Gadgetzone.nl - Home

Nieuwe techniek JVC comprimeert HD-video

 Gepubliceerd op 15.11.06 ,  


JVC heeft een nieuwe techniek ontwikkeld om HD-video aanzienlijk te comprimeren tot slechts 1/125 van het originele volume, met behoud van de hoge beeldkwaliteit. Normaliter wordt full HD-video gecomprimeerd tot 1,5gbs. JVC zegt dit te kunnen reduceren tot maar 12mbps, terwijl de kwaliteit gelijk blijft.

De nieuwe HD-videotechniek is conform de mpeg-4 AVC-standaard. JVC is al met licenties bezig en de techniek zou ook werken met Blu-ray-discs. Wat met dat laatste precies wordt bedoeld is nog niet helemaal duidelijk.

[I4U]





zie ook Zie ook:
Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)
Tesla kondigt nieuwe Solar Roof zonnedakpannen aan
Zweeds bedrijf komt met nieuwe airbag voor fietsers (video)
Samsung lanceert nieuwe monitors voor werk en gaming
Trailer nieuwe Star Wars-attracties Disney-pretparken (video)
Nieuwe megatelescoop kan terugkijken tot begin der tijden



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
15.11.2006 22:18 • Robin1
Dit zou kut zijn voor sony met z'n ps3.. dure techniek maarja betekent wel dat er nu heeeeel veel op kan

15.11.2006 22:46 • Tim
Kunnen we binnen kort gewoon via ons adsl lijntje hdtv kijken!

15.11.2006 23:37 • Hoi
Geweldig. eindelijk mensen die er verder op ingaan

16.11.2006 00:25 • Martijn
Zie mijn post op 1 van de vele HDTV's hier.. ik sprak daar al over de kwaliteit van de broadcasting en ook al over de 12MBps bitrate.. deze techniek is al veel langer bekend. En De codec willen ze de standaard maken voor zowel BluRay als HD-DVD.

16.11.2006 02:39 • Job
Eerst zien dan geloven... 1:125 compressie lijkt me wat overdreven klinken
Wat moeten we nog met een Blue Ray als HD beeld 12MB nodig heeft?
Uberhaupt hebben HDDVD en Blue Ray weinig extras te bieden boven de gewone DVD. Het gross van de consumenten heeft de TV niet om het beeld weer te kunnen geven en zijn voorlopig nog reuze tevreden met hun DVD speler van 40 euro.
De overgang van DVD naar HDDVD of Blue Ray is, in tegenstelling tot wat "de organisaties"ons willen doen geloven veel minder groot dan van VHS naar DVD.
DVD brachte echte voordelen over VHS.
HD DVD en Blue Ray zijn grontendeels overkill met weinig extra toegevoegdewaarde voor de doorsnee consument.
Natuurlijk zal het HD gebeuren zich op den duur nestelen in de huiskamers. Dat is immers gewoon vooruitgang. Verwacht echter niet de snelle adoptie van HD zoals we die bij DVD zagen...

16.11.2006 13:29 • Martijn
[quote]Wat moeten we nog met een Blu Ray als HD beeld 12MB nodig heeft?[/quote] Wou jij 12MB/s op een normale DVD zetten dan? Nej met het blik op de nabije toekomst waar door betere PC's en TV's software groter word, games groter worden, beeld en geluid drastisch omhoog gaan en dus ook alleen maar groter worden is het noodzakelijk dat we doorgaan. Hoe langer hoe meer verschijnen films en spellen op 2 DVD's. Ook om milieu redenen is het onvermijdelijk om door te ontwikkelen zodat veel data weel op 1 cd past.
En het is een ketting reactie, let maar op, als er meer data op een CD past krijgt de film/spellen/tv/pc industrie ook eindelijk weer een enorme boost in de vooruitgang.
Als we blijven plakken met de conventionele DVD blijven we eindeloos stilstaan!

De consument heeft bewust of onbewust toch wel degelijk erg veel behoefte aan die vooruitgang!

16.11.2006 17:45 • Vincent
@Martijn: De consument heeft bewust of onbewust toch wel degelijk erg veel behoefte aan die vooruitgang!

Uhm volgens mij is dit toch echt een verkeerde opvatting, het lijkt nu net alsof jan modaal om deze vernieuwingen gevraagd heeft. De consument is een pop die danst naar de maat van de grote electronica fabrikanten...

17.11.2006 01:50 • Martijn
Nee iedereen heeft behoefte bij vooruitgang in het algemeen. Simpel gezegd;"Opslag-techniek is de sleutel naar vooruitgang in de techniek. Wat op zijn beurt het leven makkelijker en leuker maakt. Al is Jan Modaal groenteboer en heeft absoluut geen interesse in HD-tv, de import is door nieuw ontwikkelde technieken wel sneller, gedetailleerder en goedkoper geworden. Zo heeft deze Jan Modaal er indirect weer profijt van."
En zo heeft elke aardling profijt van technologische ontwikkelingen en grotere opslag op kleinere ruimtes door nieuwe laser techniek speelt daar een erg grote rol in! De uitvinding van de blauwe laser in Blu-ray is wat mijn betreft net zo belangrijk als de uitvinding van de conventionele rode laser!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy