Gadgetzone.nl - Home

Nederlanders niet geïnteresseerd in tv op mobiel

 Gepubliceerd op 24.08.07  - door Robert Hagen,  


Live tv kijken op de mobiele telefoon is in Nederland nog niet populair. Onderzoek van Ernst & Young wijst uit dat maar 2 procent van de Nederlanders live tv-uitzendingen op zijn mobieltje kijkt en dat slechts 6 procent hierin is geïnteresseerd. Maar liefst 92 procent heeft geen interesse, terwijl 62 procent wel op de hoogte is van de mogelijkheden.

Uit het onderzoek blijkt ook dat een op de vijf mobiele bellers een UMTS-toestel heeft waarmee via internet videobeelden kunnen worden bekeken. Bijna de helft (47%) maakt wel eens van die mogelijkheid gebruik. Er worden dan vooral humoristische filmpjes bekeken.

Als reden voor de desinteresse in tv op de mobiele telefoon wordt overigens in 13% van de gevallen de kosten genoemd.

[nu.nl]





zie ook Zie ook:



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (13)
24.08.2007 16:00 • GBosch
Het is hier in NL ook tering zo duur om live tv te kijken op je mobiel, dus iedereen laat het dan wel uit hun hoofd. Als dat nou eens een stuk goed koper werd, moeten ze weer eens een onderzoek houden!

24.08.2007 16:17 • Tim
Umts is nog steeds duur en de toestellen die umts onderstuenen zijn ook duurder dan die gene die het niet hebben. Als het goedkoper word neem ik het wel maar dat duurd gewoon nog te lang!

Hoge prijs stopt de vooruitgang

24.08.2007 16:45 • Hoi
Misschien afstappen van UMTS en nu eindelijk ook overstappen naar 3G zeg.
Vreselijk die mobiele telefoonmarkt in Nederland

24.08.2007 17:00 • hio
UMTS valt onder 3G

24.08.2007 17:02 • Robert
Idd, Hoi bedoelt waarschijnlijk DMB of DVB-H.

24.08.2007 17:39 • Hoi
Oh ups

24.08.2007 18:07 • jeroen
duh welke prutser wil er nou tv op zn mobiel? er zullen vast wel zijn maar dat is maar een kleine groep.

het is even leuk, maar je bent er snel op uitgekeken.
ik kan ook bijna alles op mn N70, maar ik gebruik t niet, ik bel en sms alleen nog maar. en heel af en toe een foto. dus mn volgende word een simpele

24.08.2007 19:44 • Patje
Wanneer kan je nou tv kijken op je mobieltje? Op de fiets... nee, in de wagen... nee, op 't wc... nee want dan hangt ie vol bacterieën, in de wachtzaal van de dokter mss maar bekijk dan geen triller of je hebt daarna mss een te hoge bloeddruk en ja... op de trein kan ook nog of mss tijdens Ajax-De Graafschap want zo'n wedstrijd is toch niet spannend! Maar een boek lezen kan ook natuurlijk want hebben we daar allemaal geen tijd te kort voor?

25.08.2007 17:39 • Joost Donkers
Ik word hier zo K*-BOOS van! Door dit soort onderzoek word gratis digitale tv in Nederland wéér uitgesteld of zelfs helemaal nooit geintroduceerd... Hier in Japan verkopen ze telefoons met een aparte antenne, waarmee je alle tv-zenders kunt ontvangen (realtime!) en GRATIS!!! Er zijn ook aparaten waarmee je (op groter scherm) tv kunt kijken die je gewoon gratis uit de lucht plukt. Het is ideaal! WTF denken ze nou, als je 10 euro per mb moet betalen, er iemand de tv aanzet die al snel een paar kb per minuut vraagt?!?!

27.08.2007 13:02 • Kevin
Die Nokia N77 (foto) heeft DVB dat wil zeggen dat er gratis via mobiele telefonie naar tv gekeken kan worden (enkele zenders), veel operators lappen dit aan hun laars en vragen er toch geld voor (dit is niet strafbaar) maak dit gewoon gratis, en er zal al een groter publiek zijn.

Trouwens UMTS is al terug veroudert, tegenwoordig is het HSDPA en binnenkort LTE (LTE = snelheid tot 100 Mbit/s), het videobellen zal hierdoor veel optimaler gebruikt kunnen worden.


Dat het videobellen niet populair is ligt niet bij de fabrikanten maar bij de operators.

27.08.2007 18:47 • Patje
Iedereen gaat hier aan de vraag voorbij: "Wanneer kijken we nou tv op zo'n miniscul schermpje?".

29.08.2007 13:36 • Kevin
[quote]Patje schreef op 27.08.2007 18:47:
Iedereen gaat hier aan de vraag voorbij: "Wanneer kijken we nou tv op zo'n miniscul schermpje?".[/quote]


We kijken TV op zijn schermpje terwijl we de dingen doen die jij opnoemt.

05.09.2007 00:39 • bruineboon
Wat valt er eigenlijk te zien op die netten. Want als het hetzelfde is als op de standaard zenders wil ik daar nog genees voor betalen maar als het die films zijn van film 1.1 zijn dan is het misschien een keer leuk. En denk niet dat zoiets trouwens echt werkt in de trein, Want er is altijd wel wat waardoor je geen signaal hebt

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy