.02.2008 21:51 • lol
Ze hebben de nieuwste symbian in moto z8 en z10 beide toestellen zien er top uit.

Motorola maakt veel betere telefoons dan Samsung. Alle samsung zijn sliders en zien er hetzelfde uit daar hoor je niemand over klagen?

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy