Gadgetzone.nl - Home

Top-10 Gadgets 2007

  5 januari 2008 11:38:57, door Robert Hagen,  


Het jaar 2007 is ten einde en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken: wat waren de coolste, mooiste en beste gadgets van het afgelopen jaar? Daar is moeilijk een antwoord op te geven. Er zijn in 2007 weer massa's producten op de markt gebracht, een hele hoop slechte, maar ook ook veel die wel in een top-10 thuishoren. Gadgetzone heeft getracht een lijstje te maken met wat volgens ons de 'gadgets van het jaar' zijn.

Uiteraard hoeven jullie het niet met deze top-10 eens te zijn. In dat geval willen we jullie oproepen onder dit artikel zelf je top-10 te plaatsen of in elk geval aan te geven welk product er volgens jou toch echt in had gemoeten (of welke juist niet)!


Top-10 Gadget 2007 volgens Gadgetzone:

1. Apple iPhone
De iPhone is wellicht niet het meest innovatieve product van 2007, niet de meest complete mobiele telefoon aller tijden en volgens sommigen zelfs een overschat product, maar het is zonder twijfel de gadget waar in 2007 het meest over is gesproken, en dat terwijl de iPhone in Nederland nog niet eens (officieel) verkrijgbaar is. Daar komt bij dat de iPhone ondanks zijn minpuntjes natuurlijk wel een geweldige gadget is die elke gadgetliefhebber wel in zijn collectie zou willen hebben.





2. iRiver Clix 2
De iRiver Clix 2 is niet zo populair als - pak 'm beet - een iPod, en is ook niet zo indrukwekkend wat de mogelijkheden betreft, maar het is wel een van de beste portable mediaspelers ooit gemaakt. De Clix 2 blinkt uit met zijn fantastische geluidskwaliteit en zijn heldere AMOLED-kleurenscherm. Een echte topper dus!





3. Nikon D3
Nikon presenteerde dit jaar de monsterlijke D3, werkelijk een beest van een digitale spiegelreflexcamera. Een 12,1 megapixel FX-formaat beeldsensor (36,0 x 23,9 mm), een ISO-waarde van 200-6400, opnamesnelheid van 9bps, 51-punts autofocussysteem, 3 inch VGA lcd-scherm met livebeeld: welke fotograaf gaat hier niet van kwijlen?





4. Optimus Maximus
Het is erg moeilijk om aan een Optimus Maximus-toetsenbord te komen, maar wat een gadget is dit! Een toetsenbord met in elke toets een OLED-schermpje en elke toets programmeerbaar door de gebruiker: het ultieme toetsenbord dus!





5. Nokia N95 8GB
Dit jaar introduceerde Nokia de N95 en iets later de zwarte N95 8GB, een telefoon die bijna alles heeft: Wifi, GPS, 8GB geheugen (alleen op de zwarte), een groot, helder scherm, een 5 megapixel camera met Carl Zeiss-lens, HSDPA, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting: deze telefoon heeft het allemaal!





6. Samsung 10 mm dikke full-HD lcd-tv
Deze is nog niet te koop in Nederland, maar wat een prestatie van Samsung: een full-HD lcd-tv met een dikte van slechts 9,9 mm, en dat met een beelddiagonaal van 40 inch (101 cm)!





7. Sony VAIO TZ
Een van de mooiste en meest stijlvolle laptops van 2007: de Sony VAIO TZ. Ultracompact met zijn 11,1 inch scherm en je kunt er nog een 32GB SSD in doen ook (in plaats van een harddisk).





8. Sanyo DMX-HD1000
Het woord gadget is bij uitstek van toepassing op de Sanyo DMX-HD1000. Dit is misschien niet de allerbeste digitale camcorder, maar het is wel de kleinste full-HD camcorder ter wereld. Het apparaatje biedt ook nog 10x optische zoom, een HDMI-uitgang, een 2,7 inch scherm, een SDHC-slot (8GB) en je kunt 8 megapixel foto's maken. Need we say more?





9. VIA NanoBook (Packard Bell Easynote XS10/20)
Een ultrakleine, maar volwaardige laptop: dat is de VIA NanoBook (in Europa geleverd door Packard Bell als de Easynote XS10/20). Het apparaatje heeft onder meer een 7 inch scherm, 1GB RAM, een 60GB harddisk, Wifi, Bluetooth en Windows XP. Kortom: een gadget die indruk maakt.





10. Creative 32GB Zen
Op het laatste nippertje lanceerde Creative in 2007 nog de 32GB-versie van de Zen. De Zen was al meer dan een goede portable mediaspeler en heeft nu dus ook nog eens 32GB flash-geheugen. Creative is daarmee de allereerste ter wereld en in 2008 zullen naar alle waarschijnlijkheid vele merken dit voorbeeld volgen.






Vijf gadgets die de top-10 net niet haalden:

Blu:sens G01/G02
Allereerste GPS-navigatiesysteem met satellietbeelden.

Sharp 108 inch full HD lcd-tv
De grootste full-HD lcd-tv ter wereld, maar helaas onbetaalbaar.

Asus Eee pc
Supergoedkope minilaptop met 7 inch scherm (die later toch niet zo heel goedkoop bleek).

HTC Athena/T-Mobile Ameo
Zeer indrukwekkende smartphone met onder meer groot VGA-scherm, 8GB harddisk, HSDPA, 3 megapixel camera, Wifi.

Nintendo Wii
Bijna altijd uitverkocht en meest besproken spelcomputer van het afgelopen jaar. Kon niet in de top-10, want al in 2006 geïntroduceerd.





zie ook Zie ook:
Nederlanders kopen massaal gadgets in webshops buiten de EU
Hightech hotels vol met gadgets en technische snufjes in opkomst
Steve Wozniak toont inhoud van zijn met gadgets gevulde rugzak
WIMM is nieuw platform voor 'draagbare' Android-gadgets (video)
Waarom houden we van onze gadgets?
Top-10 Meeste Reacties 2009



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (12)
31.12.2007 09:45 • Jasper
Een lijst waar ik het eigenlijk wel mee eens ben, maar de Wii hoort eigenlijk wel in de top 10 thuis.

31.12.2007 10:08 • DDmen
ik vind t jammer dat gadgetzone het zo doet. al kijk je nu naar de top gadgets in nederland hier staan eel gadgets die niet eens uitzijn.

31.12.2007 12:42 • Tim
De iphone wel en mijn lieve schattige Touchie niet??

Nou ik kan het wel begriijpen hoor. Maar ik denk dat HTC met zijn Touch ook wel redelijk goed bezig is geweest dit jaar!

31.12.2007 12:53 • Hoi
Ik zou niet zo gauw een top-10 kunnen opstellen, toch ben ik het wel het er redelijk mee eens.
Wel vind ik dat, ook al is de iPhone de meest besproken gadget, dat betekent niet dat die aan de bovenstaande criteria voldoet. Dus zou ik zeggen, hij hoort er wel thuis, maar niet bovenaan.

Ook ben ik het met Tim eens, dat de Touch, zeker nu die nieuwe slide er is, best erin had gemogen.

31.12.2007 16:06 • Erica
Ben het deels eens met de lijst, maar eigenlijk zou de lijst beter zijn als er alleen gadgets in staan die ook daadwerkelijk in Nederland te koop zijn. Ik kan niet wachten tot de eeepc volgend jaar te koop is. Dan zou die in de lijst van 2008 kunnen

31.12.2007 19:37 • Syl.The.Boy
Ik zou de Nokia N95 (8gb) eigenlijk op nummer 2 zetten.

31.12.2007 20:55 • Tim
Ik denk dat het wel goed is dat de n95 op 5 staat anders word de lijst zo erg gedomineert door telefoons. Nou zijn dat wel de gadgets die iedereen heeft maar dat wil nog niet zeggen dat het dus de enige gadget'z zijn.

Verder vind ik het inderdaad ook dat het een lijst had moeten zijn met dingen die wel te koop zijn. Aan de anderen kant is het natuurlijk wel zo dat gadgetzone ook nieuws levert over dingen die nog niet uit zijn of zelfs alleen nog maar concept zijn.

Maar goed even goed een mooie lijst.

31.12.2007 21:55 • DDmen
LG shine mis ik ook ;) Htc Touch Samsung U600/700 en volgens mij is nummer 9 helemaal niet zo populair.

01.01.2008 04:09 • yasin
TOP1-ZEKER N95 8GB
TOP2-ZEKER APPLE IPHONE
TOP3-ZEKER HTC TOUCH
1OP4-ZEKER APPLE TOUCH VOOR MP4 BESTE
TOP5-TOM TOM GO920 BIJNA ALLE TOMT TOMS
TOP6-LCD HD TVS
TOP7-SANDISK KINGSTON GEHEUGENKAARTEN
TOP8-DUO CORE2 LAPTOPS VISTA WIFI
TOP9-LG CHOCOLATE EERSTE UIT GEBRACHT
10P10-SAMSUNG D900 DUNNE TELEFOONS

EN FOTO TOESTELS CAMERAS VAN 10MP 12MP
PSP WII NINTENDO DS MP3 SPELERS PS3 XBOX
ZOO MOET HET ZIJN EN DEZE ZIJN MEEST VERKOCHT 1-SAMSUNG 2-SONY ERICSSON 3-NOKIA

01.01.2008 14:57 • Robert
Ik wil nog even zeggen dat het bij deze top-10 niet om de [i]populairste[/i] gadgets gaat. Het gaat om de gadgets die er het meeste uitsprongen in 2007, die het meest opvielen, de meeste indruk maakten. Je kan toch moeilijk bijvoorbeeld een Samsung U600 (DDmen) een van de gadgets van het jaar noemen? Dat zou belachelijk zijn. En de LG Shine (een doodnormale mobiele telefoon) werd al in 2006 geïntroduceerd.

De HTC Touch zou misschien niet misstaan hebben in de lijst. Het is een goed verkochte, populaire smartphone. Maar is het echt een van de gadgets van 2007? Het is een leuk en mooi apparaatje, maar ook een waar toch het nodige op valt aan te merken (bijv. geen 3G, geen radio, een niet al te beste camera zonder flitser, relatief trage processor). Wat hou je over als je dat softwareschilletje (TouchFLO) dat om het standaard Windows Mobile OS heen zit, weghaalt? Niets meer dan een vrij eenvoudige smartphone die er leuk uitziet. Dat is de reden dat de Touch niet in de top-10 staat. Dan zouden de HTC Touch Dual en de HTC Touch Cruise nog meer kans hebben gemaakt, maar ook die zijn niet onderscheidend genoeg.

Nogmaals, de HTC Touch zou zeker niet hebben misstaan in de top-10, maar er moesten keuzes worden gemaakt en het moest ook geen top-10 worden van smartphones/mobiele telefoons (daar had de HTC Touch zeker wel in gestaan!).

01.01.2008 15:00 • Tim
Yasin gewoon lowercase mag ook. En jou lijstje klopt van geen kante. Het word gedomineert door telefoons en dat zijn zeker niet de grootste gadget's van 2007. Vervolgens zeg jij de ipod touch. Dit is precies het zelfde als de iphone alleen dan zonder bel functie. Die word us overschaduwd door de Iphone en hoeft dus niet in de lijst.

verder is de tomtom go920 Heeft maar 1 nieuw puntje ten opzichte van de al voorgaande modellen dus vind ik persoonlijk niet erg bijzonder.

Lcd HD tv's is wel erg ongedefinieerd.

geheugen kaarten zijn er al 10 jaar ze zijn alleen kleiner geworden en goedkoper maar dat maat ze niet beter. En Kinston is niet het enige over het beste merk.
core 2 duo laptop is weer niet specifiek genoeg. Het gaat hier om bepaalde producten niet om iets dat het product heeft.

lg chocolate was niet echt vernieuwend. Ik geef toe wel mooi maar deed verder niet bijzonders.

en het laaste punt is alweer een telefoon. Jijj maakt denk ik vooral een lijstje van dingen waar je wat van weet. En dat zijn telefoons terwijl de het hier over algemeen gadgets gaat en gadgets zijn niet alleen telefoons.

03.01.2008 13:42 • jeroen
ik ben het wel mee eens hoor met het lijstje, alleen neemt niet weg dat ik een hekel aan heb dat apple een monopolie heeft op de mp3 markt.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy