Gadgetzone.nl - Home

Drie Origami/UMPC-apparaten op CeBIT

 Gepubliceerd op 09.03.06 ,  


Vandaag is op de CeBIT eindelijk duidelijk geworden wat de term Origami inhoudt. Origami is inderdaad hetzelfde als UMPC, oftewel een Ultra Mobile PC. Drie verschillende merken hebben hun UMPC gepresenteerd: Samsung, Asus en Founder.

De Samsung Q1 UMPC hebben we gisteren al gezien, maar hier nog iets nieuws over te vertellen. Dit apparaat heeft een virtueel toetsenbord zoals je kunt zien op de foto. Het is de bedoeling dat je typt met je duimen.







De Q1 weegt 779 gram en meet 9 x 5,5 x 1 inch. Het apparaat heeft een 7 inch lcd touchscreen, Celeron M ULV processor, 40GB harde schijf, 512MB RAM, WiFi 802.11b/g, Bluetooth 2.0, GPS en DMB (optioneel). Het besturingssysteem is Windows XP Tablet met Touch Pack. Hoeveel de Q1 gaat kosten en wanneer je hem in de winkels kunt zien, is nog niet bekend.








Over de UMPC's van Asus en Founder is ook nog weinig bekend. Wel is zeker dat het zilverkleurige apparaat van Asus een 1,3 megapixel camera heeft voor videoconferencing via WiFi. En de UMPC van Founder heeft een 1GHz Pentium M processor.















Voor meer foto's, klik HIER.

[engadget]





zie ook Zie ook:
Drie reisapps die je moet uitproberen
'Minority Report'-touchscreen op CeBIT (video)
CeBIT: 51 standhouders gepakt door politie
PAL-V, de vliegende driewieler
CeBIT: nieuwe techniek 3D video
CeBIT: Neem ook eens een kijkje op het forum



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
09.03.2006 20:20 • Patrick
een kleine 800 gram is voor een laptop achtige natuurlijk niets. Ben benieuwd of we er zaterdag even mee mogen spelen...

09.03.2006 22:54 • Menno
Ik vraag me af hoe snel je RSI krijgt van dat toetsenbord...

Ik zie het nut van dit apparaat eigenlijk niet zo, iig niet in deze vorm. Het is te groot en zwaar om echt draagbaar te zijn (of je moet wel heel grote broekzakken hebben). Het scherm is dan weer te klein om echt langdurig op te werken of internetten. Natuurlijk is het een leuk ding om foto's of video's op te bekijken of om in je auto in te bouwen, maar dat lijkt me een nogal beperkt nut.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy