Gadgetzone.nl - Home

IFA: Venzero mp3-spelers met Musicmarker

 Gepubliceerd op 03.09.07 - door Robert Hagen,  


Voor het eerst heeft het nog relatief onbekende Venzero zich laten zien op de IFA 2007. Het merk belooft al maanden met diverse portable mediaspelers te zullen komen die allerlei indrukwekkende mogelijkheden hebben, zoals Musicmarker, Wifi, internetradio en tv (DVB-T). Eindelijk was een aantal producten in het echt te zien, en we kregen nog een Musicmarker-gadget ook, die we natuurlijk even hebben getest.

Op de Venzero-stand waren onder meer de Venzero mini, de slickr en de tube te zien. De apparaatjes zien er allemaal stijlvol uit met een strak vormgegeven, glanzend zwarte behuizing.

Venzero mini
De mini is een kleine mediaspeler die AVI-video kan afspelen en foto's kan weergeven. Er zit ook een FM-radio in en je kunt uiteraard mp3's en wma-bestanden afspelen. De mini heeft een 1,8 inch TFT-scherm met 262k kleuren. Het geheugen had wat groter gemogen: je kunt slechts kiezen uit 1 of 2GB. De afmetingen zijn 39 x 53 x 13 mm.

De opvallendste functionaliteit op de mini is eigenlijk de Musicmarker-service. Deze dienst is nuttig voor als je ergens een muziekje hoort en je heel graag wilt weten hoe het betreffende nummer heet en welke artiest het heeft gemaakt. Je kunt met de mini een kort fragment opnemen en als je de speler vervolgens aansluit op je computer (met internetverbinding) dan krijg je als het goed is de titel van het nummer en de artiest te zien. We hebben deze functie zelf getest. Zie de review onderaan dit artikel.







Venzero tube
De tube is een mediaspeler met een ingebouwde DVB-T-ontvanger. Je kunt dus live digitale televisie kijken. In Nederland heb je daar nog niet zo heel veel aan, maar de tube kan ook gewoon mpeg-4 video met 30fps afspelen. Ook hier geldt dat Venzero er wel wat meer geheugen in had mogen doen: er is alleen 32MB systeemgeheugen en een SD/MMC-slot aanwezig en er wordt een 1GB geheugenkaartje bijgeleverd.

De tube heeft verder een 3,5 inch lcd-scherm en kan foto's weergeven in de formaten jpeg, gif en bmp. Ook kun je natuurlijk audio afspelen (mp3, wma en aac). De afmetingen zijn 128 x 70,8 x 18,8 mm.







Venzero slickr
De slickr is om te zien een erg mooi apparaatje met een 2,83 inch tft-scherm met 1,6 miljoen kleuren, 2GB flash-geheugen, miniSD-slot, een FM-radio, Musicmarker-functie, een ingebouwde luidspreker, game (tetris) en TXT-reader. Je kunt muziek beluisteren (mp3, wma, wav), videofilmpjes afspelen (avi) en foto's bekijken (jpeg). De speler is zeer compact met afmetingen van slechts 8,55 x 5,50 x 0,98 cm.







Musicmarker
Alle mp3-spelers van Venzero zijn voorzien van de Musicmarker-functie. Hiermee kun je via een ingebouwde microfoon muziek opnemen waarvan je de naam en de artiest niet weet, bijvoorbeeld een liedje dat je op de radio hoort. De opnames kun je vervolgens versturen naar een website (www.musicmarker.com), waar je de artiest en de naam van het nummer krijgt te zien.

Van Venzero kregen wij een Musicmarker-apparaatje, een kleine gadget waarmee je maximaal 10 muziekfragmentjes kunt opnemen van elk maximaal 10 seconden. Die stukjes muziek kun je dus naar de website uploaden, waarna je de gewenste informatie over het nummer krijgt te zien.











Voordat je Musicmarker kunt gebruiken, dien je je eerst te registreren op musicmarker.com. Ook moet je een kleine software-applicatie downloaden en installeren. Vervolgens hoef je het apparaatje alleen maar via de bijgeleverde USB-kabel aan te sluiten, in te loggen en op de UPLOAD-knop te drukken. Je muziekfragmenten worden dan naar de website verstuurd, waar je ze nog eens kunt beluisteren en waar je op de knop kunt drukken om ze te laten 'herkennen'.

Dat herkennen werkt helaas voor geen meter. De dienst verkeert nog in de bèta-fase, dus wellicht wordt het nog verbeterd, en er staat ook dat de ("gigantische") database nog wordt aangevuld, maar bijna geen enkel nummer wordt herkend. Zelfs nummers van populaire artiesten als U2 en Jennifer Lopez worden niet herkend, terwijl de opnamekwaliteit prima is. We hebben voor de opname het apparaatje vlakbij een luidspreker van een stereoset gehouden. Beter zul je het toch haast niet kunnen krijgen. Slechts 1 nummer werd wel herkend.











Conclusie
De Musicmarker-service werkt wel, maar er zal nog flink aan moeten worden gesleuteld of de database moet fors worden uitgebreid. Voorlopig wordt bitter weinig muziek herkend. Overigens zal in een later stadium ook nog een nieuwe service worden toegevoegd waarbij andere Musicmarker-gebruikers jouw muziek kunnen herkennen. Dat zal waarschijnlijk een stuk beter werken.





zie ook Zie ook:
IFA: LG V50 touchscreen-mp3-speler
Mediaspeler Venzero LINQ met Wifi



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
03.09.2007 16:30 • Hoi
Interessant, maar ik verwacht niet, ondanks de kwalitatief (volgens specs.) goede apparaten, dat ze (kleine) potten zullen breken.
Naar mijn idee is het geheugen wat wordt genoemd gewoon veel en veel te weinig.

04.09.2007 17:07 • jeroen
@ hoi ik wou eerst ook 30 gb minstens aan geheugen ben toch blij dat ik 2 gb heb gekozen. Voor veel mensen is 2gb al zat. alleen bij de video spelers is 2gb snel vol.

Venzero heeft inderdaad mooie spelers ze stonden al een tijdje op de site.En ik was erg nieuwschierig. Die musicmarker is idd wel een goede oplossing als het geoptimaliseerd is, ik heb vaak nummers dat ik niet weet waar het van is.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy