Gadgetzone.nl - Home

Creative sleept Apple voor de rechter

 Gepubliceerd op 16.05.06 ,  


Het is oorlog tussen Creative en Apple. Creative heeft de iPod-fabrikant voor de rechter gesleept, omdat deze inbreuk zou hebben gemaakt op patenten van Creative. Het gaat om patenten op de interface van digitale audio-/mediaspelers, die Creative heeft ontwikkeld en tegenwoordig in bijna alle mp3- en mediaspelers wordt toegepast, inclusief de iPod.

De interface waar het om gaat is de software op mp3-spelers waarmee gebruikers door hun muziek kunnen bladeren via een bepaalde structuur, met categorieën als Artiest, Album en Genre.

Creative heeft de patenten op deze interface pas sinds augustus vorig jaar, maar had ze al in januari 2001 aangevraagd voor de gebruikersinterface van de Creative Zen en Nomad mediaspelers. Begin 2000 kwam Creative met het eerste prototype van de Nomad, die al van de betreffende software gebruikmaakte. Apple kwam pas in oktober 2001 met de eerste iPod op de markt.

Begin 2001 hadden beide bedrijven nog besprekingen gevoerd over een mogelijke samenwerking, waarbij Apple probeerde een licentie te nemen op de software van Creative. Dit werd door Creative echter afgewezen.

Creative eist nu in een rechtszaak die is aangespannen bij een districtsrechtbank in Californië dat Apple de verkoop van de iPod en iPod nano in de VS moet staken. Daarnaast wil Creative een schadevergoeding.

[dapreview]

zie ook Zie ook:
Apple meldt verkoop 100 miljoenste iPod touch
Apple lanceert goedkopere iPod touch zonder camera
Apple onthult 6,1 mm dikke iPod touch
Apple kondigt nieuwe iPod nano aan
Apple komt met witte iPod touch en vernieuwde iPod nano
Creative komt met mp3-speler ZEN M300Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (6)
16.05.2006 16:15 • Menno
Wat een grapjassen daar bij creative... maar goed dat het nu voor de rechter komt zodat dit belachelijke patent van tafel geveegd wordt (een zelfde systeem wordt namelijk al vele jaren toegepast, het enige dat creative heeft gedaan is het in een mediaspeler gebruiken).

16.05.2006 16:27 • DenniZ
Dit is egt geen gezeur... Ik vind dat Creative harstikke gelijk heeft... Tis gewoon gejat. Maar apple red het uiteindelijk toch niet met hun iPods, behalve als ze nieuwe disigners nemen zodat er nog wat NIEUWS en ORIGINEELS uitkomt. Iedereen raakt uitgekeken op de iPod en begint te beseffen dat er VEEL betere multimedia'speeltjes' bestaan.

16.05.2006 17:31 • joris
dat komt doordat andere mensen de ipod willen 'na maken'

16.05.2006 22:04 • Louis
Go Go Creative!!

16.05.2006 22:41 • jeroen
agja je bent sjaggie je moet wat te zeure hebben en je hebt grootheidswaan en ga je maar regelrecht op apple af ik hoop wel dat apple verliest.

17.05.2006 00:35 • GBosch
Creative!!! :mrgreen: Pak die fruitmand aan daar bij apple

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy