Gadgetzone.nl - Home

Zoetermeer krijgt multimediale lantaarnpalen

 Gepubliceerd op 04.03.06 ,  


Voor het stadhuis van de gemeente Zoetermeer is gisteren de eerste multimediale straatlantaarn 'Streetlight' onthuld. Deze heeft een snelle glasvezelverbinding en biedt gebruikers de mogelijkheid om op openbare plaatsen over het internet te surfen en actuele lokale informatie op te zoeken.

Het Streetlight-meubilair heeft een opvallende vormgeving doordat diverse elementen zijn toegevoegd aan bestaande lantaarnpaalmodellen. Onder de lampen hangt een lcd-scherm waarop advertenties worden getoond. Op dat scherm zit een camera die in eerste instantie uitsluitend de paal zal beveiligen.

Ook zit in de paal WiFi-toegang, zodat in een straal van ongeveer 100 meter snel draadloos internetten met een laptop of zakcomputer mogelijk is. Lager op de paal zit een scherm waarop een internetomgeving te zien is en waarop diverse soorten informatie is te ontvangen en te verzenden.

In eerste instantie gaat het vooral om informatie over het openbaar vervoer, nieuws, weer, verkeer en de gemeente Zoetermeer. Tijdens de proef zullen echter snel meer services, zoals informatie over uitgaansmogelijkheden, evenementen en lokale aanbiedingen, beschikbaar komen. Daarnaast is Streetlight in de toekomst te gebruiken voor oplossingen in de openbare infrastructuur waarbij snelle breedbandverbindingen noodzakelijk zijn, zoals het aansluiten van beveiligingcamera's en stoplichten.

In de loop van 2006 zal Zoetermeer nog eens negen interactieve lantaarnpalen plaatsen. Het gaat voorlopig om een proef die ruim een jaar zal duren. Streetlight is een initiatief van het consortium 'Streetlight', waarin KPN, Lucent Technologies en Tyco Electronics zijn vertegenwoordigd. Het consortium heeft de overtuiging dat het creëren van snelle internettoegang in de publieke omgeving, door middel van speciaal aangepast straatmeubilair, de toekomst heeft.





zie ook Zie ook:



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (5)
04.03.2006 10:15 • criticien
lekker goedkoop als je in de buurt woont hoef je ook geen onternet te betalen. of werkt dat nie zo?

04.03.2006 10:50 • criticien
internet*

04.03.2006 11:26 • Eduardo
Voorlopig is Wifi access tijdens de proef gratis te gebruiken

04.03.2006 15:40 • GBosch
En hoeveel weekenden overleefd dit apparaat het? ;)

05.03.2006 11:59 • Remco
hehe eindelijkj zoetermeer eens goed in t nieuws. Ideaal zo'n ding. Deze week maar eens uit proberen

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy