Gadgetzone.nl - Home

`Microsoft komt eind dit jaar met 'iPod-killer'`

 Gepubliceerd op 06.07.06 ,  


Al maanden gaan er geruchten dat Microsoft stilletjes aan een 'iPod-killer' (de zoveelste) werkt. Het laatste nieuws is dat de softwaregigant mogelijk al voor de kerst dit jaar een portable mediaspeler in de winkels heeft liggen. Deze informatie zou naar buiten zijn gebracht door een 'betrouwbare bron' die zegt betrokken te zijn bij onderhandelingen tussen Microsoft en potentiële contentpartners.

De mediaspeler van Microsoft zou onder meer zijn uitgerust met WiFi en een groter, beter display dan die van de iPod video. WiFi kan worden gebruikt om (betaalde) content te downloaden, maar ook om deel te nemen aan Xbox live-achtige sociale netwerken van mensen die dezelfde muziek-/filmsmaak en interesses hebben.

Ook zou Microsoft een aardige stunt in petto hebben, die inhoudt dat gebruikers van iTunes alle muziek die zij bij de iTunes Music Store hebben gekocht gratis mogen downloaden bij Microsoft. Dat kost Microsoft geld, maar dat heeft het concern ervoor over, zolang mensen hun iPod maar inruilen voor de PMP van Microsoft.

Naar verluidt wordt de speler al in november gelanceerd. Microsoft reageert op de geruchten met een 'no comment'. Voorlopig moeten we dit nieuws dus nog steeds met een korreltje zout nemen, maar het is wel enigszins opvallend dat Microsoft het niet ontkent.

[engadget, Kotaku]





zie ook Zie ook:
`Microsoft overweegt concurrentie aan te gaan met iPod`



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
06.07.2006 22:42 • Louis
ik zal voor mijn dood toch nog de ondergang van de iPod's meemaken... WIE-HA!

06.07.2006 23:11 • RR
Heb een i-pod en zal als ik een nieuwe mp3-spelerkoop zeker geen i-pod kopen. Waarom moet je hem altijd met usb opladen tss. Kun je wee zo'n sterkertje gaan kopen en de oordopjes zijn ook snel kapot.

06.07.2006 23:17 • Martijn
Ondergang iPod/Opkomst Microsoft.. ik zie het verschil niet. Concurrentie is wel goed om de ontwikkeling te stimuleren maar koop allemaal gewoon iets van Creative of wat dan ook..

06.07.2006 23:18 • Martijn
@RR, oordopjes=slechte kwaliteit, gehoorsbeschadiging en breekbaar. de slechte kwaliteit ook vooral bij meegeleverde dopjes! haal bij een mp3-speler altijd een goede hoofdtelefoon!

06.07.2006 23:35 • Menno
Ah, dat wordt dus een microsoft pmp kopen, al je iTunes muziek opnieuw downloaden zodat microsoft fijn kan dokken en 'm daarna doorverkopen .

06.07.2006 23:49 • GBosch
Ik ben in November jarig !!! ;)

hopen dat het waar is

07.07.2006 01:12 • slimsam
ik hoop dat er ook een pmp wordt gemaakt door microsoft dat wil ik dolgraag zien. ipod komt daar blijkbaar niet mee

08.07.2006 19:44 • jeroen
ipod maakt juist dingen gewoon simpel en hoeft er nie veel op dus ze maken ook geen pmp. maar ik wil wel is zien de ipod killer van microsoft. ik geloof er nix van, en als ie komt gaat ie egt niet de ipod beaten....

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy