Gadgetzone.nl - Home

iRiver game console G10 komt er echt, evenals V10

 Gepubliceerd op 17.01.06 ,  


Een week of twee geleden verschenen de eerste foto's van de iRiver G10, een nieuwe portable game console met een stijlvolle vormgeving en een groot breedbeeld-display. Het apparaatje leek voor sommigen te mooi om waar te zijn, maar het komt er echt.

Er komen zelfs twee verschillende versies, een G10 en een V10. Laatstgenoemde is een luxere versie van de G10 en komt waarschijnlijk later dit jaar op de markt. Of het apparaat ook in Europa verkocht zal worden is nog niet bekend, wel komt de G10 naar verwachting in de Verenigde Staten in de winkels te liggen.

De G10 is niet alleen een game console, maar ook een mediaspeler die video en muziek kan afspelen, foto's kan tonen en voorzien is van een radio, internetbrowser, e-mail en de mogelijkheid om content te downloaden en te streamen. Het apparaatje heeft een indrukwekkende grafische chip en mobiele-netwerkmogelijkheden. Ook zal de G10 WiMax-technologie ondersteunen voor een permanente internetverbinding, videostreaming en het downloaden van games.

iRiver wil niet bekendmaken wie de leverancier is van de grafische chips, maar zegt wel dat het niet de bedoeling is om te concurreren met de Sony PSP.







De G10 komt waarschijnlijk alleen in Zuid-Korea op de markt. De luxere V10-uitvoering zal zoals gezegd mogelijk wel in andere landen worden geintroduceerd. De definitieve specificaties van dit product zijn nog niet helemaal vastgesteld door iRiver. Mogelijk krijgt het apparaatje een flashgeheugen van tussen de 8 tot 16GB, of een harde schijf van 30GB (1,8 inch of 1 inch).

iRiver onderzoekt nog of het GPS- en tv-functionaliteit aan de V10 zal toevoegen, evenals de mogelijkheid om video af te spelen in een resolutie van 640 x 480 pixels met 30 frames per seconde.





[PC World, via dapreview.net]





zie ook Zie ook:
iRiver introduceert `Wing` gameconsole
iRiver G10 portable game console op CES 2006
iRiver komt met concurrent voor Sony PSP



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (6)
17.01.2006 15:05 • Vassie
Cool!

17.01.2006 15:16 • Patrick
Zat ik er daar dus even mooi naast! :O) Nou ja, ben benieuwd wat we er van kunnen verwachten. Het ziet er in ieder geval goed uit!

20.01.2006 11:47 • Dan
Hoe kan je hierop gamen dan? Komen er cartridges of moet je dat via usb/firewire installeren? Of kan je de games alleen maar downen?

22.02.2006 16:03 • Jess
i wish it had a digital camera built in

05.03.2006 08:59 • Anonyymi
I thihnk, that little device really kicks ass!

10.05.2006 20:12 • jeroen
Die ziet er pas goed uit! beter dan psp ( en vooruit ook beter dan ds) door t slide ook lekker klein. He dan, boejo of er cardridges in kome of nie hij is gewoon gaaf

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy