Gadgetzone.nl - Home

'Seks met robots heel normaal in 2050'

  2 februari 2008 11:02:08, door Robert Hagen,  


Seks met robots is in 2050 de normaalste zaak van de wereld. Mensen zullen tegen die tijd misschien zelfs meer seks met robots hebben dan met mensen. Dit is een van de opzienbarende en enigszins verontrustende conclusies van de Brit David Levy in zijn proefschrift 'Intimate relationships with Artificial Partners', waarop hij deze week promoveert aan de Universiteit Maastricht.

Er bestaan nu al zeer realistische poppen die tot doel hebben in de seksuele behoeften van mensen te voorzien. In landen als Zuid-Korea en Japan kosten dergelijke poppen (zoals de CandyGirl van Orient Industries) zo'n 3.500 euro en zijn ze niet aan te slepen. In Tokio kun je zo'n 'Sex Doll' huren voor ongeveer 100 euro per uur. Levy verwacht dat deze poppen zullen veranderen in 'intelligente' robots en op termijn zelfs kunnen gaan concurreren met prostituees.

Trouwen met een robot
Als het bovenstaande al je wenkbrouwen doet fronsen: het wordt nog gekker. Volgens Levy kunnen mensen in de toekomst verliefd worden op robots en zullen zelfs huwelijken plaats gaan vinden tussen mens en robot. "Trends in robotica en kunstmatige intelligentie leiden ertoe dat robots in de komende decennia steeds menselijker worden in hun uiterlijk, functionaliteit en uiting van emoties. Daardoor zullen mensen verliefd worden, seks hebben of zelfs trouwen met robots", aldus Levy.

Levy's onderzoek combineert theorieën uit de vakgebieden genderstudies, kunstmatige intelligentie, robotica, psychologie, seksuologie en sociologie. Op basis van analyses van bepaalde trends beschrijft hij de volgens hem onvermijdelijke voortzetting van die trends in de toekomst. Zo heeft hij gekeken naar de menselijke affectie: in het begin was die slechts op andere mensen gericht, later ook op huisdieren en nu zelfs op virtuele huisdieren, zoals de TAMAGOTCHI en Sony's robothondje AIBO. Volgens Levy ontwikkelt deze trend zich door tot robots.

Einde mensheid nabij?
Wellicht vraag je je inmiddels af of Levy niet te veel science fiction-films heeft gezien, maar bovenstaande was eigenlijk nog niks vergeleken bij zijn andere toekomstvisies. Zo voorziet de 62-jarige Londenaar, die overigens ook internationaal schaakmeester is, dat robots steeds meer macht zullen krijgen. "Over enkele decennia zit mogelijk een robot in het Witte Huis", voorspelt hij. Levy orakelt dan ook dat er grote veranderingen gaan plaatsvinden op het gebied van ethiek.

In november verschijnt in de Verenigde Staten een populair-wetenschappelijke uitgave van het proefschrift, uitgegeven door Harper Collins.

--
Download nu gratis de handige Gadgetzone Reader!

[via Nu.nl]





zie ook Zie ook:



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (15)
11.10.2007 20:18 • Hoi
Schaakmeesters zijn behoorlijk slim. Maar ik denk dat deze vent zich beter kan richten op het schaken dan op het bedenken en bestuderen van evolutietheorien


[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 11.10.2007 20:19[/i]

11.10.2007 21:52 • Alex87
Ik vermoed toch dat dit de waarheid is Zie het niet zitten

12.10.2007 14:32 • .....
Ach man...tis gewoon een bullshit...Alleen omdat het zijn fantasie is wil niet zeggen dat het echt gaat gebeuren

12.10.2007 17:55 • Martijn
Tegen die tijd behoren wij weer tot de oude garde die dergelijk 'moderne' ontwikkelingen niet ziet zitten. Gelukkig.

14.10.2007 19:08 • Dulcan
Nu ik dit lees, Ik denk een beetje aan de film I Robot..

Robotten maken is evolutie maken.. Dat de robots de wereld overnemen..

Maargoed Niettermin : Ik denk toch dat er een manier gevonden wordt om robot organen te ontwikkelen wat precies op de mensen organen lijken, metalen brein argitectuur.. En all dat soort fruts dingen.. EN mocht dat zo zijn dat mensen met robotten moeten trouwen?, Dan ga ik me afvragen hoe men kinderen gaat krijgen als de mens niet meer met de mens paart..

Ik zie dat de meeste hier best wel sceptich over zijn.. Het zou allemaal kunnen gebeuren.. Want Men weet ook all hoe ze mensen kunnen maken zonder geboren te worden in de mens, En DNA structuur aanpassen is allemaal mogelijk..Dus hoe zal het worden als jullie een Android in een warmhoud cell zien?.

17.10.2007 13:42 • Dilda
In primitieve vorm bestaat dit al zo lang.

Rarara
't is ca. 20 cm lang. Werkt op batterijen en maakt velen van ons gelukkig.

22.11.2007 20:59 • Pieter
Lekker en eterrr

04.01.2008 23:09 • Hans
Kan die robot ook koken en schoonmaken?

21.04.2008 21:14 • ik
wel lekker zo'n robot. Maar je moet niet hopen dat je lul in zo'n ding blijft steken omdat de robot kpahfghefybfyybcfdhdhbbb

03.03.2009 23:11 • bot
het lijk mij wel wat, dat seksen met een robot.

23.01.2010 20:15 • ingmar
En als je nouw word geelectrocuteerd wordt?

12.02.2011 18:47 • pip
waar koop je ze eigenlijk (die robots)

12.02.2011 18:53 • bot
waar koop je zulke robots

12.02.2011 19:07 • Pat
...zo'n bot heeft tenminste niet zo snel hoofdpijn :p

12.02.2011 19:09 • Pat
...en je kunt het uitzetten als je er genoeg van hebt ! Prima uitvinding !

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy