Gadgetzone.nl - Home

Joost in Akihabara: deel 3

 Gepubliceerd op 14.08.07 - door Joost Donkers,  


Zoals onze vaste bezoekers inmiddels weten, bevindt zich in Japan het paradijs voor gadgetfreaks: de wijk Akihabara - ook wel 'Akiba' genoemd - in Tokio. Joost Donkers is ter plaatse en doet voor Gadgetzone verslag van zijn ervaringen in deze gigantische en bizarre 'elektronicastad'. Hoe is het om in Akiba rond te lopen en welke gadgets komt hij er allemaal tegen? Vandaag deel 3 in deze serie.

Deel 3: Akiba







Vandaag was ik in de grootste elektronicawinkel van Tokio. Zoals je op de foto ziet, zijn er maar liefst negen verdiepingen! Dit waren écht negen grote verdiepingen. Eén verdieping is ongeveer zo groot als een gemiddelde Media Markt in Nederland. Helaas maakt dat deze winkel niet negen keer interessanter. De tijd dat je naar Japan ging voor de nieuwste elektronica lijkt voorbij; wat ze verkopen loopt niet heel erg voor op wat in Nederland wordt verkocht. Ook de prijzen zijn niet lager. Daarbij komt dat alle apparatuur een Japans menu heeft en (voor bijvoorbeeld mp3-spelers) vaak alleen is aan te sluiten op een computer met Japans besturingssysteem. Dit neemt natuurlijk niet weg dat Akiba interessant blijft! Alles is zo veel groter dan in Nederland!





Bovendien hebben ze in Nederland niet deze hobbelpaarden, geen idee waar ze voor dienen, maar het enige dat ze doen is trillen!!





Een 8GB Memory-Stick voor 80 euro...





Een disc-title-printer. Geen idee of deze ook in Nederland worden verkocht.













Op de bovenste verdieping was de kinderafdeling met alleen maar speelgoed. Onder andere rijen van dit soort machines. Je kunt er een speeltje in een plastic bal kopen. Op de laatste foto zie je wat er onder andere in zo'n bal zit (!?).





Yep, ze verkopen hem hier al! Spel is wel in Japans, dus je zult er niet zoveel aan hebben... Prijs is omgerekend 30 euro! Dit is dus voor het pakket met spel en nieuwe aanwijzer.





Tamagotchi is nog steeds populair hier, ik heb wel 20 verschillende uitvoeringen gezien! Deze is dus voor geliefden, zodat ze hun eigen virtuele baby's kunnen maken...









Deze heb ik meegenomen!





Een telefoon met LED'jes op de buitenkant. Japanners houden erg van bling-bling. Vrouwen maken hun telefoon vier keer zwaarder door er allemaal sieraden aan te hangen. Je kunt hier ook veel stickers krijgen die je op je telefoon kunt plakken.











Tja, dit zijn de gadgets waar je voor naar Tokio gaat! Deze gadgets lagen in een speelgoedwinkel met allemaal gadgets, action-figures en trading cards. De meeste van de gadgets zijn (voor Nederland) bestelbaar via internet, sommige kleine dingen zijn wel grappig maar niet echt het beschrijven waard.





Ten slotte nog een foto van een overheidscampagne die tot doel heeft de mensen bewuster te maken van hun gedrag. De mensen hier zijn al heel erg beschaafd!





zie ook Zie ook:
Joost in Akihabara: deel 2
Joost in Akihabara: deel 1
Akihabara: het walhalla voor gadgetfreaks



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (7)
14.08.2007 23:25 • Hoi
Ja dat stukje beschaving kan de overheid hier in nederland goed toepassen ja. Dan zal het mij niks verbazen als Nederland nog veel aantrekkelijker gaat worden.

Maarja, iig voor de mensen die het nog niet weten, Japan geldt juist als een wat duurder land in Azië, goedkopere apparatuur koop je toch echt in Hong Kong of Taiwan (non-fake)

15.08.2007 00:19 • frans
80 euro voor een 8gb memostick? in bijing kostte die eind 2005 maar 18 euries...

15.08.2007 10:48 • Bart.
Die dangerbombclock lijkt me wel wat om mee terug te nemen in het vliegtuig lol

15.08.2007 12:33 • Martijn
De perfecte verpakking voor een echte bom Stroomcircuit van de buzzer gewoon doorlussen naar de ontsteker van een pak C4

15.08.2007 17:30 • Hoi
Ik zag in Hong Kong een knuffel bom van de Bomberman reeks, en als die bewoog maakt die zo'n sisser geluid. Wilde bijna kopen maar was toch wel bang voor problemen

16.08.2007 01:08 • jeroen
en ik maar denken dat mediamarkt groot is!

21.01.2008 18:31 • DrMurko
Die plastic figuurtjes worden als Gashapon aangeduidt:
[url]http://www.flickr.com/photos/murkes/sets/72057594063849929/[/url]

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy