Gadgetzone.nl - Home

Review Cloud-ZW 512

 Gepubliceerd op 21.02.06, door Patrick van Loon,  


Een tijdje terug ontvingen we op gadgetzone headquarters weer een pakketje van webwinkel RHISC. Ook deze keer was de inhoud afkomstig uit het Verre Oosten (China): De Cloud-ZW 512, oftewel een OEM-product dat door RHISC onder de eigen merknaam wordt verkocht. Het gaat om een gecombineerde mp3/mp4-speler in een compact formaat met 512MB flash-geheugen en een 1,5 inch cstn-kleurendisplay.




In de doos

De 'MP4 Digital Player' wordt geleverd in een mooie doos, die het zeker goed zal doen op de gemiddelde kinderverjaardag. Naast de speler zelf wordt er een USB kabeltje, een audio-kabel, draagtasje en USB traveladapter meegeleverd. Aangezien dit toch niet de meest spannende onderdelen zijn, zullen we daar verder maar geen aandacht aan besteden. Uiteraard wordt de speler voorzien van een setje oordopjes en ten slotte vonden we ook nog de handleiding en een kleine cd-rom in het doosje.

Die handleiding was vrij summier. In de Engelstalige handleiding wordt het hoogstnodige beschreven. Helaas heb je de handleiding in het begin wel hard nodig, maar daarover later meer. Op de cd-rom vinden we twee programma'tjes, een om bmp-plaatjes te converteren en bijvoorbeeld als screensaver te gebruiken en een programma om filmpjes te converteren. Beide programma's komen later in deze review kort aan bod.







De mp3-speler

In eerste instantie zullen de meeste mensen de MP4 Digital Player kopen vanwege zijn mp3-mogelijkheden. Voor het bedrag van 99 euro krijg je 512MB aan geheugencapaciteit. Er is een aantal iets goedkopere concurrenten te krijgen, maar die hebben of geen of slechts een beperkt display. Ons review-exemplaar heeft daarentegen een 1,5 inch kleurenschermpje waarop behoorlijk wat informatie getoond wordt.











Wanneer het apparaat voor de eerste keer aangezet wordt, lijkt werkelijk elke logica in de menustructuur te ontbreken. Het lijkt soms wel of een dronken Chinees de menu's en submenu’s heeft bedacht en daarbij per menu een aparte navigatiemethode heeft verzonnen. Met behulp van het wat gammel ogende joystickje kan door de verschillende menu's gebladerd worden, maar in het ene menu is een tikje naar rechts verder, terwijl in het andere menu juist naar links bewogen moet worden om verder te komen. Zeker in het begin werkt dit enorm frustrerend. Zeker gezien het feit dat de speler naarmate hij voller staat steeds langzamer door de menu's heen bladert. Een verkeerde tik kan dus weer even geduld betekenen.

Uiteindelijk kregen we de bedieningen door (en daar zijn we nog steeds trots op!) en dan gaat het navigeren redelijk eenvoudig. Van tijd tot tijd kom je nog vreemde zaken tegen, maar echt wanhopig werden we niet meer.

En toen kwam de grote verassing van deze mp3-speler. Het geluid! We hebben ons er echt over verbaasd hoe goed het geluid klinkt met de standaard meegeleverde oordopjes. Bassen worden mooi laag weergegeven en tot behoorlijk hoog blijft het geluid strak. Dit hadden we echt niet verwacht. Je kan kiezen uit meerdere equalizer-instellingen (normal bass, jazz, disco, rock en pop). De instellingen van 'disco' konden ons het meeste bekoren. De bassen werden niet te nadrukkelijk weergegeven en de hoge tonen werden zeker niet schel.







Deze speler kan helaas niet overweg met ingewikkelde mappenstructuren en lijkt te werken met een soort MS-DOS-achtige interface. Alle mp3'tjes moeten in 1 grote map gedownload worden en dan is het ouderwets nummertje voor nummertje afspelen. Even snel een nummer opzoeken met het geheugen helemaal vol is er dan ook zeker niet bij.

Behalve door de bijgeleverde oordopjes wordt het geluid ook afgespeeld door de in het apparaat aanwezige speakertjes. Dit is in onze beleving een beetje nutteloze feature, want het geluid dat daar uit komt klinkt voor geen meter. Wat echter nog veel irritanter is, is dat we die speakertjes met geen mogelijkheid uit kregen (er staat ook niets over in de handleiding). Zeker in een overvolle trein lijkt het ons toch niet echt tof om naast iemand te zitten met een Cloud-ZW.

Ten slotte kan er ook nog naar de radio geluisterd worden. De speler scant redelijk vlot de FM-band af en slaat de gevonden zenders op in het geheugen. De geluidskwaliteit is sterk afhankelijk van waar je je bevindt, maar over het algemeen best goed. Vreemd is wel dat het geluid niet harder of zachter gaat als je naar de radio luistert. Het display geeft wel aan dat dat gebeurt, maar je hoort echt niets veranderen. Misschien dat het een exemplarische bug was, maar hier mag toch echt nog even naar gekeken worden.


De videospeler

Als extra feature kan de MP4 Digital Player filmpjes afspelen. Hiervoor moet het bijgeleverde programma gebruikt worden. Dit programma werkt erg intuïtief en maakt binnen korte tijd dmv-bestanden van je filmpjes. Hierbij kan er gekozen worden uit verschillende framerates, maar helaas werkte alleen de instelling met 12 frames per seconde zonder problemen. Hogere framerates leidde tot stotterend geluid of zelfs tot een zwart scherm bij 20 frames per seconde. 12 frames is natuurlijk veel te weinig om even serieus film te gaan kijken, maar om even stoer te doen op het schoolplein is het best leuk. Hoewel 12 frames per seconde hoe dan ook een schokkend beeld oplevert, is het toch best goed te doen om even een leuk filmpje dat je per e-mail gekregen heb te laten zien. Meer moet je er ook echt niet mee willen doen, want daar zijn andere (en aanzienlijk duurdere) pmp's veel beter in.


Spelletjes

Op de Cloud-ZW vonden we ook nog twee spelletjes. Allebei varianten van het bekende schuifspelletje waarbij je van het plaatje weer een geheel moet maken door de verschillende vakjes langs elkaar heen te schuiven. Dit is leuk voor even tussen door, maar boeit niet echt lang. Ook afbeeldingen in bmp-formaat kunnen bekeken worden. Hiervoor moeten de afbeeldingen wel eerst bewerkt worden met het bijgeleverde programma. Ook dit gaat behoorlijk eenvoudig en de weergave is best aardig.

Ook kunnen 'boeken' gelezen worden op de Cloud, maar echt een aanrader lijkt ons dat niet. Het scherm is te klein om fatsoenlijk lange stukken tekst te lezen. Tenslotte is er ook nog een line-in aanwezig waarmee audio-opnames gemaakt kunnen worden. De kwaliteit hiervan is voldoende.

Alle specificaties van de Cloud-ZW kunnen HIER bekeken worden.

Zoals al eerder gezegd is de menustructuur en de navigatie van deze mp4-speler een drama. Tel daarbij de usb1.1 aansluiting op en je krijgt een apparaat waarbij je heel veel geduld moet hebben. Om de speler helemaal te vullen (512MB) waren we bijna een half uur kwijt. Dat nodigt natuurlijk niet uit om dagelijks de muziekvoorraad te verversen.

Nu lijkt het dat we deze speler met de grond gelijk gaan maken, maar dat doen we niet. De Cloud-ZW heeft namelijk ook wat sterke punten. Zo is het scherm erg duidelijk en wordt er heel veel informatie op weergegeven. En dan het geluid! Dat heeft ons echt verbaasd doen staan en redt dan ook het eindoordeel enigszins. Ook wel grappig zijn de animaties (zelfs 1 van Disney!) in het hoofdmenu.







Conclusie

Samenvattend kunnen we zeggen dat de MP4 Player best een leuke, erg goed klinkende mp3/mp4-speler is met aardige extra's. Jammer genoeg staat de hopeloze menustructuur en dito bediening, de goedkoop aanvoelende behuizing en de relatief hoge prijs van 99 euro (voor een paar tientjes meer heb je een zeer degelijke speler van bijvoorbeeld EZAV, of zelfs een 2GB iPod nano) een hoge beoordeling in de weg. Een hoge score is sowieso al onmogelijk doordat de speaker niet uit kan. We geven dit spelertje dan ook slechts 2 sterren. Mocht iemand weten hoe de speaker uit kan, dan passen we de score eventueel nog aan, maar veel hoger dan 2 sterren zal het niet worden. (PvL)










En hier nog een filmpje (de kwaliteit van het display komt niet goed over in deze video):








zie ook Zie ook:
Review mp3-speler Sony NWZ-E453
Preview Samsung YP-S3 (video)
Preview Meizu M3 Music Card (video)
Review mp3-speler MSI P650
DAPreview test nieuwe iPod



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (24)
27.02.2006 14:21 • Bob
Dit ding verkopen ze in Belgie bij Carrefour met 1GB geheugen voor 99 euro.

27.02.2006 16:21 • joris
ik heb ook zoon spelertje van het zelfde merk maar iets kleiner en de zelfde functies hij is ook zo sloom maar verder is er niks op aan te merken alles is zeer goed beken qua menu en muziek er op zetten is in en wip en en flip gebeurd

01.03.2006 22:02 • Romax
Ik heb even geheken op hunnie site
Update € 99.- minus nu 10% korting

01.03.2006 22:09 • RHISC
Hi,

Als importeur van vele MP4 spelers, wil ik mededelen dat het geluid via de externe speaker uitgaat als de plug van de earphones in de speler wordt geplaatst. Zonder Earphone komt het geluid via de speakers.

Mvgr,

Verkoop RHISC

08.03.2006 19:05 • RHISC

Yinlips NANO en Micro,

512MB Verkoopprijs € 89.- incl BTW verzending en met 1 jaar garantie

1GB Verkoopprijs € 109.- incl BTW verzending en met 1 jaar garantie



08.03.2006 20:14 • Gozert
@RHISC

Zijn die van net zo'n goede kwaliteit als deze dingen, want dan kan je reclame maken wat je wil, maar gaat het echt nergens over! Wat een bagger!

13.03.2006 19:56 • RHISC
Update:

Yinlips Nano MP4 speler(China HK) is een totaal andere leverancier dan waar de Clouds vandaan komen, kwaliteit is zeker stukken beter te noemen, maar je moet ook niet overdrijven qua bagger en kwaliteit... niet iedereen heeft veel geld over voor een redelijk simpele MP3 cq MP4 speler met 1GB en extra opties.

Iedergeval dat vinden al mijn klanten, en indien eea niet functioneerd krijgt men gewoon een andere speler toegezonden, simpel toch.

Lang verhaal korthouden, wij verkopen online(importeur en distri) voor elk wat wils...

PS RHISC heeft overigens veel klanten die juist de balen van bijv de iPod hebben want veelal is oa de batterij net na 1 jaar en drie dagen dead... geen garantie.. ook geen coulance regeling.

Gr. RHISC

13.03.2006 21:53 • pepper
de batterijen van zoon ipod moet correct worden gebruikt dus batterijen niet opladen als ie half vol zit en zo wachten tot ie helemaal vol zit

19.03.2006 17:34 • joris
weet iemand hoe je filmpjes naar mtv bestand krijgt? graag reactie

26.03.2006 21:07 • RHISC
Dmv meegeleverde conversie software.
http://www.rhisc.nl/shop/N_xp_16.html

Mvgr

01.04.2006 15:36 • ''G''
Hoelang duurt het ongeveer om een nummer op deze speler te zetten?

01.04.2006 18:29 • Patrick
1 nummer is goed te doen, een paar seconden geloof ik. Maar om 512 mb aan nummers erop te zetten duurt echt heel lang!

02.04.2006 16:16 • ''G''
okeej bedankt;)

12.04.2006 19:55 • POLAMP
hoe zet ge iets over naar .MTV bestand?

14.04.2006 11:49 • Romax
Via meegeleverde software, selecteer video bestand en converteer en parkeer.

Ik zag een handleiding op internet:
http://www.rhisc.nl/shop/N_xp_16.html

20.07.2006 18:43 • Jw
Ik heb deze al een tijdje gekocht. De Mp4player in witte iPod nano stijl. Ik verkoop hem voor 85 euro met allles erbij . neem contact op met 0356237613.

Jw

30.07.2006 00:27 • fred
heeee heb die leuke mp4 speler gekocht in teneriffe moest eerst 135 euro betalen voor 1 giga maar later met afdingen maar 55 euro,ik hoop dat ik er veel plezier mee heb groetjes fred

12.08.2006 19:36 • lenny
Kan nergens die handleiding vinden en kan dus ook niet videobestanden erop zetten

01.10.2006 13:25 • slimsam
ik heb dit ding voor 30 euro gekocht man

01.10.2006 20:36 • Frans
Weet iemand of je het geheugen kunt uitbreiden? Zit er een geheugen slot in het apparaat?

05.10.2006 20:34 • slimsam
nee kan niet

26.02.2007 06:17 • Heidy
Ik heb zo'n ding gekregen van mijn vriendje maar snap er de ballen niet van....
De engelse handleiding kom ik ook niet uit... Het is hetzelde doosje etc etc etc alleen het apparaatje zelf is veel platter en heb er geen speakertjes op... Maar ik wil nu dus graag weten wat en zeker HOE ik met dat ding iets kan doen????
Thnx

10.03.2007 23:13 • joOSse
yo tego una caja igual aa la de aki pero el mp4 es diferente es una kopia barata del ipod

06.09.2008 09:30 • pepijn
hoe heet die map van de film want ik krijg geen film ik heb na,elijk wall e
die krijg ik er niet op kunt u de map noemen

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy