Gadgetzone.nl - Home

Garmin Edge 605 en 705 voor fietsers

 Gepubliceerd op 07.09.07, door Robert Hagen,  


Garmin komt met twee nieuwe GPS-navigatiesystemen voor fietsers: de Edge 605 en 705. Beide hebben een 2,2 inch kleurenscherm en uitgebreide navigatiemogelijkeden. Daarnaast biedne ze de sportieve fietser - bijvoorbeeld wielrenners - informatie over hoogte, snelheid, afstand, tijd, hartslag en cadansmeting.

Met de Edge 705 presenteert Garmin naar eigen zeggen verschillende doorbraken op het gebied van fietstechnologie, waaronder SRM-compatibiliteit en draadloze communicatie met andere Edge-systemen.

Informatie uitwisselen
Fietsers kunnen informatie krijgen over hun positie, prestaties, hartslag, snelheid, cadans, hoogte en hellingsgraad, allemaal op hetzelfde scherm. Dankzij de samenwerking met SRM – pionier op het gebied van vermogensmeting voor fietsers – is het ook mogelijk om atleetkracht-data uit te lezen. Gebruikers van de Edge 705 kunnen bovendien allerlei informatie - inclusief koersen, waypoints en trainingsprogramma’s - met elkaar uitwisselen met behulp van draadloze apparaat-naar-apparaat technologie.

In combinatie met een optionele vermogensmeter van SRM meet de Edge 705 de op de pedalen uitgeoefende kracht - koppel en cadans - voor elk been afzonderlijk, wat een goede indicatie geeft voor de effectiviteit van de training.

Met de cartografische functies van de Edge 605 en 705 kunnen fietsers erop vertrouwen dat ze nooit verdwalen. Beide modellen zijn voorzien van een voorgeïnstalleerde basiskaart, terwijl er ook gedetailleerde wegen- en topografische kaarten verkrijgbaar zijn op geheugenkaarten, cd-rom of dvd.

De Edge 705 meet de hoogte met een barometrische altimeter. De nauwkeurige hoogtemeting maakt het de racefietser een stuk makkelijker om na de rit, zijn hoogteprofiel af te zetten tegen zijn tempo, cadans en hartslag. De Edge 605 meet de hoogte door middel van GPS-positionering.

Gevoelige GPS-ontvanger
De slanke, waterbestendige, duurzame Edge maakt gebruik van een uiterst gevoelige GPS-ontvanger, die volgens Garmin ook in moeilijke omstandigheden - zoals een dicht bladerdek of ‘stadsravijnen’ tussen wolkenkrabbers - zorgt voor een optimale satellietontvangst. Het apparaatje wordt aan de stuurstang of het stuur bevestigd en is na de training eenvoudig te verwijderen.

Hartslagmeter
De hartslagmeter van de Edge 705 gebruikt draadloze technologie die ongevoelig is voor cross-talk en storingen. De meetresultaten zijn alleen op het apparaat van de gebruiker zelf zichtbaar. De data wordt bij ieder trackpunt opgeslagen, zodat de training naderhand grondig geanalyseerd kan worden. De 705 is ook leverbaar met een zelfkalibrerende, draadloze snelheids- en cadanssensor die op de achterste framebuis wordt gemonteerd.

Garmin Connect
Met Garmin Connect - Garmins nieuwe trainingssite - heb je nog meer mogelijkheden. De Edge 705- of 605-gebruiker treedt toe tot een wereldwijd netwerk van fietsers en outdoorliefhebbers, deelt zijn trainingsresultaten en kan routes downloaden die door andere gebruikers zijn geplaatst.

Prijzen
De Edge 705 met hartslagmeter is naar verwachting vanaf december 2007 leverbaar en de adviesprijs bedraagt € 499,-. Deze uitvoering is voorzien van een hartslagmeter, lader, USB-kabel, bevestigingsmateriaal, gebruikershandleiding op cd en quick reference guide.

De Edge 705 met hartslagmeter en snelheids- en cadanssensor is naar verwachting vanaf december 2007 leverbaar en de adviesprijs bedraagt € 549,-. Deze uitvoering is voorzien van een ANT+Sport hartslagmeter, snelheids- en cadanssensor, lader, USB-kabel, bevestigingsmateriaal, gebruikershandleiding op cd en quick reference guide.

De Edge 605 is naar verwachting vanaf december 2007 leverbaar en de adviesprijs bedraagt € 399,-. Hij wordt geleverd met USB-kabel, bevestigingsmateriaal, gebruikershandleiding op cd en quick reference guide.





zie ook Zie ook:
Nieuwe gadget Garmin projecteert navigatie op voorruit
Garmin introduceert Smart Traffic in Nederland
Garmin introduceert fietscomputer Edge 500
Garmin kondigt Dakota 10 en 20 aan
Garmin komt met eerste GPS-systeem voor vrachtwagens
Garmin nüvi 550 biedt fotonavigatie en geocach-profiel



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (4)
07.09.2007 14:19 • Chronicler
maar hoelang gaat de batterij(?) mee dan?? mijn ervaring met tomtom is dat dat ding na een uur leeg is! ik fiets (wielrennen) soms gauw 3 a 4 uur!!! dan moet 'ie niet gauw leeg zijn toch?!

07.09.2007 20:59 • DDmen
misschien kan je hem wel opladen via je dynamo tegen je band?

07.09.2007 21:38 • philippe
Op de site van Garmin staat moi te lezen dat de batterij het zo'n 15 uur uitzingt. Ik heb zelf een forerunner 205 en die gaat effectief pas uit na 15 uur gebruik dus ik veronderstel dat die 15 uur wel zal kloppen.

09.12.2009 21:37 • milkshaker
Voor de gemiddelde fietser mag 15 uur dan voldoende zijn, bij ultralange afstanden kom je niet ver. Net die ritten zijn vaak niet uitgepijld, krijg je een roadbook en moet je het verder zelf uitzoeken. Dan heb je aan een ding dat maar goed een halve dag uithoud natuurlijk niets. Ik zal het maar bij mijn goede ouwe gps60C houden. Enkele setjes opgeladen AA-batterijen en ik navigeer drie volle dagen.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy